Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 1

Nieuwsbrief 10

Nieuws vanuit het team

We zijn dit schooljaar gestart met voor alle groepen een vaste leerkracht. Dit is momenteel in onderwijsland niet vanzelfsprekend. Bij ons op school wordt extra ondersteuning vaak ook gegeven door een leerkracht. 

Deze leerkrachten kunnen worden ingezet als invaller wanneer een leerkracht afwezig is. Daarom zoeken we nog een leerkracht voor de bovenbouw. Mocht u iemand weten? Dan horen wij het graag.

 

De procedure voor de nieuwe adjunct-directeur loopt inmiddels. 

 

Wij zijn blij om te melden dat het goed gaat met juf Rosanne. Op maandag is ze aan het re-integreren in groep 1/2B bij juf Jacquelien.

 

De projectklas is nog niet gestart vanwege de afwezigheid van juf Lous. Ze is herstellende van een blessure en we verwachten dat ze binnenkort weer naar school kan komen. Ondertussen zijn we op zoek naar creatieve oplossingen om deze kinderen toch de uitdaging te kunnen bieden die ze nodig hebben. 

Informatieavond

Op donderdag 22 september is er een informatieavond.

De ouders zijn dan welkom in de groep van hun kind(eren). De leerkrachten zullen u informatie geven over het desbetreffende leerjaar. Daarnaast is er gelegenheid om kennis te maken met de andere ouders uit de klas. 

 

Binnenkort ontvangt u een uitnodiging met daarin de definitieve tijden. 

Studiedag

Afgelopen jaren hebben we, in samenwerking met de leesspecialisten, goed naar ons leesonderwijs gekeken.

Wij vinden lezen een belangrijk vak en vinden het daarnaast van belang dat kinderen ook plezier hebben in lezen. Vorig schooljaar hebben we de bibliotheek geopend en veel nieuwe boeken aangeschaft. Dit schooljaar willen we de aanpak rondom begrijpend lezen verbeteren.

 

Dit schooljaar zijn er 3 studiemomenten gepland rondom het onderwerp 'Close Reading', waarvan de eerste in de laatste week van de vakantie heeft plaatsgevonden.

Close Reading is een manier van lezen waarbij leerlingen een uitdagende tekst meerdere malen lezen, steeds met een ander leesdoel. Door uitdagende werkvormen leren de kinderen de tekst steeds beter te begrijpen en komen ze erachter wat de schrijver met een tekst wil vertellen. Doordat we teksten kiezen die passen bij het thema van bijvoorbeeld de zaakvakken, is er meer motivatie bij de kinderen om met begrijpend lezen aan de gang te gaan. 

 

Vrijdag 30 september is er een studiedag. De kinderen zijn dan vrij.

In de ochtend gaan we aan de slag met ons eigen team en bespreken we met elkaar de doelen uit het jaarplan. In de middag hebben we de jaarlijkse bestuursmiddag die wordt georganiseerd door onze stichting (SKOA).

Kinderboekenweek

Van 5 t/m 16 oktober is het Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema: Gi-ga-groen! 

In de klas zal aandacht worden besteed aan leesbevorderende activiteiten en leesplezier.  

In de schoolbibliotheek zullen we in die periode nieuwe en al aanwezige leesboeken presenteren, zodat de kinderen zich kunnen onderdompelen in dit thema. Er zijn veel boeken te vinden die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. En informatieve boeken om te leren over bijzondere dierenweetjes. Daarnaast zijn er spannende verhalen over woeste buitenavonturen en kunnen ze zich verwonderen over prachtige natuurillustraties in prentenboeken.  

Ook zal in iedere klas een plek worden ingericht waar het thema Gi-ga-groen te zien is. De kinderen mogen hiervoor materialen mee naar school nemen die passen in het thema.  

Fotograaf

In de week na de herfstvakantie komt de fotograaf weer bij ons op school. De exacte data ontvangt u van ons in de volgende nieuwsbrief.

De kinderen zullen dit jaar op dezelfde dag de foto met de groep en de portretfoto’s hebben. De leerkracht zal laten weten welke dag het zal zijn. De foto’s zullen onder schooltijd worden gemaakt.

 

Er is een mogelijkheid om u in te schrijven voor een broertjes/ zusjes foto. Dit zal buiten schooltijd plaatsvinden om zo de rust in de school te behouden en de lessen zo min mogelijk te onderbreken.

U ontvangt t.z.t. via SchouderCom een bericht om uw kind(eren) hiervoor in te schrijven. Het is wel van belang om in te schrijven, zonder inschrijving kan er helaas geen foto worden genomen.

