Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 9

Nieuwsbrief 10

Teamnieuws

Marlies is in blijde verwachting. In december verwachten Marlies en haar partner hun kindje. 

 

In de brief over de formatie hebben we gemeld dat Carina de Vries ook volgend jaar ondersteuning komt geven. Ze stelt zich hieronder voor. 

 

Hallo! Ik ben Carina de Vries, na ruim 30 jaar als logopedist te hebben gewerkt heb ik het roer omgegooid. Ik wilde heel graag onderzoeken of er mogelijkheden binnen het basisonderwijs waren om kinderen te begeleiden, niet als logopedist, maar meer als ondersteuning van het onderwijs en dan vooral van het lezen/spellen en de taal. Ik kende de Oosteinder omdat ik een leerling behandel als logopedist en een leerling heb mogen begeleiden als casus voor een spellingcursus die ik recent heb gevolgd.

Sinds januari dit jaar heb ik meer kinderen mogen begeleiden op de Oosteinder. En dat beviel me vanaf het begin helemaal! Wat een fijne school en wat een gezelligheid.

Ik ben verheugd dat ik ook in het nieuwe schooljaar bij dit team mag horen. Én ik ben er heel benieuwd naar.

Misschien tot ziens!

Versoepelingen coronamaatregelen

Het afgelopen weekend zijn enkele coronamaatregelen losgelaten. De 1.5 meter maatregel blijft echter nog wel van kracht.

Als school hebben we er daarom voor gekozen om tot aan de zomervakantie alles hetzelfde te laten, met uitzondering van het mondkapje. Deze hoeft niet meer gedragen te worden.

 

Aan het begin van het nieuwe schooljaar zullen we communiceren hoe we dan omgaan met de regels. 

Uiteraard is dit afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid.

Daarnaast merken we ook dat de rust in de klassen en gangen de kinderen (en hun zelfstandigheid) goed doet. 

Laatste schooldag

Op vrijdag 9 juli zal om 12.00 uur voor alle kinderen en leerkrachten de zomervakantie beginnen. Wij zullen deze dag iets anders afsluiten dan normaal. De kinderen zullen deze ochtend in en met hun eigen klas invullen. Rond 11.55 uur zullen we gezamenlijk een lied zingen en aftellen naar de vakantie. 

Ouders die komen kijken willen we vragen om achter de hekken te blijven staan. Houdt u ook rekening met de 1,5 meter afstand?

 

Via deze weg bedanken wij alle ouders/ verzorgers die zich afgelopen schooljaar hebben ingezet voor ons en alle kinderen. Veel dank daarvoor!

Hulp gezocht schoolbibliotheek

Voor het labelen van de leesboeken voor onze schoolbibliotheek, zijn wij op zoek naar 2 enthousiaste ouders die ons in de zomervakantie op woensdag 21 juli en maandag 16 augustus zouden willen helpen. Wij willen hiervoor de middagen van 13:00 tot 15:00 uur aanhouden. Uiteraard zijn wij hier zelf ook bij aanwezig. Aanmeldingen kunt u via Schoudercom sturen aan Ofira Prins of Inge Boerlage. 

SchouderCom/ Website

In de zomervakantie worden de groepen over gezet naar het nieuwe schooljaar. Mocht u nog foto's willen bewaren, wilt u dan zo spoedig mogelijk de foto's van de blog kopiëren en op uw eigen device opslaan.

 

Op de website kunt u bij praktische zaken de volgende informatie vinden over het komende schooljaar:

  • Jaarrooster
  • Schoolgids
  • Lokaalindeling (wie zit waar?)
  • Gymrooster (Groep 8A heeft op de maandag na de zomervakantie nog geen gymles en gaat gewoon naar school).
Geslaagde sportieve sportdagen

Alle leerlingen, leraren en OC-leden op 16 en 23 juni hebben gezorgd voor een geslaagde dag, BEDANKT!

Wij als Oosteinderteam hebben onwijs genoten van alle lachende en vrolijke gezichten.

Het eten dat werd uitgedeeld door de OC, is mede mogelijk gemaakt door de Albert Heijn en de Hoogvliet.

De sponsoring van de Albert Heijn is onderdeel van JOGG in Aalsmeer (Jongeren Op Gezond Gewicht).

 

Meer foto's van de sportdag zijn terug te vinden in de blog van de klas.

 

Inline image       Inline image

Vakantielezen

De kinderen hebben dit schooljaar goed geoefend met onze leesmethodes. De meeste kinderen lezen thuis gelukkig ook regelmatig en zijn dus goed vooruit gegaan. De grote vakantie staat nu voor de deur.

 

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de vakantie niet lezen, na de vakantie een grote terugval in leesontwikkeling laten zien.

 

We vragen u daarom om in de vakantie het lezen van uw kind bij te houden en uw kind wat extra aan te sporen om te lezen en/ of door samen te gaan lezen.

 

Alles wat het kind leuk vindt, kun je lezen!

* Boeken (de boeken van de bibliotheek mag je tijdens de zomervakantie vaak voor een langere periode lenen)

* Foldertjes van de dierentuin die je wilt gaan bezoeken, een boekje over een land waar je naar toe gaat of een informatief boek over een favoriet onderwerp van je kind.

