Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 9

Nieuwsbrief 10

Nieuws vanuit het team

Helaas moeten wij u melden dat Anja van groep 1/2 A onze school gaat verlaten. Ze heeft een baan aangeboden gekregen welke dichterbij haar huis is, waardoor ze haar werk beter kan combineren met haar thuissituatie. Wij vinden dit jammer maar begrijpen haar keuze en wensen haar veel plezier en succes op haar nieuwe school. Gelukkig kunnen wij ook vertellen dat het is gelukt om een geschikte vervanger te vinden. Haar naam is Claudia van Veen.

Claudia zit in de afrondende fase van haar PABO opleiding en moet alleen nog haar LIO-stage doen.

LIO betekent Leraar In Opleiding en de stage houdt in dat Claudia een periode zelfstandig voor de groep moet staan om praktijkervaring op te doen. De afgelopen periode heeft ze dit al gedaan in groep 1/2B. Wij hebben dan ook alle vertrouwen in Claudia en zijn blij dat ze het team komt versterken. Vanaf maandag 14 mei is Mascha op maandag en dinsdag in groep 1/2 A en Claudia op woensdag en donderdag. Op vrijdag zijn ze allebei in de groep aanwezig.

 

Aannamebeleid

Begin vorig schooljaar hebben wij besloten om geen gebruik meer te maken van het aannamebeleid omdat het aantal aanmeldingen stabiliseerde. Deze trend werd toen bevestigd door de prognoses die wij ontvangen van de gemeente. Wij merken echter dat de situatie in korte tijd is veranderd en dat wij veel meer aanmeldingen krijgen dan verwacht. Na overleg met het team en de MR is daarom besluiten om weer te starten met het aannamebeleid. Wij realiseren ons dat we met dit beleid misschien mensen gaan teleurstellen. Kleinschaligheid is voor ons echter een belangrijk punt. Wij willen de schoolgrootte beperken tot 17 of 18 groepen met maximaal 28 kinderen per groep (uitzonderlingen daargelaten)

Dit betekent dat vanaf 26 april 2018 de procedure van het aanmelden anders gaat verlopen. Op 2 momenten in het jaar (eind maart en eind september) zullen wij het aantal aanmeldingen in kaart brengen. Wanneer dit aantal voor een leerjaar meer dan 50 is, zal het aannamebeleid in werking treden en wordt er op basis van het aanamebeleid bekeken wie er op school geplaatst kan worden. Als een ouder zich aanmeldt ontvangt deze meer informatie over het aannamebeleid. Bij een gelijk aantal punten zal er worden geloot. Dit gebeurt altijd in het bijzijn van één lid van de MR.

Kinderen die al zijn aangemeld of waarvan de ouders een afspraak hebben gemaakt of hebben gehad voor een rondleiding op school, vallen buiten deze procedure. Indien gewenst kunnen deze ouders hun kind(eren) inschrijven. Vanzelfsprekend zijn jongere broertjes en zusjes verzekerend van een plek.

Wanneer u vragen heeft over dit beleid, kunt u altijd contact opnemen met de directie.

Minivoetbal

De teams van het minivoetbal toernooi zijn reeds bekend gemaakt. Zodra het programma  bekend is, zal deze op SchouderCom geplaatst worden.

Denkt u nog even aan het inschrijfgeld van €1,50? Dit kan ingeleverd worden bij de juf of meester van uw kind.

 

 

Gezondheidsonderzoek Schiphol

Onderzoekers van de Universiteit Utrecht gaan in samenwerking met de GGD Amsterdam en Kennemerland een onderzoek uitvoeren naar de Invloed van ultrafijn stof op de gezondheid van de luchtwegen van kinderen met chronische luchtwegklachten in de regio Schiphol. Voor dit onderzoek zoeken ze nog deelnemers.

 

Meer informatie kunt u vinden in de bijlage.

 

 

 

 

Privacy

Op 25 mei gaat de nieuwe wet op de privacy in, de AVG. De Oosteinder voldoet aan de nieuwe wetgeving. We hebben een beleidsplan informatiebeveiliging en privacy om zorgvuldig met de gegevens van uw kinderen om te gaan en deze gegevens veilig te beschermen.

Vacature ouderlid MR

Een van de drie ouderleden stopt na 6 jaar deelname en daarmee komt er een ouderplek vrij in de Medezeggenschapsraad. Een enthousiaste ouder heeft aangegeven deze plek op te willen vullen. Bent u ook geïnteresseerd om mee te praten, denken en beslissen over beleid, kwaliteit en besteding budget? Geeft u dit dan uiterlijk 15 mei aan via onze MR mailbox in Schoudercom. U kunt dan Medezeggenschapsraad aanklikken bij ‘aan’.

Als er meerdere aanmeldingen zijn voor de vacature, schrijven wij verkiezingen uit. Dan stellen de kandidaten zich voor en geven een motivatie waarom zij/hij geschikt denken te zijn voor de MR. Vervolgens kunnen alle ouders op basis van deze informatie een keuze maken voor een nieuw MR lid.