Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 10

Nieuws vanuit het team

Afgelopen vrijdag hebben we afscheid genomen van Lous Zandvliet. Zij gaat genieten van haar pensioen.

Verderop in deze nieuwsbrief vindt u nog een berichtje van Lous zelf.

 

Gelukkig nemen we niet alleen afscheid van collega's, maar mogen we ook weer nieuwe collega's toevoegen aan het Oosteinderteam. 

Na de kerstvakantie zal Liesbeth Zeldenthuis als nieuwe adjunct-directeur starten. 

Iris Verstraten gaat in februari starten met het zij-instroomtraject. Iris stelt zich hieronder aan u voor:

 

Mijn naam is Iris Verstraten. Ik loop vanaf begin dit schooljaar stage in groep 5B. Vorige week heb ik mijn assessment positief afgerond en mag ik officieel starten met het zij-instroom traject aan de HvA. Dit traject is bedoeld voor mensen die al de nodige werkervaring hebben opgedaan en hierdoor getoetst worden op bepaalde bekwaamheden. Dit zodat je je versneld kan omscholen tot leraar.

Enige tijd geleden heb ik voor mijzelf besloten dat ik deze stap wilde zetten. In de commerciële branche miste ik het stuk impact maken. Iets wat voor mij erg belangrijk is geworden. Daarnaast krijg ik heel veel energie van de kinderen in de klas en vind ik het heel bijzonder om door hun open blik de wereld in te kijken.
Na een verdiepingsperiode heb ik besloten dat ik graag op de Oosteinder zou willen werken. Mijn 2 kinderen zitten hier ook op school in groep 4 en 7. Als ouder was ik altijd al heel enthousiast, maar daarnaast heb ik dit de afgelopen tijd ook vanaf de andere kant mogen meemaken. Ik ben heel fijn en warm ontvangen en wordt erg goed begeleid in dit mooie team. Iedereen is even behulpzaam en positief.
Ik kijk ernaar uit om in februari dit 2-jarig traject te gaan starten en blijf in de tussentijd nog gewoon doorgaan met mijn stageperiode in groep 5! 

 

Iris Hoogland heeft haar eindstage en opleiding bijna afgerond. Vanaf half januari gaat ze 4 dagen werken in groep 7B. Mieke zal daar nog op woensdag voor de klas staan. 

Op maandag en dinsdag gaat Mieke groep 8A draaien zodat Barbara zich volledig kan richten op de projectklas, zij gaat Lous vervangen als specialist meer- en hoogbegaafdheid.

 

Inspectiebezoek

Zoals eerder vermeld is de inspectie na de herfstvakantie bij ons op school geweest.

Zij hebben geconstateerd dat de basiskwaliteit van de Oosteinder op orde is. Daarbij is de standaard Uitvoering en kwaliteitscultuur zelfs met een Goed beoordeeld. Daar zijn we ontzettend trots op. De inspectie geeft aan dat we als school over veel specialisten beschikken die doelgericht aan hun taken werken om zo de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Dit is ook terug te zien, want de resultaten op de gebieden lezen, taal en rekenen liggen hoger dan wat er wat er van de school verwacht mag worden.

Omdat de andere standaarden als voldoende beoordeeld zijn, hebben we helaas geen Goed behaald voor het gehele inspectiebezoek.

 

Wij geven instructie aan alle kinderen, dit doen we middels het EDI principe. (Meer informatie hierover vindt u op de Onderwijsblog in SchouderCom). In deze instructie differentiëren we door de vragen die we stellen, door sommige leerlingen eerder te laten beginnen of door kinderen extra te begeleiden aan de instructietafel. We vinden het jammer dat de inspectie dit tijdens het bezoek niet allemaal terug heeft kunnen zien.

Dit schooljaar werken we eraan om het burgerschapsonderwijs meer vorm te geven, we integreren dit in onze zaakvakken.

 

Als laatste heeft de inspectie nog een kritische noot op het registreren van verlof. Zij geven aan dat ze vinden dat we te makkelijk een verlofaanvraag goedkeuren. We gaan met het bestuur bespreken hoe we hier in de toekomst mee om willen gaan en komen daar later op terug.

Smartwatches en telefoons

We hebben de volgende afspraken rondom smartwatches en telefoon gebruik:

 

Smartwatches mogen om blijven, maar de telefoonfunctie moet gedurende de schooltijden uitstaan. 

Ook de telefoon staat uit tijdens lestijd en wordt bewaard in de eigen tas, of in de la van de leerkracht.

Dit is allemaal op eigen risico en school is niet verantwoordelijk voor schade en/of diefstal. 

Berichtje van Lous

Ha lieve kinderen en beste ouders,
Ik ben vorige week zo enorm in het zonnetje gezet (en dat midden in de vrieskou) dat ik daar nog heel lang van kan nagenieten.
Het begon al op maandag met een versierd projectlokaal in pensioenstijl, met daarna op dinsdag de leuk versierde weckpot met foto’s en briefjes van de kinderen van de projectklas, het uurtje met oud leerlingen, kaarten, berichten, cadeautjes, het stukje in de Nieuwe Meerbode, en tot slot op vrijdag met (oud) collega’s, m’n gezin, OC, het afscheid op m’n echte pensioendatum; het was allemaal ontroerend, prachtig fantastisch!

 

Dank voor de mooie tijd op de Oosteinder, warme kerstdagen toegewenst en een sprankelend 2023!
Veel liefs en groeten juf Lous.

 

Lous

Terugblik op 2022

Misschien weet u het nog wel, vorig jaar startte de kerstvakantie heel anders dan nu.

Opeens hadden we een extra week 'vrij'. In de eerste week van januari was het nog spannend of de school weer open mocht. We waren ons al half aan het voorbereiden op thuisonderwijs en noodopvang, maar gelukkig mochten we toch weer gewoon starten.

Ook de regels werden makkelijker, kinderen hoefden niet meer in quarantaine bij een besmet familielid en na een negatieve zelftest mochten ze gewoon naar school. 

Carnaval kon helaas nog niet op de gebruikelijke manier gevierd worden, maar bij de Grote voorstelling in april konden we u eindelijk weer uitnodigen om op school te komen kijken. En ook de festiviteiten die daarna kwamen (mini voetbal, schoolreisje, Sinterklaas, kerstdiner enz.) konden weer gewoon doorgaan. En wat hebben we er allemaal van genoten!

 

Na een gezellige, maar drukke decembermaand, hebben we de vakantie allemaal meer dan verdiend.

Via deze weg willen wij u allemaal een fijne vakantie, gezellig kerstdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar toewensen. We zien elkaar weer in januari!


Team De Oosteinder