Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 10

Nieuws uit het team

Zoals u wellicht weet zijn er momenteel veel vacatures binnen het onderwijs die door een gebrek aan personeel niet kunnen worden ingevuld. We zijn daarom extra verheugd om u te melden dat we een nieuwe leerkracht hebben gevonden voor de vervanging van Cindy Pieterse in groep 1/2A.

Na de kerstvakantie zal Hilly Hunsche het team van de Oosteinderschool komen versterken. De ouders van groep 1/2A zijn hierover geinformeerd in een aparte brief.

 

Marlies Van Bruggen gaat binnenkort met verlof. Barbara van Daalen zal haar vervangen op de vrijdag in groep 5b. Dit betekent dat er een gat ontstaat op de woensdag in groep 6a. Mirjam Stokman zal de komende periode extra werken op de woensdag. Daarnaast staat zij op donderdag en vrijdag voor groep 4A.

 

Wij zijn erg blij met onze leerkrachten die regelmatig een dagje extra komen werken, een klas opvangen en met veel enthousiasme ervoor zorgen dat uw kind goed les krijgt. 

 

Covid-19

Afgelopen dinsdag zijn er weer extra maatregelen afgekondigd vanwege de oplopende besmettingen. Deze maatregelen hebben nog geen betrekking op de basisscholen. Toch zijn we heel alert. Ook op school zien wij steeds meer kinderen die in quarantaine moeten. De kinderen van groep 8A zijn allemaal thuis en krijgen weer digitaal les. Wij beseffen ons dat dit voor iedereen veel onzekerheid met zich meebrengt. 

 

Bij een positieve testuitslag van een leerling of leerkracht bespreken we de situatie altijd met de GGD, daarna zullen we u hiervan op de hoogte stellen. De praktijk leert ons echter dat de communicatie met GGD soms meer tijd kost.

Dit kunnen we helaas niet veranderen. Goed om te weten is ook dat we pas actie gaan ondernemen bij een positieve GGD test en niet na een zelftest. Wanneer er in een klas meerdere besmettingen zijn bestaat de mogelijkheid dat de klas in quarantaine moet. We schakelen dan weer over op thuisonderwijs. Dit besluit nemen we altijd in overleg met de GGD.

 

Wij hopen dat de feestelijke activiteiten de komende periode door kunnen gaan, we zullen dit echter per situatie bekijken. In november staan de oudergesprekken gepland. Deze gesprekken vinden fysiek op school plaats, tenzij u in quarantaine zit of gezondheidsklachten heeft. Wij verheugen ons erop om u weer te ontmoeten in de klas. 

Oudergesprekken

De kinderen van de groepen 3 tot en met 8 krijgen op vrijdag 19 november hun rapport mee naar huis. De kinderen van groepen 8 krijgen ook hun verwachte advies mee. 

Heeft uw kind het rapport nog niet ingeleverd, zou u dit dan zo spoedig mogelijk mee willen geven? 

 

Op woensdagmiddag 24 november en op dinsdag 30 november vinden de oudergesprekken plaats. Voor groep 1/2A zijn de gesprekken op andere dagen ingepland. Zij krijgen hiervoor een aparte uitnodiging. 

 

Ouders met meerdere kinderen op school kunnen zich inschrijven voor een gesprek vanaf maandagmiddag 15 november. De overige ouders kunnen zich inschrijven vanaf dinsdagochtend 16 november. U kunt zich inschrijven voor een gesprek tot en met vrijdagmiddag 19 november 17.00 uur.

Wanneer u niet inschrijft plannen wij het gesprek in.

 

We willen u vragen om niet te vroeg naar het gesprek te komen en eventueel buiten te wachten. 

 

Toestemmingsformulier gebruik beeldmateriaal.

Nog niet alle ouders hebben het toestemmingsformulier voor het geven toestemming voor het gebruik van beeldmateriaal ingevuld. Heeft u dit nog niet gedaan, wilt u dit dan alsnog invullen?

Alle niet ingevulde formulieren zullen wij vanaf volgende week op geeft toestemming zetten.

Dag van de Rechten van het Kind

Op 20 november is de Dag van de Rechten van het Kind. 

 

Wat zijn kinderrechten? 

