Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 8

Nieuwsbrief 10

Nieuws uit het team

Jasper is op zondag 29 mei voor de tweede keer vader geworden. Het is een meisje en haar naam is Maeve Adriënne. We feliciteren Jasper, zijn vrouw Marije en grote broer Jelle met dit mooie nieuws.

Formatie

Het lerarentekort, ook wij ontkomen er helaas niet aan!

 

Wij zijn daarom heel blij om te kunnen melden dat we twee nieuwe leerkrachten hebben aangenomen die volgend schooljaar op de Oosteinder komen werken. Zij zullen zich in de volgende nieuwsbrief aan u voorstellen.

 

Helaas hebben we ook nog een vacature open staan en daardoor hebben we de formatie nog niet helemaal rond.

Weet u nog iemand? De vacature staat in de bijlage. 

We hopen zo snel mogelijk te kunnen melden wat de indeling is voor volgend schooljaar. We hebben er in ieder geval alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Minivoetbal

Van maandag 13 t/m zaterdag 18 juni is er minivoetbal voor de groepen 3 t/m 8 bij RKDES in Kudelstaart. We doen dit jaar mee met 28 teams. Zodra we het programma hebben, wordt dit geplaatst in SchouderCom.

Dit jaar hoeft u het inschrijfgeld niet te betalen, dit neemt school voor zijn rekening.

Sportdag

Op woensdag 8 juni wordt de sportdag gehouden. We zijn blij dat dit weer met de groepen 3 t/m 8, leerkrachten en hulpouders kan. De sportdag is op het FC Aalsmeer voetbalterrein. De leerlingen zijn vanaf 8:30 uur welkom. De sportdag eindigt om 12:15 uur.  

De groepen 1 en 2 houden de sportdag op 8 juni op school en hanteren de reguliere schooltijden.  

 

Let op! Ouders die kinderen hebben in groep 1 en 2 en in groep 3 t/m 8 brengen eerst de kleuters naar school. Daarna brengen zij de kinderen van groep 3 t/m 8 naar FC Aalsmeer. Aan het eind van de sportdag, halen de ouders eerst de kinderen van school op en rijden dan naar FC Aalsmeer.  

 

Wat neem je deze dag mee? (groep 3 t/m 8) 

-sportieve kleding en schoenen (heb je al aan) (geen kicksen) 

-voldoende drinken en wat te eten (maar geen snoep) 

-evt. regenkleding/zonnebrand 

-plastic tas om op te zitten  

 

Wat laat je thuis? 

-geld 

-telefoon 

-waardevolle spullen  

-sieraden 

 

Houdt u zelf rekening met de naschoolse opvang?  

Informatie avond groep 7

Op dinsdag 21 juni is er voor de ouders van groep 7 een informatie avond over het voortgezet onderwijs. Er wordt op deze avond onder andere een uitleg gegeven over de structuur van het voortgezet onderwijs en de opbouw van het advies.

De avond start om 19.00 uur en vindt plaats in het lokaal van groep 8. Dit is naast het lokaal van groep 7A. U kunt naar boven lopen via de buitentrap aan de Catherina Amalialaan kant.

Rapport en oudergesprekken

De kinderen van de groepen 3 tot en met 8 krijgen op vrijdag 24 juni het rapport mee. Voor groep 7 wordt ook het indicatie advies meegegeven.

De kinderen van groep 2 krijgen ook een rapport mee, maar deze wordt op dinsdag 12 juli meegegeven. 

 

De oudergesprekken vinden plaats op maandag 27 juni en donderdag 30 juni. Dit laatste oudergesprek voor de groepen 1 tot en met 6 is facultatief. Dit betekent dat niet alle ouders voor een gesprek uitgenodigd zullen worden. 

Dit geldt niet voor de groepen 7. Van deze groep worden wel alle ouders uitgenodigd en mogen de kinderen hierbij aanwezig zijn. Hier wordt naast het rapport ook het indicatie advies besproken.

 

Heeft uw kind het rapport nog niet ingeleverd, zou u dit dan zo spoedig mogelijk mee willen geven? 

Eindcito

Ook dit jaar hebben de kinderen van de Oosteinder weer meegedaan met de Centrale Eindtoets van Cito.

