Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 10

Nieuws vanuit het team

Vorige week hebben we afscheid genomen van Cindy Pieterse. In de maand december zal zij vervangen worden door Anne Claire van Eggermont. Na de kerstvakantie start Hilly Hunsche op woensdag, donderdag en vrijdag in groep 1/2A. Zij heeft zich in een eerdere nieuwsbrief aan al u voorgesteld. 

 

Helaas gaan er ook twee collega's de Oosteinderschool verlaten.

Diona de Mol heeft per 1-2-2022 een andere baan. Diona is vijf jaar geleden begonnen op de Oosteinder. Ze heeft vooral in de middenbouw gewerkt. .

 

Ook Barbara van Daalen gaat per 1-3-2022 na 20 jaar een nieuwe uitdaging aan. Barbara is als intern begeleider lid van het zorgteam, daarnaast werkt zij als leerkracht vooral in de middenbouw. 

 

Zowel Diona als Barbara gaan als ambulant begeleider aan de slag bij Kentalis. 

 

Dit betekent dat we nu een vacature hebben voor een leerkracht in de middenbouw en voor een intern begeleider.

Uiteraard mag u deze vacatures ook delen binnen uw netwerk.

De vacatures staan op onze website:

Vacatures – SKOA (sko-aalsmeer.nl)

 

Jasper Schram verwacht in mei zijn tweede kindje. We wensen hem veel geluk toe.

 

Afscheid Cindy Pieterse
Dag allemaal,
 
Afgelopen vrijdag had ik m'n laatste dag op De Oosteinder. Ik had me geen betere en leukere school kunnen wensen.
Bij deze wil ik alle kinderen, collega's en ouders hartelijk bedanken voor de mooie tijd en het hartverwarmende afscheid. 
Tot ziens, waar dan ook!
 
Liefs en vrolijke zwaai,
Cindy Pieterse
 
Inline image
Op tijd beginnen

We hebben gemerkt dat sommige kinderen steeds later op school komen. De deuren gaan om tien voor half 9 open. We willen graag de lessen starten om half 9.

Sinterklaas
Afgelopen vrijdag hebben we het Sinterklaasfeest gevierd. De Sint en drie pieten kwamen bij ons op bezoek! In de speelzaal hebben de groepen 1 t/m 4 een optreden voor Sinterklaas verzorgd. Er werd gezongen, gedanst, een polonaise gelopen en er werden rijmpjes opgezegd. Ook las de Sint uit zijn grote boek allerlei leuke weetjes over de klassen voor. Het was reuzegezellig!
Ondertussen werden er in de groepen 5 t/m 8 gedichten voorgelezen en surprises uitgepakt. Wat waren er weer veel mooie creaties bij! Iedereen heeft dit jaar weer goed zijn best gedaan om er wat moois van te maken. Het buitenspelen was ook in Sinterklaasstijl, want er werden gezellige Sinterklaasliedjes afgespeeld. Al met al een feestelijke dag!
 
Inline image
Nieuwe richtlijn GGD

Vanaf vandaag kunnen de kinderen met milde klachten zoals verkoudheid en hoesten met een negatieve zelftest weer naar school.

Bij een positieve zelftest is testen bij de GGD nog wel nodig. Ook bij aanhoudende klachten of wanneer de klachten verergeren is het advies om een test te doen bij de GGD.  

De zelftesten voor de kinderen worden vanaf volgende week geleverd aan de scholen. Wij zullen u hier later nog over informeren.

Kerst

Vorig jaar kon het Kerstfeest op het laatste moment niet doorgaan. Helaas wordt een Kerstdiner dit jaar ook moeilijk en daarom hebben we ervoor gekozen om een Kerstontbijt te organiseren. Dit ontbijt vindt plaats op vrijdag 24 december. De kinderen mogen dan feestelijk gekleed naar school komen. Ze nemen deze ochtend hun eigen Kerstontbijt en drinken mee. Om de sfeer van het Kerstdiner enigszins na te bootsen, openen we de deuren die dag om 8.15 uur.  

 

Alle kinderen zijn deze dag om 12.00 uur vrij en alle gymlessen vervallen. 

Catechese

In de maand november hebben we in de catecheselessen aandacht besteed aan het feest van Allerheiligen, de herdenking van Allerzielen en de verhalen van Sint Maarten en Sint Nicolaas. In december zetten we de verhalenlijn door naar de tijd voor Kerstmis, Advent en het feest van Kerstmis zelf.

In iedere klas is een Adventskrans te vinden waarin in elke week een lichtje wordt aangestoken.

Samen met de verhalen van Jozef, Maria, de engel en de ster werken we zo toe naar het verhaal van het kerstfeest; de geboorte van Het Kind, Jezus van Nazareth.

Ouder-kind adviseur

Onze nieuwe ouder-kind adviseur is Berber de Groot. 

 

Berber is jeugdhulpverlener, u kunt bij haar terecht met al uw vragen over de ontwikkeling van uw kind(eren). Ze is op maandagochtend op school aanwezig. 

Op onze website stelt ze zich verder aan u voor:

Ouder & kind adviseur (oosteinder.nl)