Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 10

Sinterklaasfeest

Op vrijdag 27 november vierden we het Sinterklaasfeest op de Oosteinder. De donderdag voor het feest steeg de spanning al flink, want wat bleek? Sinterklaas sliep een nachtje bij ons op school. Er was een heuse slaapkamer ingericht op het podium van de speelzaal. De groepen 1 t/m 5 mochten daar op donderdag alvast een kijkje nemen.  

Op vrijdagochtend kwamen de Sint en zijn twee Pieten in de onderbouwgroepen langs om alle kinderen uit te nodigen om langs te komen in zijn slaapkamer. De groepen hadden allemaal een leuke act voorbereid, er werd gedanst en gezongen en er werden ook zelfgemaakte gedichten voorgelezen en moppen verteld. Sinterklaas las nog voor uit zijn grote boek en hij wist van alles te vertellen over de kinderen. 

In groep 5 t/m 8 was iedereen ondertussen druk bezig met gedichten voorlezen en surprises uitpakken. Wat heeft iedereen weer goed zijn best gedaan om een mooie creatie te maken! Ook in de onderbouw werden de kinderen verrast met een mooi cadeau. Het buitenspelen was deze dag extra gezellig door de Sinterklaasmuziek die de hele ochtend buiten te horen was. 

Al met al was het weer een vrolijk en gezellig Sinterklaasfeest! 

Kerstfeest

Sinterklaas is nog niet het land uit, maar we willen u wel alvast informeren over Kerst.

Op donderdagochtend 17 december begint iedereen in zijn eigen groep met een gezellig ‘coronaproof’ kerstontbijt van 8.30 tot 9.30 uur. Hierna wordt er door de groepen 7 de musical ‘De herberg is vol’ opgevoerd in de speelzaal op school voor de groepen 5 t/m 8. Voor de ouders proberen we een mogelijkheid te vinden om de musical te delen.

De groepen 1 t/m 3 gaan buiten een kersttocht lopen en op zoek naar Jozef en Maria met kindje Jezus. En de groepen 4 gaan een kerstcircuit doen in de klas met hulp van groep 8.

 

Om te onthouden:

- Woensdag 16 december moeten de kinderen een bord, beker en bestek (vork, mes & klein lepeltje; met naam) in een plastic tas mee naar school nemen. De spullen krijgen zij direct na het ontbijt weer terug in de tas. Wij vragen u géén eenmalig materiaal mee te geven i.v.m. het milieu, maar juist spullen van hard plastic.

- Donderdag 17 december van 8:30 - 14:15 uur vieren we kerstfeest op school. Iedereen mag in zijn/ haar ‘kerst’-kleding naar school komen. (De kleding moet i.v.m. de activiteiten op de dag wel praktisch zijn). Het ontbijt wordt door de school verzorgd. Heeft uw kind een allergie, overleg dan even met de leerkracht via SchouderCom wat ze wel mogen eten. Het pauzehapje en de lunch moeten de kinderen zelf meenemen.

- Vrijdag 18 december gaan de kinderen van 8:30 -14:15 uur naar school. We knallen het jaar uit met een lekkere oliebol. Uw kind hoeft deze dag geen fruit, maar wel drinken mee naar school te nemen. Geef uw kind een grote tas mee voor alle werkjes die mee naar huis gaan.

 

Wij kijken nu al uit naar de heerlijke Kersttijd en gezellige vieringen!

 

Oproep:

Voor de groepen 1,2 en 3 zijn wij op zoek naar ouders die willen figureren bij de kersttocht. De kinderen lopen rondom de school met hun klas langs de heraut, de engel, de herders…….en komen natuurlijk uit bij Jozef en Maria in het stalletje. Bij elke ‘kerstfiguur’ stopt de klas even om te luisteren naar wat de ‘kerstfiguur’ te vertellen heeft. (Deze tekst hoeft u niet zelf te verzinnen, maar krijgt u van tevoren)

De tocht duurt van 9:15 -12:15 uur, voor warme koffie en kerstbrood wordt gezorgd.

 

Lijkt het u leuk om mee te doen, dan horen wij dit graag. U kunt dit laten weten door vóór 11 december een bericht te sturen naar de leerkracht van uw kind.

 

We zullen dan contact met u opnemen om verdere informatie met u te bespreken.

Traktaties

Wanneer uw zoon of dochter gaat trakteren in de groep vragen wij u een voorverpakte traktatie mee te geven. Twijfelt u over een traktatie? Informeer dan even bij de leerkracht.

Covid-19

Het virus houdt iedereen bezig. Ook wij hebben te maken met leerkrachten die uitvallen vanwege corona. Gelukkig lukt het nog steeds om alle lessen door te laten gaan.

Dit is mogelijk omdat leerkrachten soms extra werken of omdat we als school de continuïteit van de klas prioriteit geven boven andere werkzaamheden.

Het gevolg kan dus zijn dat sommige activiteiten niet door kunnen gaan, omdat we geen capaciteit hebben om dit te organiseren. Wij doen er echter alles aan om dit tot een minimum te beperken.

Afgelopen vrijdag hebben we Sinterklaas op school mogen ontvangen. Wij kijken hier met een goed gevoel op terug. In de blog kunt u de foto’s van dit feest bekijken.

De voorbereidingen voor het kerstfeest zijn inmiddels ook in volle gang. Het kerstdiner is vervangen door een kerstontbijt en er zijn verschillende activiteiten op donderdag 17 december.

Via de blog houden wij u hiervan op de hoogte.