Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 6

Nieuwsbrief 10

Enquête

In maart hebben wij een ouderenquête uitgezet over de afgelopen periode. In deze enquête werden vragen gesteld over het thuiswerken en het handelen door de school bij slecht weer (code oranje/ rood). 

Van de 313 mogelijke respondanten, hebben 181 ouders gereageerd (57,8%). Wij zijn tevreden over deze aantallen, dit zorgt voor een representatief beeld. 

88% vindt dat de kinderen altijd/meestal wel goed zijn begeleid door de leerkracht.

Ten opzichte van de vorige lockdown zijn ouders meer tevreden over de begeleiding en de kwaliteit van het thuisonderwijs. 

 

De communicatie over het weer blijft lastig. We streven er altijd naar om u zo vroeg mogelijk te informeren over  eventuele aanpassingen. 

 

Wij willen u hartelijk danken voor het invullen van de enquête. 

Studiemiddag

Op dinsdag 20 april staat een studiemiddag gepland. Het gehele team gaat verder met de cursus Professionele Leergemeenschap. Dit betekent dat de kinderen om 12.00 uur vrij zijn.

 

De afgelopen studiemiddagen zijn we bezig geweest met een actieonderzoek en het zoeken van geschikte literatuur hierbij. Groep 1-2 bekijkt of de huidige methode goed aansluit bij de leerdoelen van het Digikeuzebord.

Groep 3-4-5 heeft bekeken op welke manier je het best feedback aan de kinderen kan geven over de reken- en spellingstaken en welke rol het nakijken van het werk hierbij heeft. Groep 6-7-8 is bezig met een onderzoek naar zelfstandig werken. Het is mooi om te zien hoe wij op deze manier het onderwijs nog beter vorm kunnen geven.

 

Voor de komende studiemiddag staat het geven en ontvangen van feedback centraal. 

Cito eindtoets

De leerlingen van groep 8 maken op dinsdag 20 april en woensdag 21 april de Cito Eindtoets. Deze toets bevat twee onderdelen: taal en rekenen. 

De ouders van groep 8 krijgen nog bericht over mogelijke wijziging van begin- en eindtijd op deze dagen.

Activiteiten

Vandaag hebben alle klassen genoten van het Paasontbijt .Wij bedanken de oudercommissie voor de organisatie.

De grote voorstelling (gepland op 23 april) kan vanwege de huidige Corona maatregelen niet doorgaan.

Over het schoolreisje is op dit moment nog niets bekend. Zodra we meer weten zullen we u hierover informeren. 

 

Wijziging sportdag

Er is een wijziging in de data voor de sportdag. De sportdag voor groep 6,7,8 is “gewoon” op woensdag 16 juni bij FC Aalsmeer.

De sportdag van groep 1,2 is op woensdag 23 juni en zal op school zijn. De sportdag van 3,4 en 5 is ook op woensdag 23 juni en zal bij FC Aalsmeer plaatsvinden. Over de precieze invulling van de dag zullen we u later berichten.

Telefoon/smartwatches

We merken dat kinderen steeds vaker een telefoon of smartwatch mee naar school nemen. De afspraak is dat de kinderen hun telefoon uitzetten en het toestel bewaren in hun tas/ la. Het mag ingeleverd worden bij de meester of juf, maar wel op eigen risico. School is niet verantwoordelijk voor schade of diefstal.

 

Voor de smartwatches geldt dat de telefoonfunctie uit moet staan.

Ouder-kind adviseur

Ouder- kind adviseur Stella is van maart tot september met zwangerschapsverlof.

Nada el Massoudi zal gedurende het zwangerschapsverlof van Stella betrokken zijn als ouder & kind adviseur.

Meer informatie hierover vindt u op onze website: Ouder & kind adviseur De Oosteinder

Penningmeester gezocht voor OC

Onze huidige penningmeester, Leon, gaat eind volgend schooljaar de OC verlaten als al zijn kinderen naar het Middelbaar Onderwijs gaan. Daarom zijn we op zoek naar aanvulling in onze club. Heb jij affiniteit met financiën en ben je niet vies van Excel? Meld je dan aan voor de functie van penningmeester van de Ouder Commissie van de Oosteinderschool!

 

Onze OC, beter bekend als de evenementencommissie, zoekt een nieuwe penningmeester die accuraat en proactief is, praktisch met zaken omgaat én natuurlijk een goed gevoel voor cijfers heeft.

 

Wat de belangrijkste redenen voor jou als onze nieuwe penningmeester moeten zijn? Als je vindt dat kinderen op de Oosteinder een leuke tijd op school moeten hebben en jij op deze manier een 'centje' wil bijdragen, door voor de OC een gezonde financiële boekhouding te onderhouden.

Heb je ervaring met cijfers, dan is de taak echt eenvoudig, want we voeren een simpele enkelzijdige boekhouding met een bankboek in Excel. That's it.

 

Zo zorg je onder andere voor:

  • het maken van de begroting per schooljaar op basis van alle activiteiten
  • het verwerken van de inkomsten van de OC
  • het verwerken van declaraties en andere uitgaven van de OC
  • het opstellen en onderhouden van de V&W rekening en de balans

Ben je flexibel, heb je tijd voor bovenstaande taken, het bijwonen van OC vergaderingen én zie je Dagobert als je nieuwe 'middle name' wel zitten? Stuur dan een mail naar oosteinderschooloc@gmail.com of neem contact op met een van de OC- leden. Ken je die nog niet, bel dan met Leon Hakvoort (06 14 68 00 96) of Renate Slingerland (06 22 23 53 95).

Fijne Pasen

Het team van de Oosteinder wenst u fijne paasdagen toe.