Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 10

Rapport en oudergesprekken

De kinderen van de groepen 3 tot en met 8 krijgen op vrijdag 2 december hun rapport mee naar huis. De kinderen van groepen 8 krijgen ook hun verwachte advies mee. 

Heeft uw kind het rapport nog niet ingeleverd, zou u dit dan zo spoedig mogelijk mee willen geven? 

 

Op dinsdag 6 december woensdag 14 december vinden de oudergesprekken plaats. Voor de groepen 8 zullen alle gesprekken plaatsvinden in de week van 6 december.

 

Ouders met meerdere kinderen op school kunnen zich inschrijven voor een gesprek vanaf maandagochtend 28 november. De overige ouders kunnen zich inschrijven vanaf maandagmiddag 28 november. U kunt zich inschrijven voor een gesprek tot en met vrijdagmiddag 2 december.

Wanneer u zich niet inschrijft, dan plannen wij het gesprek in.

 

Op dinsdag 6 december en op woensdag 14 december is de hoofdingang aan de kant van de Catharina Amalialaan en de ingang op het kleuterplein open. U kunt dan binnendoor naar de klas lopen. 

Wanneer de gesprekken, zoals onder andere bij groep 8, op een ander moment plaatsvinden, vragen wij u om via de buitenkant naar het klaslokaal te gaan. Dit doen we omdat er dan te weinig toezicht is op de hoofdingang.

Sinterklaas

De surprises zijn vandaag meegenomen naar school. Ze zagen er weer prachtig uit!

De kinderen hebben iets gekocht voor € 5,00 en leveren vervolgens de bon(-netjes) in bij de leerkracht. Dáárna krijgen ze pas de € 5,00 van de leerkracht. Dit bedrag krijgen de kinderen vanuit de ouderbijdrage.  

 

Op vrijdag 25 november vieren we de verjaardag van de Sint. Omdat de Sint bij ons langskomt willen we vragen om er echt voor te zorgen dat alle kinderen op tijd aanwezig zijn in hun groep. Ouders mogen deze ochtend ook aanwezig zijn bij het ontvangen van de Sint, dit kan vanaf het fietspad aan de achterzijde van de school of vanaf de galerij op de eerste verdieping. Wilt u het plein, de opening naar het schoolplein vrijhouden. De kinderen nemen deze dag gewoon hun eigen eten en drinken mee. 

 

Op woensdag 30 november mogen de kinderen hun schoen zetten. Wilt u eraan denken om de kinderen deze dag een schoen mee te geven? De groepen 1/2 zetten hun gymschoen. 

Kerst
Ondanks dat we nog midden in de Sinterklaastijd zitten, willen we u wel alvast informeren over Kerst. Ook dit jaar vieren we dit met een musical en diner op donderdag 22 december
 

Op donderdag 22 december voert groep 7 een kerstmusical op in de speelzaal. De ouders van groep 7 worden hier nog apart over geïnformeerd door de groepsleerkracht via SchouderCom.   

’s Avonds organiseren we weer het traditionele Kerstdiner. 

Om 17.00u gaan de deuren open voor alle groepen, zodat iedereen om 17.15u aan tafel kan. Om 18.15 uur is het kerstdiner voor groep 1 t/m 4 afgelopen. En om 18.30 uur is het kerstdiner voor de groepen 5 tot en met 8 afgelopen. Het is de bedoeling dat de kinderen van groep 1 t/m 5 door hun ouders worden opgehaald in de klas. Kinderen in de bovenbouw mogen in principe alleen naar huis, tenzij u iets anders afspreekt met uw kind. Het is ook mogelijk om uw kind te laten wachten in de klas, todat het opgehaald wordt. 

 

Tijdens het kerstdiner organiseert de OuderCommissie een gezellige kerstborrel voor alle ouders/ verzorgers. Dit gebeurt op het schoolplein beneden. 

 

Om te onthouden: 

  • Vanaf woensdag 14 december hangen er weer gerechtjes op de deuren van elke groep waar kinderen/ ouders uit mogen kiezen om klaar te maken voor het kerstdiner. Hierop staat ook het aantal te maken hapjes aangegeven. Overgebleven hapjes worden teruggegeven aan uw kind (-eren). Het is de bedoeling dat iedereen uit de klas iets maakt. Wilt u de schaal o.i.d. markeren met uw naam en deze direct na het diner weer mee naar huis nemen? 
  • Woensdag 21 december nemen de kinderen hun eigen bord, beker en bestek (met naam) in een plastic tas mee. De spullen krijgen zij direct na het diner weer terug in de tas. Wij vragen u géén eenmalig materiaal mee te geven i.v.m. het milieu, maar juist spullen van hard plastic.
  • Donderdag 22 december kerstmusical groep 7 en 's avonds het kerstdiner                                   Groep 1 t/ 4      17.00uur deur open 17.15 -18.15 uur diner
    Groep 5 t/m 8   17.00uur deur open 17.15 -18.30 uur diner 
 
Opening speeltoestel

Vorig jaar hebben alle leerlingen met een schaatsmarathon geld bij elkaar gebracht voor een nieuw speeltoestel op het kleuterplein. Dit speeltoestel werd feestelijk geopend door onze eigen kinderburgermeester Stan van Kessel. Hij werd bijgestaan door Daan uit groep 7, omdat hij die dag jarig was.

Stan knipte het rode lint door en vervolgens heeft hij samen met Daan het speeltoestel ingewijd door een klim-en klauterrondje. Alle kinderen stonden met bellenblaas op het plein. Dit gaf het nog een extra feestelijk tintje. 

Iedereen die met de sponsoractie heeft meegedaan, heel erg bedankt! 

opening

Goede doel
Goede doel
Elk schooljaar kiest de Oosteinder een 'goed doel', waarvoor we met de kinderen geld inzamelen.

Dit jaar is dat 'Community Health Support Gambia'. 

De oprichtster van deze stichting is de Nederlandse Machteld Smilde, die als arts heeft gewerkt in het dorpje Tanjeh. 

 

In het dorpje Tanjeh (Gambia) is een kleine gezondheidspost, waar een chronisch tekort is aan alles en de plaatselijke bevolking erg arm is. 

De Stichting 'Community Health Support Gambia' heeft als doel: toegang voor iedereen tot basale gezondheidszorg, om te beginnen in Tanjeh. 

Een opname om ernstige malaria, longontsteking of andere infecties te behandelen kost per kind 8,00 (inclusief testen, verpleging, medicatie, infuus) 

Wij willen met de kinderen van de Oosteinder minimaal 50 behandelingen voor kinderen in Tanjeh bij elkaar sparen. 

 

In alle groepen wordt door de kinderen iets gemaakt dat op school verkocht gaat worden aan ouders, opa's en oma's en eventuele andere belangstellenden.  

We hebben daar de volgende indeling voor gemaakt; 

 

Woensdag 21 december 11.30-12.00 uur                groepen 5 en groepen 8

Woensdag 22 februari 11.30-12.00 uur                  groepen 3 en groepen 7

Woensdag 17 mei 11.30-12.00 uur                      groepen 4 en groepen 6

Woensdag 28 juni 11.30-12.00 uur                      groepen 1/2

Goede doel

 

Kaarsvet gevraagd

Groep 8 gaat in de periode na Sinterklaas zelf kaarsen maken. Hiervoor hebben ze restjes kaarsvet nog. Heeft u thuis nog restjes over, dan zou groep 8 dit graag willen gebruiken. U kunt dit afgeven in groep 8B.