* Strips, vakantieboeken en kindertijdschriften zijn leuk om te lezen.

* Probeer eens een hybride boek Boeken - Yoleo AVI M4 en hoger. Digitaal boek dat op pc, laptop of tablet gelezen kan worden. In een hybride boek staan de combinatie van de tekst van het boek, de auditieve ondersteuning door het voorlezen van de tekst door een menselijke stem en een gele meeleescursor (‘karaoke-lezen’) per woord centraal. Deze hybride vorm is uniek en werkt zeer positief bij kinderen die lezen lastig vinden.

* De app ‘vakantiebieb’ kunt u downloaden. Ook deze boeken zijn te gebruiken voor het vakantielezen (www.vakantiebieb.nl)

 

Kortom het maakt niet uit wat je kind leest, áls het maar leest. Het liefste elke dag 10 á 15 minuten!

 

Voor de kinderen die lezen lastig vinden, hebben we een project “vakantie-lezen” opgezet. Op vrijwillige basis kunnen ouders en kinderen uit de groepen 3-5 hieraan meedoen.

Als de leerkracht van uw kind denkt dat uw kind hiervoor in aanmerking komt, dan krijgt u via Schoudercom een bericht. U kunt er dan zelf voor kiezen om wel of niet deel te nemen.

Toelichting ouderbijdrage

Wat doet de oudercommissie met de ouderbijdrage?

 

Wij hebben begrepen dat enkele ouders gevraagd hebben waar de vrijwillige ouderbijdrage aan besteed wordt, zeker nu door corona enkele activiteiten niet of in een aangepaste vorm door zij gegaan.

De Oudercommissie bestaat uit een groep enthousiaste en betrokken ouders die persoonlijk mee willen bouwen aan een fantastische schooltijd voor alle kinderen. Wij ondersteunen het team van de Oosteinderschool bij het organiseren van de diverse schoolactiviteiten. Voor deze activiteiten vragen wij een vrijwillige ouderbijdrage van € 18,50 per kind per schooljaar.

 

Met deze bijdrage bekostigen wij normaal gesproken o.a. de volgende activiteiten:

* het Sinterklaasfeest (inkoop strooigoed, schoencadeaus, cadeautjes onderbouw, surprisegeld bovenbouw en een kleine vergoeding voor de Sinterklaas en de pieten);

* het kerstdiner (inkoop drinken, aankleding klassen en daarnaast voor de ouders op het schoolplein Glühwein, warme chocolademelk en kerstbrood);

* het schaatsfeest (toegang tot en koek en zopie op de schaatsbaan);

* carnaval (aankleding van de klassen en inkoop kleine prijsjes, schmink en donuts);

* het paasontbijt (inkoop drinken en paaseitjes en aankleding);

* sportdag (huur stormbanen en ander materialen).

 

In het huidige schooljaar konden helaas niet alle activiteiten doorgaan, dan wel in aangepaste vorm. Zo kon het kerstdiner en schaatsen (wel zijn er ijsjes uitgedeeld) geen doorgang vinden en zijn het Sinterklaasfeest en carnaval in afgeslankte vorm georganiseerd. Daarentegen is het paasontbijt, waarbij de kinderen normaal gesproken een ontbijtje maken voor een klasgenootje, dit jaar volledig verzorgd door de oudercommissie en betaald uit het budget van niet doorgegane activiteiten. Hoe dan ook zal de ouderbijdrage altijd ten goede komen aan de kinderen op school!

 

In tegenstelling tot eerder wat eerder gemeld is in Nieuwsbrief 8 op Schouder Com, zal het alternatieve schoolreisje volledig betaald gaan worden uit het budget van niet doorgegane activiteiten. Het geld voor het schoolreisje zal wederom doorgeschoven worden naar het volgende schooljaar.

Nu de besmettingscijfers snel dalen, hopen wij dat vanaf volgend schooljaar alle activiteiten van de oudercommissie weer op een normale manier georganiseerd kunnen worden!

Gevonden voorwerpen

Hieronder ziet u een aantal foto's van de gevonden voorwerpen. Mocht u iets missen, of u herkent een kledingstuk op de foto, dan kunt u dit kenbaar maken bij de leerkracht. Er zal dan gezorgd worden dat het betreffende kledingstuk bij u terug komt.

Alle gevonden voorwerpen die er na vrijdag 9 juli 12.00 uur nog liggen, zullen naar Dorcas worden gebracht of aan een ander goed doel worden gegeven.

 

             Inline image               Inline image

Vacature Lid Raad van Toezicht

Hebt u visie voor onderwijs en kwaliteit, voelt u zich betrokken bij het katholiek onderwijs en bent u beschikbaar voor een functie als toezichthouder? 

Stichting Katholiek Onderwijs te Aalsmeer (SKOA) is op zoek naar een lid voor de Raad van Toezicht dat door de GMR zal worden voorgedragen aan de Raad van Toezicht.   

 

Klik hier voor de vacature.

Fijne vakantie

Het team van de Oosteinder wenst iedereen een hele fijne vakantie. We zien iedereen graag na de zomervakantie weer gezond terug voor een nieuw leerzaam jaar.

Geniet van uw vakantie!