Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 1

Nieuwsbrief 10

Groepsvormende activiteiten

De kinderen hebben 6 weken vrij gehad en ze hebben in die tijd veel ervaringen opgedaan. 

Na deze vakantie zal de groep zich opnieuw gaan vormen. Vandaar dat wij in de eerste weken na de vakantie bewust ruimte inplannen voor groepsvormende activiteiten. Door o.a. kennismakingsspelletjes en samenwerkingsopdrachten leren we de kinderen naar elkaar te luisteren en elkaar met respect te benaderen. Samen met de kinderen worden er vervolgens groepsafspraken gemaakt. Uiteindelijk willen wij dat met het bevorderen van positieve groepsvorming, het eventuele pesten gaat afnemen en zal verdwijnen en dat elke kind mag / kan zijn wie het is en de ander respecteert.

Na deze intensieve periode van ca. 6 weken zullen de afspraken en de sfeer in de groep uiteraard punt van aandacht blijven. Zo zullen na elke volgende vakantie weer extra activiteiten ingepland worden, waarbij de vorming van het groepsproces centraal staat.

Informatie avond

De eerste weken staan in het teken van kennismaking. In de groepen is veel aandacht voor groepsvorming, maar natuurlijk willen we ook kennismaken met u. Vorig jaar was de informatie avond digitaal, dit jaar hebben we ervoor gekozen om de informatie avond weer op school te houden. 

 

Om iedereen veilig op school te kunnen ontvangen zal het wel iets anders gaan dan u wellicht gewend bent. Zo hebben we ervoor gekozen om de informatie avond te verdelen over 3 avonden. 

De avond voor groep 1/2 zal plaatsvinden in het eigen lokaal.

Voor groep 3 t/m 8 zal dit zijn in de lokalen van groep 8 (aan de kant van de Catharina Amalialaan) en de lokalen van de groep 5 (aan de kant van het schoolplein). Deze lokalen hebben een schuifwand, waardoor ze extra groot gemaakt kunnen worden.

Wij vragen u om met 1 ouder per gezin te komen en 1,5 m. afstand te houden van elkaar. 

 

Hierbij de indeling van de informatie avond:

 

Maandag 13-9 

Lokaal groepen 8 

Lokaal groepen 5 

18.30-19.00 uur 

7a 

3b 

19.30-20.00 uur 

7b  5b

20.30-21.00 uur 

8a

 

Dinsdag 14-9 

Lokaal groepen 8 

Lokaal groepen 5 

Lokaal groepen 1/2

18.30-19.00 uur 

6a 

 3a

1a, 1b, 1c, 1d

19.30-20.00 uur 

6b

 5a 

2a, 2b, 2c, 2d

20.30-21.00 uur 

8b

 

 

 

Donderdag 16-9 

Lokaal groepen 8 

18.30-19.00 uur 

4a 

19.30-20.00 uur 

4b 

20.30-21.00 uur 

4c 

50 jaar Oosteinder

Wij bestaan 50 jaar en dat willen we natuurlijk vieren!

 

Op maandag 20 september starten we met een spetterende opening. Gedurende de week zullen alle groepen lessen krijgen van kunst-vakdocenten. Op donderdagmiddag 23 september zullen we de kunstwerken tentoonstellen tijdens de 'Oosteinderkunstroute'. Op dit moment zijn er al 10 ouders die hun tuin beschikbaar stellen. Dit betekent dat we nog 7 tuinen nodig hebben. U kunt zich aanmelden door een bericht te sturen aan Bernadette. Daarnaast gaat groep 1 t/m 8 vrijdag 24 september op schoolreisje.

 

We zullen u op een later moment informeren hoe de week er precies uit zal komen te zien.

Natuurlijk houden we rekening met de ontwikkelingen rondom Covid-19. 

Quarantaine

Helaas hebben we nog steeds te maken met de maatregelen rondom het coronavirus. 

Deze week zit groep 6A in quarantaine, afgelopen maandag hebben ouders de spullen opgehaald en zijn de lessen via Teams gegeven. Alleen de kinderen van de groep gaan in quarantaine, broers en zussen mogen wel gewoon naar school. Natuurlijk is dit voor iedereen balen, maar het is ook mooi om te zien hoe snel er geschakeld wordt naar online onderwijs.

 

Wanneer een leerling positief besmet is, zullen we altijd de richtlijnen van de GGD volgen. 

Leerkrachten die gevacinneerd zijn en leerlingen die in de afgelopen 6 maanden corona hebben gehad, hoeven niet in quarantaine. In praktijk kan het voorkomen dat de desbetreffende leerlingen 'gewoon' naar school kunnen. Zij zullen dan in de klas meedoen met het online onderwijs. We zullen per situatie bekijken wat de mogelijkheden zijn. Na 5 dagen kunnen de leerlingen zonder klachten zich laten testen bij de GGD (dat mag niet via een zelftest) en bij een negatieve uitslag mogen ze weer naar school. Daarna zal er weer fysiek onderwijs plaats vinden. Voor de kinderen die 10 dagen in qarantaine zitten, zal er in de laatste dagen geen online onderwijs meer zijn. Wel zullen de leerkrachten ervoor zorgen dat er werk is voor thuis.

