Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 9

Nieuwsbrief 10

Teamnieuws

Nieuwe directeur

Nog voor de vakantie zullen we u informeren wie Ryan gaat opvolgen als directeur.

De procedure loopt nog en wordt een dezer dagen afgerond.

 

Gymleerkracht

Bart Hoving geeft volgend jaar de gymlessen op vrijdag.

Hij stelt zich hieronder aan u voor.

 

Mijn naam is Bart Hoving, ik ben 27 jaar en ik woon in De Kwakel. Ik zit op voetbal bij sv. Kdo 1 en ik ben af en toe te vinden in de sportschool. Dit wordt nu mijn 3e jaar dat ik gymles ga geven op een basisschool. Vorig jaar ben ik begonnen bij de Antoniusschool in Kudelstaart. Vanaf volgend schooljaar zal ik alleen op de vrijdag gymles komen geven aan de groepen 2, 3 en 4. Ik heb er veel zin in en ik zie jullie graag allemaal in het nieuwe schooljaar.
Groetjes, Bart
 

Bart

Laatste schooldag

Op vrijdag 15 juli start om 12.00 uur voor alle kinderen en leerkrachten de zomervakantie. Wij zullen deze dag iets anders afsluiten dan normaal. Rond 11.50 uur zullen we gezamenlijk een lied zingen op het schoolplein en aftellen naar de vakantie. 

 

Ouders die komen kijken willen we vragen om achter de hekken te blijven staan. 

SchouderCom/ Website

In de zomervakantie worden de groepen over gezet naar het nieuwe schooljaar. Mocht u nog foto's willen bewaren, wilt u dan zo spoedig mogelijk de foto's van de blog kopiëren en op uw eigen device opslaan.

 

Op de website kunt u bij praktische zaken de volgende informatie vinden over het komende schooljaar:

De schoolgids 2022-2023 vindt u bij documenten.

Gevonden voorwerpen

Is uw kind iets kwijt van kleding of anderszins waardevolle spullen? Herkent u iets van de foto? Tot en met woensdag 13 juli zal het in de teamkamer liggen.

 

De spullen die daarna nog blijven liggen, zullen naar Dorcas worden gebracht of aan een ander goed doel worden gegeven.

 

Inline image    Inline image   Inline imageInline image    Inline image

Vakantie lezen

De kinderen hebben dit schooljaar goed geoefend met onze leesmethodes. De meeste kinderen lezen thuis gelukkig ook regelmatig en zijn dus goed vooruitgegaan. De grote vakantie staat nu voor de deur.

 

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de vakantie niet of bijna niet lezen, na de vakantie een grote terugval in leesontwikkeling laten zien.

 

Wij vragen u daarom om tijdens de zes weken vakantie, het lezen van uw kind bij te houden en uw kind wat extra aan te sporen te lezen en/of samen te gaan lezen.

 

Alles wat het kind leuk vindt, kun je lezen! Denk hierbij aan:

- Boeken (de bibliotheek biedt tijdens de zomervakantie aan de leesboeken voor een langere periode te lenen).

- Folders van de dierentuin, pretpark, musea etc., die u wilt gaan bezoeken, een boekje over een land waar jullie naar toe gaan of een informatief boek over een favoriet onderwerp van uw kind.

·-Strips, vakantieboeken en kindertijdschriften zijn ook prima om te lezen.

 

Kortom het is belangrijk lezen te onderhouden. Het liefst elke dag 10 á 15 minuten!

 

Voor de kinderen in de groepen 3-5, die meer moeite hebben met lezen, is er “vakantie-lezen”. Indien nodig wordt u door de leerkracht van uw kind(eren) via Schoudercom benaderd.

Minivoetbal

Bij het minivoetbal toernooi Aalsmeer/Kudelstaart hebben 28 teams met meer dan 200 leerlingen van de Oosteinderschool mee gevoetbald. Het was een fantastische week met heel mooi weer. Een groot compliment aan onze deelnemers hoe sportief en leuk er gespeeld werd.  

Een aantal teams verdienen nog een eervolle vermelding:  

2 meisjes teams met speelsters uit groep 4A, B en C zijn 2e en 3e geworden.  
Groep 6B4 is op de 4e plek geëindigd.  
De jongen van groep 7A zijn kampioen geworden!  
De jongens van groep 8 zijn ook kampioen geworden!  

Super gedaan! 

 

Inline image      Inline image

Geslaagde sportieve zonnige sportdag

Alle ouders en verzorgers, OC-leden en leerlingen die op 8 juni hebben gezorgd voor een geslaagde dag, BEDANKT! Ondanks dat de sportdag in de Bloemhof werd gehouden, hebben we er een mooi sportief feest van gemaakt.  

 

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving         Afbeelding met binnen, plafond, mensen

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Het fruit werd gesponsord door JOGG.  

JOGG gaat voor een gezonde jeugd, gezonde toekomst en zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk en aantrekkelijk te maken. Aalsmeer is een JOGG-gemeente en draagt samen met Team Sportservice Aalsmeer, GGD Amsterdam, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, Albert Heijn Aalsmeer/Kudelstaart en andere lokale partijen bij aan de JOGG-aanpak in Aalsmeer. Inzet is om een gezonde leefstijl bij kinderen en hun ouders/verzorgers te bevorderen. Gezamenlijk maken zij de gezonde keus normaal in Aalsmeer.

