Inloggen

De Oosteinder

preview
Nieuwsbrief 7

Nieuwsbrief 10

Teamnieuws

Debbie is op 24 februari bevallen van haar tweede kindje. Het is een jongetje en zijn naam is Lasse. Het gaat prima met moeder en kind. 

 

Zoals u weet is Eveline (groep 6A) zwanger. Op donderdag 12 maart zal ze afscheid nemen van de klas en gaat ze met zwangerschapsverlof.
Gelukkig kunnen we melden dat Jacqueline heeft aangegeven meer te willen werken gedurende dit verlof.
Dit betekent dat Jacqueline vanaf 13 maart alle dagen voor de groep zal staan, met uitzonderdering van de woensdag. Op de woensdag zal Jorinda voor de groep staan.

Carnaval

Woensdag 12 februari was het weer tijd voor het carnavalsfeest. Het was ook dit jaar weer één groot feest. De kinderen uit de groepen 1/2 konden in hun lokalen allerlei leuke spelletjes doen en zelfs even naar hun eigen café om wat te drinken te halen met daarbij een heerlijke donut en een stukje appel! De kinderen die het durfden, konden griezelen in de spooktunnel, die altijd wordt opgebouwd door de ouders van de Ouder Commissie. 
De kinderen uit de groepen 3 t/m 8 konden in alle overige lokalen verschillende spelletjes spelen. Ook was er de spooktunnel, konden ze even rustig een filmpje kijken en een lekkere smoothie drinken bij de smoothie-bar. Voor de kinderen van groep 6 t/m 8 was er een echt casino waar ze een gokje konden wagen en natuurlijk waren de waarzeggers er ook weer om de toekomst te voorspellen.

De groepen 1 t/m 4 begonnen de feestochtend in de speelzaal, waar zij met hun groep een polonaise mochten doen om zo hun feestkleding te showen. Sommige groepen hadden een hele presentatie voorbereid, fantastisch! De groepen 5 t/m 8 sloten de ochtend af in de speelzaal. Ook daar waren er gave ingestudeerde polonaises en dansjes.

Zowel de kinderen als de leerkrachten hebben weer een hele leuke gehad! We willen alle ouders die deze ochtend hebben meegeholpen, heel erg bedanken voor de hulp.Dit heeft er voor gezorgd dat deze dag heel geslaagd was.

Topondernemers

Het vierde thema van Topondernemers voor dit schooljaar heet:  ‘Oorlog en vrede’ en loopt van 16 maart tot en met 24 april. In de bijlage kunt u lezen wat er aan bod kan komen.

Kinderen mogen boeken of ander materiaal van thuis meenemen voor de themahoek.

 

 

Coronavirus

Het coronavirus roept veel vragen op. Ook de GGD krijgt hier dagelijks vragen over.

We volgen de berichtgeving rondom het coronavirus en staan in nauw contact met de GGD. De belangrijkste preventieve maatregelen waar we op sturen zijn:
- regelmatig en grondig de handen wassen (op alle groepen is een werkinstructie handhygiëne)
- hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
- papieren zakdoekjes /tissues gebruiken

 

Meer informatie
Alle GGD’s volgen de situatie rondom het coronavirus op de voet; dit doen zij samen met het RIVM (Rijksdienst voor Volksgezondheid en Milieu) en de hulpverleners in de regio. Alle huisartsen worden goed geïnformeerd door de GGD. Via het RIVM leest u de laatste informatie.

Mocht de situatie wijzigen en er aanvullende maatregelen nodig zijn, zullen we u hierover uiteraard informeren.

Goede Vrijdag

Op 10 april is het Goede Vrijdag. In veel Katholieke kerken kun je wat er met Jezus die dag gebeurde, zien in tekeningen en

schilderijen.In de Karmelkerk (Stommerweg 13 Aalsmeer) is dat te zien in muurschilderingen; het lijkt wel een 

stripverhaal.

Op Goede Vrijdag is de kerk open van 14.30- 15.30 uur ; iedereen is van harte welkom om die

schilderingen te bekijken, de staties te volgen. Er is een boekje met uitleg in begrijpelijke taal,

iedereen mag een kaars opsteken, een bloem neerleggen, even bidden. Het is geen viering;

wel een mogelijkheid om een keer de kerk binnen te komen en in beeldende taal het verhaal

van Goede Vrijdag te bekijken. Iedereen is van harte welkom!

 

Met vriendelijke groet, Lous Zandvliet

Parochieteam Karmelkerk.