Voor iedereen die jonger dan 18 jaar is, zijn er kinderrechten. Deze rechten van het kind zijn afspraken over hoe we met kinderen om moeten gaan. De afspraken gaan over het leven thuis en op school. Over wat ouders voor kinderen moeten doen en waar de overheid voor moet zorgen. Maar ze gaan ook over gevaren waartegen kinderen beschermd moeten worden, zoals verwaarlozing en mishandeling. 

Als kind heb je er recht op om veilig en gezond op te groeien. Op ouders of andere verzorgers die je liefde en aandacht geven en die ervoor zorgen dat je naar school gaat. En als er iets vervelends met je gebeurt op school of thuis, heb je recht op goede hulp.  

 

Op school zal in alle groepen aandacht aan bovenstaande gegeven worden. Uiteraard op het niveau dat past bij de leeftijdsgroep.  

Omdat van 15 tot 21 november de Week tegen Kindermishandeling is, zullen in de groepen 1 t/m 4 de volgende thema’s extra centraal staan: 

- Ja en Nee gevoelens 

- De baas over je Lijf 

- Nee is okay 

 

In de groepen 5 t/m 8 zal informatie worden gegeven en gesproken worden over kindermishandeling en wat je kunt doen als je ermee te maken krijgt.  

 

Hoofdluis

Als school hebben wij besloten om te stoppen met de controle op hoofdluis. De achterliggende gedachte is dat er tijdens de controles op school bijna geen hoofdluis wordt aangetroffen en dat er steeds minder ouders zijn die zich opgeven voor deze taak. De controle op hoofdluis kan ook heel goed thuis worden gedaan. Natuurlijk blijven wij als school alert en zullen we ouders informeren wanneer er sprake is van hoofdluis. Dit doen we tenslotte ook in andere situaties zoals bijvoorbeeld krentenbaard.

Mediawijsheid

Kinderen komen steeds meer in aanraking met media via de computer, de televisie, telefoons of tablets. Ze worden zo overspoeld met media. Steeds meer leerlingen bezitten een eigen mobiele telefoon of tablet. Ze kunnen hier goed mee overweg en zijn al op jonge leeftijd vaardig met het bedienen van deze apparaten, maar zijn ze ook mediawijs? Dan is het eerst van belang dat je weet wat mediawijsheid betekent. We moeten beseffen dat leerlingen soms lang niet zo mediawijs zijn als ze denken. We willen de leerlingen leren bewust om te gaan met het internet en wat ze moeten doen als ze met ongewenste sites/ filmpjes in aanraking komen.

Daarnaast willen wij de leerlingen bewust maken van de gevolgen die het plaatsen van berichten, foto’s en filmpjes op sociale media kunnen hebben. Ook komt het digitaal pesten aan bod.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november 2021) zal extra aandacht besteed worden aan de mediawijsheid van de leerlingen. Er zal o.a meegedaan worden met de game MediaMasters. Door het spelen van de game, bouwen leerlingen een basiskennis mediawijsheid op, ook krijgen sommige groepen de biebles 'Smartgames'.

Studiedag 25 oktober

Op de dag na de herfstvakantie gingen alle teamleden aan de slag met het vervolg op teamdynamiek en persoonlijk leiderschap.

Er is gezamenlijk terug- en vooruit gekeken op het functioneren en persoonlijke ontwikkeling van alle teamleden. Dit om uitgedaagd te worden en om de kennis en competenties van iedereen te vergroten en te verbeteren.

Daarnaast is er in de verschillende leerteams verder geoefend met het geven en vragen van feedback.

Het was weer een leerzame dag.

Schoolbibliotheek "Boekenwonderland"

Tijdens de Kinderboekenweek is de schoolbibliotheek ‘Boekenwonderland’ geopend. Bo uit groep 7B heeft deze prachtige naam bedacht. De kinderen van de groepen 3 t/m 8 kunnen nu weer boeken lenen. We hebben gezien dat de kinderen vol enthousiasme nieuwe boeken hebben gekozen om in de klas te lezen. Met dank aan de vele hulpouders verloopt het uitlenen en netjes houden van de bibliotheek naar wens. Bij de groepen 1-2 zullen de leerkrachten boeken naar de klas halen.  

Er zijn inmiddels veel nieuwe boeken besteld, een aantal hiervan moet nog binnenkomen. Bibliotheek Amstelland zal ons ondersteunen en adviseren hoe de collectie up-to-date te houden. 

Inline image