 

Om te zorgen dat het maken van de foto’s allemaal vlot verloopt en de kinderen op tijd bij de fotograaf te laten zijn, hebben we uw hulp nodig! Daarom zal er binnenkort via SchouderCom ook een bericht worden verzonden, waarop u kunt reageren om uw hulp aan te bieden voor één of meer van deze dagen. Bij teveel aanmeldingen zal er geloot worden.

 

Kennismaken

De eerste weken van het schooljaar staan in het teken van groepsvorming. Middels verschillende activiteiten leren de kinderen elkaar en de leerkracht beter kennen. 

Op deze manier zorgen we ervoor dat er een veilig sfeer in de klas ontstaat waarin de leerlingen zich prettig voelen.

 

Ook voor u als ouders kan het fijn zijn om de andere ouders van de klas te leren kennen. Vooral wanneer de groep net opnieuw samengesteld is, zoals in de groepen 3.

 

Wanneer u een moment wilt organiseren met de ouders van de klas, dan kan dit in de teamkamer op school.

U kunt contact opnemen met Marije om hiervoor een afspraak te maken. 

Visie Oosteinder

In onze visie omschrijven we waar we als school voor staan en op welke manier wij ons onderwijs willen vormgeven. DIt hebben we uitgewerkt in een visiekwadrant, met als kopjes: Visie op leren, visie op leren organiseren, visie op professionaliteit en visie op veranderen. 

 

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat het voor u als ouder soms best lastig te lezen is en daarom hebben we onze visie nu ook visueel gemaakt. 

 

In de bijlage vindt u deze getekende visie terug. 

Toestemmingsformulier beeldmateriaal

Wij zijn als school verplicht om aan ouders/ verzorgers te informeren welke persoonsgegevens wij verstrekken om ons primaire proces te kunnen voltooien. Wij verstrekken:

  • Leerlinggegevens (naam en groep) aan de Ouderraad van de Oosteinder voor het innen van de ouderbijdrage;
  • Leerlinggegevens (naam en groep) om te zorgen dat de kinderen kunnen inloggen in oefen- en toetssoftware (rekenen, begrijpend lezen, taal en spelling);
  • Leerlinggegevens aan ons cijfer- en administratieprogramma om vorderingen en gegevens bij te houden.

Dit alles gebeurt alleen via beveiligde verbindingen en beperkte toegang. Er zijn met de leveranciers gebruikersovereenkomsten opgesteld.

Op onze school laten wij u met beeldmateriaal (foto’s en video’s) zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden. Bijvoorbeeld tijdens activiteiten, schoolreisjes en lessen. Ook uw zoon/dochter kan op dit beeldmateriaal te zien zijn.

 

Wij gaan zorgvuldig om met deze foto’s en video’s. Wij plaatsen geen beeldmateriaal waardoor leerlingen schade kunnen ondervinden. We plaatsen bij foto’s en video’s geen namen van leerlingen. Daarnaast zijn wij vanuit de wetgeving verplicht om uw toestemming te vragen voor het gebruik van beeldmateriaal van uw zoon/dochter als hij/zij jonger is dan 16 jaar.

 

Het toestemmingsformulier is te vinden onder het kopje meer. Als u helemaal naar onderen scrollt, dan komt u bij Privacy en overige vragen. Hier vindt u het formulier Toestemmingsvragen.

Wij vragen u om het toestemmingsformulier uiterlijk 30 september in te vullen. Alle formulieren die niet zijn ingevuld, zullen wij automatisch op "geeft toestemming" zetten.

 

Uw toestemming geldt alleen voor beeldmateriaal dat door ons of in onze opdracht wordt gemaakt. Het kan voorkomen dat andere ouders foto’s maken tijdens schoolactiviteiten. De school heeft daar geen invloed op, maar wij vertrouwen erop dat deze ouders ook terughoudend zijn met het plaatsen en delen van beeldmateriaal op internet.

Verlof aanvragen

Kinderen mogen niet zomaar van school wegblijven. Mocht het toch nodig zijn, dan kunt u een verlofaanvraag indienen. 

De richtlijnen voor het geven van verlof en het formulier vindt u op de website. Het aanvraagformulier kunt u downloaden en digitaal invullen. Daarna kunt u deze als bijlage via SchouderCom naar de directie/administratie sturen. Handmatig invullen mag ook, u kunt het formulier dan inleveren bij de administratie. 

 

Verlof aanvragen

Krentenbaard

Er heerst op dit moment krentenbaard op school. Wanneer een kind zich goed voelt mag hij of zij gewoon naar school komen.

Meer informatie over krentenbaard en de richtlijnen vindt u hier: 

Vragen en antwoorden krentenbaard | RIVM