Het is een verplichting om een eindtoets in groep 8 te maken. De scholen hebben de keuze welke eindtoets zij gebruiken. Wij hebben voor de Cito uitgave gekozen. Deze eindtoets geeft ons informatie hoe wij met onze leerlingen op de domeinen, lezen, taal en rekenen gescoord hebben. Indien nodig verleggen wij accenten in ons onderwijs als wij denken dat er op één bepaald domein meer aandacht nodig is.

 

Op 20 en 21 april hebben alle 44 groep 8 leerlingen deze toets gemaakt. Afgelopen vrijdag hebben we hiervan de uitslag gekregen.

Wij zijn ook dit jaar weer trots op de mooie individuele uitslagen van de kinderen.

Als de Oosteinder hebben wij gemiddeld boven het landelijk gemiddelde gescoord. We zijn hier heel tevreden mee.

            

 

Jaar 

2016 

2017 

2018 

2019 

2021 

2022 

Landelijk gemiddelde 

534.5 

535.1 

534.9 

535.7 

534.5 

534,8 

Score Oosteinder 

537.0 

535.1 

539 

538.3 

537.2 

538,6 

 

  

Typen vanaf groep 6

Volgend schooljaar start Rapido Typen weer met een cursus computertypen. Deze cursus is bestemd voor kinderen vanaf groep 6. Meer informatie over deze cursus vindt u in de flyer die is toegevoegd in de bijlage.

Schoolbibliotheek schooljaar 2022-2023

Het eerste schooljaar met onze eigen schoolbibliotheek zit er bijna op. Er wordt gelukkig enthousiast geleend en gelezen door de kinderen! We zijn dan ook heel blij met de hulp van de huidige ouders/grootouders die onze bibliotheek bemensen en de kinderen helpen.  

Voor het volgend schooljaar zijn wij op zoek naar aanvulling op het aantal hulpouders die zich willen verbinden aan het helpen in de schoolbibliotheek. Een hulp opa of oma is natuurlijk ook van harte welkom. Het gaat om het innemen en terugplaatsen van de boeken en hulp aan de kinderen bij het uitlenen van de boeken. De schoolbibliotheek is op woensdag- en vrijdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur hiervoor beschikbaar. (U kunt aangeven hoe vaak u inzetbaar bent: 1x per veertien dagen, 1x per maand, woensdag of vrijdag) 

U kunt zich aanmelden via Schoudercom bij Ofira Prins of Inge Boerlage.  

 

We hopen op meerdere hulpouders die dit op regelmatige basis willen doen, zodat we wederom met een roulatieschema kunnen werken.  

Vrijwillige ouderbijdrage schooljaar 2022-2023

Elk schooljaar organiseert de OuderCommissie samen met een team van leerkrachten feestelijke activiteiten rondom thema’s zoals Sint, Kerst en Carnaval. De extra kosten hiervoor, maar ook entree of wat te drinken voor onder andere het schaatsen, het paasontbijt en de sportdag, worden uit de ouderbijdrage betaald.

 

We zijn er als OuderCommissie trots op dat we al meer dan 13 jaar met dezelfde ouderbijdrage al deze evenementen hebben kunnen organiseren en daarmee financieel gezond en verantwoordelijk bezig zijn geweest. De afgelopen jaren zien we echter dat de kosten flink gestegen zijn, de animo om te sponsoren terugloopt en dat we met creativiteit en goedkopere alternatieven toch niet meer uitkomen met de beperkte financiële middelen die we voor een evenement tot onze beschikking hebben.

 

In overleg met het team hebben we gekeken hoe we de evenementen komende jaren in willen vullen. We hebben hierbij een balans gezocht tussen het zo veel mogelijk in stand houden van de huidige festiviteiten en toch ook rekening houdend met het huidige budget. Dit heeft geleid tot een duidelijke financiële begroting voor de komende jaren, wat tot gevolg heeft dat we de ouderbijdrage zullen verhogen met 2 euro per kind.

 

Met ingang van schooljaar 2022-2023 is de ouderbijdrage vastgesteld op €20,50.

 

Met deze ouderbijdrage, een fijne samenwerking met het team van leerkrachten en de hulp van vele ouders kunnen we alle evenementen komend schooljaar blijven organiseren. En dat doen we met veel enthousiasme en plezier!

 

Met vriendelijke groet,

OuderCommissie & MedezeggenschapsRaad