Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 10

Corona

We leven in een onvoorspelbare tijd. We volgende de richlijnen die gegeven worden vanuit het RIVM en de GGD Amsterdam, helaas veranderen deze regelmatig.

 

Wij zijn blij dat verkouden kinderen weer naar school mogen. Op deze manier is het onderwijs voor de kinderen minder onderbroken en dit maakt het voor ons makkelijker om de doorgaande leerlijn in de gaten te houden. Echter moeten we ook goed de gezondheid van onze leerkrachten in de gaten houden. Tot nu toe is het ons gelukt om leerkrachten die afwezig zijn, te kunnen vervangen en hebben we nog geen klas naar huis hoeven te sturen. We kunnen helaas niet garanderen dat dit in de toekomst blijft lukken. 

 

Wij verwachten dat er de komende tijd kinderen thuis moeten blijven, omdat ze in quarantaine zitten vanwege bijvoorbeeld een besmet familielid. Mocht dit het geval zijn, dan horen wij dit graag van u. Wanneer deze kinderen zelf niet ziek zijn, kan er een thuiswerkprogramma worden ingezet. 

De eerste dag dat het kind afwezig is, zal de leerkracht ervoor zorgen dat er een pakketje klaarligt. Dit kan opgehaald worden op school door een bekende, of door een klasgenoot thuis worden gebracht. 

Er kan door de leerkracht geen instructie gegegeven worden en het gemaakte werk wordt niet nagekeken. 

Zodra de leerling weer naar school gaat, mag u van ons verwachten dat wij bekijken of de leerling extra hulp nodig heeft, of direct weer mee kan doen met de groep. 

 

Twijfelt u wanneer uw kind wel of niet naar school mag? De beslisboom kan hierbij helpen. Deze vindt u in de bijlage. 

 

Afronding HPS traject

De afgelopen twee jaar hebben wij als school het HPS-programma gevolgd. Dit is een wetenschappelijk onderbouwd veranderprogramma om een schoolomgeving te creëren waarin alle kinderen leren en het vakmanschap van de leerkracht centraal staat. We doen dit omdat we ons willen blijven ontwikkelen.

 

Net voor de zomervakantie hebben wij het theoretische gedeelte met de waardering excellent afgesloten. Deze week was de audit, waarbij is onderzocht hoe wij de theorie in de praktijk hebben gebracht. We hebben kunnen aantonen dat we een school zijn waar kwalitatief goed onderwijs wordt gegeven met gelijke kansen voor alle kinderen. Daarom hebben wij afgelopen vrijdag het predicaat AtSchool, High Performing - Leading in Learning mogen ontvangen. Natuurlijk zijn wij hier erg trots op. Het gehele team heeft hier de afgelopen jaren hard voor gewerkt en het is een hele mooie waardering voor alle inspanningen.

Dit alles betekent niet dat we nu achterover kunnen leunen. We blijven ons inzetten om de kwaliteit van ons onderwijs te verbeteren.

 

Meer informatie over het AtSchool concept vindt u op:  https://academicabusiness.college/atschool/

 

                                        Inline image  Inline image

Kinderboekenweek

Afgelopen woensdag 30 september is de Kinderboekenweek van start gegaan! Dit keer is het thema ‘En toen’. Oftewel: we gaan terug in de tijd, brengen geschiedenis tot leven en ontdekken werelden van vroeger.  

De kinderen zullen tot en met 9 oktober dan ook een aantal activiteiten doen in hun groep die gekoppeld zijn aan dit thema. 

 

Elke groep heeft inmiddels een boek cadeau gekregen met een onderwerp dat helemaal binnen het thema past. De leerkrachten zullen hier uit voorlezen. Daarnaast zullen er kunstwerken worden gemaakt en zal er dit jaar een doorgeefverhaal langs gaan bij de groepen waar zij allemaal een bijdrage aan zullen leveren.Uiteindelijk krijgen we een mooi boekwerk, bedacht en geschreven door de kinderen en leerkrachten van onze school! Deze zal na de herfstvakantie, als document, te vinden zijn op SchouderCom.

 

                                                        Inline image

 

Ouderavond 'Zo werken wij op de Oosteinder'

Er gebeuren mooie dingen op de Oosteinder en wij willen u graag meer vertellen over onze werkwijze.Daarom staat er in onze jaarplanning een ouderavond ingepland.Helaas kan deze avond (gepland op 22 oktober), i.v.m. de richtlijnen van de RIVM niet doorgaan. Wij hopen dat we deze ouderavond later in het jaar wel in kunnen plannen.Daarnaast onderzoeken wij de mogelijkheid om op een andere manier aan u te laten zijn waar wij trots op zijn. 

Mediawijsheid

Kinderen komen steeds meer in aanraking met media via de computer, de televisie, telefoons of tablets. Ze worden zo overspoeld met media. Steeds meer leerlingen bezitten een eigen mobiele telefoon of tablet. Ze kunnen hier goed mee overweg en zijn al op jonge leeftijd vaardig met het bedienen van deze apparaten, maar zijn ze ook mediawijs? Dan is het eerst van belang dat je weet wat mediawijsheid betekent. We moeten beseffen dat leerlingen soms lang niet zo mediawijs zijn als ze denken. We willen de leerlingen leren bewust om te gaan met het internet en wat ze moeten doen als ze met ongewenste sites in aanraking komen. Daarnaast willen wij de leerlingen bewust maken van de gevolgen die het plaatsen van berichten, foto’s en filmpjes op sociale media kunnen hebben. Ook komt het digitaal pesten aan bod.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid (6 t/m 13 november 2020) zal extra aandacht besteed worden aan de mediawijsheid van de leerlingen.

Medicijnprotocol

Wij willen graag in beeld hebben welke kinderen noodzakelijke medische hulp nodig hebben. 

Daarnaast hebben sommige kinderen (incidenteel) medicijnen nodig.

Het is belangrijk dat wij op de hoogte zijn van deze informatie, daarnaast is het ook noodzakelijk dat er formulieren worden ingevuld.

 

Meer informatie en de formulieren vindt u terug op onze website:

https://www.oosteinder.nl/p/medicijnprotocol

Ouder-kind adviseur

Stella Kuipers is onze ouder-kind adviseur. Vanwege de Corona richtlijnen is zij momenteel niet op school aanwezig. U kunt wel contact met haar opnemen. Haar telefoonummer en meer informatie vindt u op de website: https://oosteinder.schoudercom.nl/p/ouder-kind-adviseur