 

Sponsorloop voor nieuw schoolplein

Het eindbedrag van de sponsoractie voor het nieuwe schoolplein is 7211! Wat hebben de kinderen goed geschaatst en rondjes gerend. Iedereen bedankt voor de bijdrage. Hieronder zien jullie de aanpassingen die deze zomer worden gedaan aan het schoolplein. De sponsoractie was voor het speeltoestel wat hieronder te zien is. Hopelijk gaan de kinderen van de Oosteinder hier veel plezier aan beleven.  

 

Inline image

Nieuw ouderlid voor de Medezeggenschapsraad gezocht

De medezeggenschapsraad van de Oosteinder is op zoek naar een nieuw enthousiast ouderlid. 

 

Wat is de Medezeggenschapsraad (MR)?
De MR is een belangrijk onderdeel van onze school waarin ouders en teamleden meepraten en meebeslissen over belangrijke zaken rond de Oosteinder. De MR leest plannen en besluiten van de directie, het team en het schoolbestuur en geeft hierop een reactie, waarbij ze rekening houden met de gevolgen voor de kinderen en hun ouders. Bovendien kan de MR zelf voorstellen indienen. Voor een aantal belangrijke wijzigingen, beslissingen en plannen die directie, team of bestuur wil invoeren is de toestemming van de MR nodig. In de MR zitten 3 teamleden en 3 ouderleden en we vergaderen ongeveer 6 keer per schooljaar. 
Heeft u altijd al willen meepraten en meedenken met zaken die op en rond de school gebeuren? Als u geïnteresseerd bent in een plek in de MR, dan kunt u dit kenbaar maken door een bericht te sturen via SchouderCom aan de MR. Deze oproep zal na de zomervakantie nog een keer herhaald worden, waarin ook een uiterste datum voor reageren zal worden genoemd.
Bij meer dan twee aanmeldingen zullen we, zoals in de statuten beschreven staat, een verkiezing houden.

Vacatures OuderCommissie (OC)

Wil je graag iets bijdragen aan een leuke schooltijd van je kind? Vind je het leuk om van dichtbij te zien wat er op school gebeurt? De OuderCommissie (OC) is op zoek naar uitbreiding. We zoeken nieuwe, energieke OC-leden die ons willen helpen bij het organiseren van leuke evenementen. Dit is een vrijwillige maar niet geheel vrijblijvende rol. We willen echt iets neerzetten samen en daarom zoeken wij twee nieuwe leden die na een inwerktijd een van onderstaande rollen zouden willen vervullen:

 

Event Coördinator

Als Event Coördinator ben je de trekker van één van de evenementen in het schooljaar. Je overlegt met de verantwoordelijke Event Manager van de leerkrachten over de invulling, planning en benodigde boodschappen. Je checkt de haalbaarheid, maakt een begroting en samen met andere OC-leden zorg je voor een fantastisch kinderfeest zoals Sinterklaas, Kerst, Carnaval, Pasen of Sportdag. Na afloop zorgen we met z’n allen dat spullen weer opgeruimd worden en evalueren we samen het evenement.

 

Secretaris

Als Secretaris ben je verantwoordelijk voor de communicatie van de OuderCommissie. Je houdt de mail en de berichten in SchouderCom bij. Je zorgt voor de notulen tijdens vergaderingen en houdt openstaande acties in de gaten.

 

Samen met de penningmeester en de voorzitter vorm je het dagelijks bestuur van de OuderCommissie.

 

Ben jij pro-actief, punctueel en vind je het leuk om te helpen bij evenementen op school, laat het ons weten!

 

Voorzitter

Als voorzitter vorm je samen met de penningmeester en secretaris het dagelijks bestuur van de OuderCommissie. In die rol heb je regelmatig contact met de directie van de school, en stem je allerhande zaken af. Tevens zit je de OC-vergaderingen voor en hou je in de gaten hoe het met de OC-leden gaat. Je kunt op een prettige manier betrokkenen op hun verantwoordelijkheden aanspreken en bent flexibel in tijd en denken.

 

Ben jij pro-actief, communicatief vaardig en vind je het leuk om te helpen bij evenementen op school, laat het ons weten!

 

De OC is een leuk en divers team. Samen maken wij de schooltijd van je kind nog leuker. Hoeveel tijd kost je dit? Je ondersteunt bij enkele evenementen, woont 6 keer per jaar een vergadering bij en mag natuurlijk mee op schoolreisje!

 

Vragen of interesse? Neem contact op met een van de OC-leden via SchouderCom of mail ons op oosteinderschooloc@gmail.com

 

Fijne vakantie

Het team van de Oosteinder wenst iedereen een heel fijne vakantie. 

We zien elkaar graag weer terug op maandag 29 augustus voor een nieuw leerzaam schooljaar.

 

Via deze weg bedanken wij alle ouders/verzorgers die zich afgelopen schooljaar hebben ingezet voor ons en alle kinderen. Veel dank daarvoor!