Bestuursuitje SKOA

Op vrijdag 1 oktober zijn alle kinderen om 12.00 uur uit. De leerkrachten hebben 's middags een bestuusuitje met alle collega's van Stichting Katholiek Onderwijs Aalsmeer (SKOA).

Denkt u er aan om de naschoolse opvang hierover in te lichten als dat nodig is?

Toestemming gebruik beeldmateriaal

Wij zijn als school verplicht om aan ouders/ verzorgers te informeren welke persoonsgegevens wij verstrekken om ons primaire proces te kunnen voltooien. Wij verstrekken:

  • Leerlinggegevens (naam en groep) aan de Ouderraad van de Oosteinder voor het innen van de ouderbijdrage;
  • Leerlinggegevens (naam en groep) om te zorgen dat de kinderen kunnen inloggen in oefen- en toetssoftware (rekenen, begrijpend lezen, taal en spelling);
  • Leerlinggegevens aan ons cijfer- en administratieprogramma om vorderingen en gegevens bij te houden.

Dit alles gebeurt alleen via beveiligde verbindingen en beperkte toegang. Er zijn met de leveranciers gebruikersovereenkomsten opgesteld.

Op onze school laten wij u met beeldmateriaal (foto’s en video’s) zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden. Bijvoorbeeld tijdens activiteiten, schoolreisjes en lessen. Ook uw zoon/dochter kan op dit beeldmateriaal te zien zijn.

 

Wij gaan zorgvuldig om met deze foto’s en video’s. Wij plaatsen geen beeldmateriaal waardoor leerlingen schade kunnen ondervinden. We plaatsen bij foto’s en video’s geen namen van leerlingen. Daarnaast zijn wij vanuit de wetgeving verplicht om uw toestemming te vragen voor het gebruik van beeldmateriaal van uw zoon/dochter als hij/zij jonger is dan 16 jaar.

Het is goed mogelijk dat u niet wil dat foto’s van uw kind op het internet verschijnen.

Het toestemmingsformulier is te vinden onder het kopje meer. Als u helemaal naar onderen scrollt, dan komt u bij Privacy en overige vragen. Hier vindt u het formulier Toestemmingsvragen.

 

Uw toestemming geldt alleen voor beeldmateriaal dat door ons of in onze opdracht wordt gemaakt. Het kan voorkomen dat andere ouders foto’s maken tijdens schoolactiviteiten. De school heeft daar geen invloed op, maar wij vertrouwen erop dat deze ouders ook terughoudend zijn met het plaatsen en delen van beeldmateriaal op internet.

 

De vragenlijst is aan het begin van dit schooljaar aangepast. Wij willen daarom aan alle ouders vragen om de vragenlijst (opnieuw) in te vullen.

 

Fotograaf

Op dinsdag 5, woensdag 6, donderdag 7 en vrijdag 8 oktober komt de fotograaf weer bij ons op school.

De kinderen zullen dit jaar op dezelfde dag de foto met de groep als de portretfoto’s hebben. De leerkracht zal laten weten welke dag het zal zijn. De foto’s zullen tijdens schooltijd worden gemaakt.

 

Er is een mogelijkheid om u in te schrijven voor een broertjes/ zusjes foto.Dit zal buiten schooltijd plaatsvinden om zo de rust in de school te behouden en de lessen zo min mogelijk te onderbreken. We vragen hiervoor uw begrip.

Hoe het inschrijven hiervoor zal verlopen, zullen wij u nog laten weten. Het is wel van belang om in te schrijven, zonder inschrijving kan er helaas geen foto worden genomen.

 

Om te zorgen dat het maken van de foto’s allemaal vlot verloopt en de kinderen op tijd bij de fotograaf te laten zijn, hebben we uw hulp nodig! Daarom zal er binnenkort via SchouderCom een bericht worden verzonden, waarop u kunt reageren om uw hulp aan te bieden voor één of meer van deze dagen. Bij teveel aanmeldingen zal er geloot worden.

Schoolbibliotheek

Vanaf oktober zijn wij op zoek naar een aantal hulpouders, die zich willen verbinden aan het helpen in de schoolbibliotheek. Een hulp opa of oma is natuurlijk ook van harte welkom. Het gaat om het innemen en terugplaatsen van de boeken en hulp aan de kinderen bij het uitlenen van de boeken. De schoolbibliotheek zal op woensdag- en vrijdagmorgen van 10:00 uur tot 12:00 uur hiervoor beschikbaar zijn.  

U kunt zich aanmelden via Schoudercom bij Ofira Prins of Inge Boerlage.  

We hopen op meerdere hulpouders die dit op regelmatige basis willen doen, zodat we een roulatieschema kunnen maken.  

Filmpje

Zoals u wellicht weet, hebben we vorig jaar een filmpje opgenomen.In dit filmpje vertellen wij hoe we werken op de Oosteinder.

Het filmpje is terug te vinden op onze website: www.oosteinder.nl