Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 7

Nieuwsbrief 10

Info vanuit het team

Na het vertrek van Barbara van Daalen kunnen we nu melden dat het zorgteam weer compleet is.

Marlies van Bruggen zal de komende periode door Karin en Bernadette worden ingewerkt. 

Ze wordt de intern begeleider van de middenbouw. 

 

Remon de Hollander gaat volgend jaar op avontuur met de fiets in Noord en Zuid Amerika.

Volgend schooljaar zal hij daarom niet werkzaam zijn bij ons op school.

Op dit moment zijn we bezig met een sollicitiatieprocedure. 

Corona

Nagenoeg alle maatregelen zijn inmiddels komen te vervallen. De Rijksoverheid geeft aan: Corona is niet weg, we moeten er mee leren leven. 

Wanneer uw kind ziek thuis is, zullen we geen materialen meer meegeven.
We gaan weer terug naar: Wanneer een kind ziek thuis is, werkt het niet aan schoolwerk. 

 

Leerlingen van groep 6 tot en met 8 hoeven niet meer preventief zelftesten af te nemen. We hebben echter nog een voorraad op school.

Mocht u zelftesten nodig hebben, dan kunt u deze bij José ophalen. 

Pasen

Op donderdagochtend 14 april hebben de kinderen een Paasontbijt in hun eigen klas. Dit wordt gedaan in de vorm van een buffet. De kinderen nemen allemaal iets mee. U ontvangt deze week een bericht van de leerkracht waarin u (of uw kind) kunt aangeven welk gerecht uw kind mee naar school neemt.

Op woensdag 13 april nemen de kinderen alvast hun bord, beker en bestek (mes en vork) mee naar school. Na het ontbijt krijgen ze dit weer mee naar huis.

Het pauzehapje en de lunch nemen de kinderen zelf mee naar school.

 

Vrijdag 15 april (Goede Vrijdag) en maandag 18 april (2e paasdag) zijn de kinderen vrij. 

Cito Eindtoets groep 8

De leerlingen van groep 8 maken op woensdag 20 april en donderdag 21 april de Cito Eindtoets. Deze toets bevat twee onderdelen: taal en rekenen. 

Verdere informatie over deze toets hebben de ouders van groep 8 reeds ontvangen.

Grote voorstelling

Vrijdag 22 april is het zover. Dan zal de jaarlijkse Grote voorstelling plaatsvinden. De kinderen zullen een optreden laten zien waarbij iets vanuit de muziekles centraal staat wat zij met de vakleerkracht muziek hebben geleerd. Dat is juf Jorinda voor de groepen 3 t/m 6 en in groep 1/2 hebben de kinderen les gehad van juf Liselore. De groepen 7 en 8 doen niet mee aan de grote voorstelling. Groep 7 heeft de Kerstmusical gedaan en groep 8 voert eind van het schooljaar de eindmusical op waarin ze hun talenten kunnen laten zien!  

 

Het publiek bestaat dit jaar uit de kinderen die optreden en een groep 7 of 8. Ook mag er van elke leerling die in dat tijdsblok optreedt, één ouder komen kijken. Helaas mogen jongere broertjes/ zusjes niet meekomen. 

Vrachtwagen voor kamp gevraagd

Groep 8 kijkt er ieder jaar weer ​naar uit om op kamp te gaan. Ook dit jaar staat het ​weer in de planning en we gaan al bijna! We zijn alleen nog op zoek naar een vrachtwagen om onze fietsen (50 in totaal) naar kamp te brengen en weer te halen. Het gaat om de volgende data: woensdagochtend 18 mei moeten de fietsen van de Bloemhof naar Amersfoort Vathorst worden gebracht (vanaf dat punt gaan we fietsen) en op donderdagavond 19 mei of vrijdagmiddag 20 mei kunnen de fietsen op de kamplocatie in Hierden worden opgehaald om weer naar Aalsmeer te worden gebracht. Bent u iemand of kent u iemand met een vrachtwagen, die ons zou kunnen helpen (tegen een vergoeding), wilt u dan met ons contact opnemen? U kunt een bericht sturen aan Leonore.

Bieb en boekennieuws

Veel kinderen houden van strips.  

Wist u dat kinderen makkelijker nieuwe woorden leren met een plaatje erbij? Het lezen van strips is dus hartstikke goed.

Strips en tijdschriften kunt u lenen bij de bibliotheek.

Lees er meer over in dit Bieb & Boekennieuws

Mad Science (voor groep 4 t/m 6)

Mad Science komt weer op Oosteinder met te gekke nieuwe lessen!

 

Na een knallende aftrap met een spectaculaire, nieuwe science show op 11 april, kunnen leerlingen van groep 4 t/m 6 zich inschrijven voor de naschoolse wetenschap- en techniekcursus. 

De cursus bestaat uit volledig nieuwe lessen, waardoor deelname ook geschikt is voor kinderen die al eerder hebben meegedaan.

De cursus is op dinsdag om 14:30 uur, vanaf 31 mei. De lessen duren een uur. 

De kinderen worden zes weken lang meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties. Elke les staat een nieuw thema centraal en wordt de wetenschap en techniek die daarachter zit uitgelegd. Uiteraard gaat ook iedereen zelf aan de slag als een echte wetenschapper! 

Na afloop van de show wordt de cursusinformatie aan de kinderen meegegeven. Minimaal 15 en maximaal 24 kinderen per cursusgroep.Bij minder inschrijvingen gaat de cursus niet door. Bij voldoende inschrijvingen (30+) kan er een tweede groep van start gaan. Inschrijven kan t/m 16 mei. Schrijf alvast in op nederland.madscience.org