Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 9

Nieuwsbrief 10

Social Schools

Zoals  u al eerder van ons heeft vernomen, zullen we per 1 juli overgaan van SchouderCom naar Social Schools. Dat betekent dat dit de laatste nieuwsbrief is die we met SchouderCom zullen versturen. Deze nieuwsbrief zal ook al met Social Schools verstuurd worden.

Heeft u deze niet ontvangen, of heeft u problemen met inloggen, laat het dan gerust weten.

Rapport en oudergesprekken

De kinderen van de groepen 3 tot en met 7 krijgen vandaag het rapport mee. Voor groep 7 wordt ook het indicatie advies meegegeven.

De kinderen van groep 2 krijgen ook een rapport mee, maar deze wordt op dinsdag 18 juli meegegeven. 

 

Het oudergesprek vindt plaats op maandag 3 juli. Dit laatste oudergesprek voor de groepen 1 tot en met 6 is facultatief. Dit betekent dat niet alle ouders voor een gesprek uitgenodigd zullen worden. De betreffende ouders zijn inmiddels uitgenodigd.

Dit geldt niet voor de groepen 7. Van deze groep worden wel alle ouders uitgenodigd en mogen de kinderen hierbij aanwezig zijn. Hier wordt naast het rapport ook het indicatie advies besproken. Voor groep 7 zijn de gesprekken op maandag 3 juli en donderdag 6 juli.

 

De groepen 8 krijgen het rapport op 19 juli mee, dit is tevens hun laatste schooldag.

 

Wenuurtje

Woensdag 12 juli maken alle kinderen kennis met hun nieuwe leerkracht. 

Dit gebeurt tijdens schooltijd. 

De kinderen van groep 2 gaan wennen in de groepen 3.

De nieuwe collega's, Doris en Lisanne, komen op een ander moment kennismaken, zij werken deze dag nog op hun huidige school. 

Vossenjacht en aftellen naar de vakantie op vrijdag 21 juli

Vrijdag 21 juli is de laatste dag voor de zomervakantie op de Oosteinder. Dit willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom gaan we op Vossenjacht.  

  

De groepen 1 t/m 3 lopen onder begeleiding van een ouder.  

We verzamelen om 9:30 uur in de klas, wij verwachten de hulpouders dan ook in de klas. Om 9:45 uur start de Vossenjacht, deze zal rond 10:45 uur weer afgelopen zijn.   

 

Wilt u ons helpen? Van de leerkrachten van de groepen 1 t/m 3 ontvangt u maandag 3 juli via Social Schools een bericht met de hulpvraag. U kunt zich opgeven tot en met 7 juli door te reageren op het bericht van de eigen leerkracht. Alvast bedankt voor uw hulp!  

  

De leerlingen van groep 7 lopen met de kinderen van groep 4 rond.  De groepen 5 en 6 mogen zelfstandig lopen. De kinderen van groep 8 hebben dan al hun laatste schooldag gehad. Ze zijn uiteraard wel van harte welkom om mee te doen met de Vossenjacht. De leerkrachten van de groepen 8 zullen dit verder met de leerlingen afstemmen.  

 

Om 11:45 uur verzamelen wij die dag met de hele school op het schoolplein om gezamenlijk af te tellen naar de zomervakantie. Ouders zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Alle ouders staan buiten de hekken van het schoolplein, zodat er voldoende plek op het schoolplein en boven is voor alle kinderen. 

Verlofaanvraag 4-jarigen

Kinderen zijn pas leerplichtig wanneer ze 5 jaar oud zijn. 

Veel ouders maken van de gelegenheid gebruik om met hun 4 jarige nog een keer tijdens de schooltijden op vakantie te gaan. Ook hiervoor is het nodig om een verlofformulier in te vullen. Deze aanvraag zal ten alle tijden goed gekeurd worden. 

Wel willen wij u vragen om hier bewust mee om te gaan. Wanneer het te vaak gebeurt missen deze kinderen veel onderwijstijd. 

 

Het formulier vindt u terug op onze website: Verlof aanvragen

Vakantie lezen

De kinderen hebben dit schooljaar goed geoefend met onze leesmethodes. De meeste kinderen lezen thuis gelukkig ook regelmatig en zijn dus goed vooruitgegaan. De grote vakantie staat nu bijna voor de deur.

 

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de vakantie niet of bijna niet lezen, na de vakantie een grote terugval in leesontwikkeling laten zien.

 

Wij vragen u daarom om tijdens de zes weken vakantie, het lezen van uw kind bij te houden en uw kind wat extra aan te sporen te lezen en/of samen te gaan lezen.

 

Alles wat het kind leuk vindt, kun je lezen! Denk hierbij aan:

· Boeken (de bibliotheek biedt tijdens de zomervakantie aan de leesboeken voor een langere periode te lenen).

· Folders van de dierentuin, pretpark, musea etc., die u wilt gaan bezoeken, een boekje over een land waar jullie naar toe gaan of een informatief boek over een favoriet onderwerp van uw kind.

· Strips, vakantieboeken en kindertijdschriften zijn ook prima om te lezen.

 

Kortom, het is belangrijk lezen te onderhouden. Het liefst elke dag 10 á 15 minuten!

 

Voor de kinderen in de groepen 3-5, die meer moeite hebben met lezen, is er “vakantie-lezen”. Indien nodig wordt u door de leerkracht van uw kind(eren) via Schoudercom/ Social Schools benaderd.

Schoolvoetbaltoernooi

Bij het minivoetbal toernooi Aalsmeer/Kudelstaart hebben 31 teams met meer dan 200 leerlingen van de Oosteinderschool mee gevoetbald. Het was een fantastische week met heel mooi weer. Een groot compliment aan onze deelnemers, er werd sportief en leuk gespeeld.  

 

Een aantal teams verdient nog een eervolle vermelding:  

De jongens van groep 3B zijn 3e geworden!  
De meisjes van de groepen 4 zijn 2e en 3e geworden! 
De jongens van groep 5B hebben de 2e plaats behaald! 
De meisjes van groep 5A zijn 3e geworden!  
De jongens van groep 8A zijn 3e geworden.  

 

Afbeelding met persoon, buitenshuis, kleding, groep

Automatisch gegenereerde beschrijving              Afbeelding met buitenshuis, hemel, persoon, gras

Automatisch gegenereerde beschrijving

Gevonden voorwerpen

Er zijn weer veel gevonden voorwerpen. Mocht uw kind nog iets missen,dan kunt u komen kijken tot en met 7 juli. Daarna zullen we de spullen die nog goed zijn naar Dorcas worden gebracht of aan een ander goed doel worden gegeven.

De gevonden voorwerpen zullen tijdens de oudergesprekken op maandag 3 juli uitgestald worden bij de hoofdingang. Heeft u geen gesprek, dan kunt u overdag ook komen kijken.