Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 10

Teamnieuws

Jorinda is verwachting van haar tweede kindje. In april wordt het nieuwe gezinslid verwacht. Op dit moment is nog niet bekend hoe haar verlof zal worden ingevuld. Zodra hier meer duidelijkheid over is zullen we dit aan u laten weten.

 

Demelza zal per 1 december de Oosteinder verlaten. Ze heeft een nieuwe uitdaging gevonden als leerkracht van groep 1/2 op basisschool Odysse in Almere Poort. Groep 1/2A is hier al eerder over geinformeerd.

Wij zijn blij dat Barbara Essenberg en Cindy Pieterse haar gaan vervangen.

Enquête

Aan het eind van het vorige schooljaar hebben een ouderenquête afgenomen.Meer dan 60% van de ouders heeft deze enquête ingevuld, daar willen wij u hartelijk voor bedanken. 

 

De resultaten van deze enquête zijn geanalyserd en gedeeld met het team en de medezeggenschapsraad. 

Wj zijn trots op de resultaten. Er zijn een aantal punten uitgekomen waar wij mee aan de slag gaan. 

- Ouders informeren over de visie van de school en onze didactische aanpak.

- Aandacht houden voor de katholieke identiteit. 

- Onderzoeken of de 3e ouderavond facultatief moet blijven.

Oudergesprekken

Op donderdag 19 november en maandag 23 november vinden de oudergesprekken plaats. Deze gesprekken vinden digitaal plaats. We gebruiken het programma Microsoft Teams. 

 

U kunt zich inschrijven voor een gesprek vanaf volgende week dinsdag. De gesprekken vinden zowel in de middag als in de avond plaats.U kunt zich inschrijven voor een gesprek tot en met vrijdagmiddag 13 november 17.00 uur. Als u zich zelf niet inschrijft, dan plannen wij het gesprek in.

 

U ontvangt van de leerkracht van tevoren een digitale uitnodiging.Via de link die u ontvangt komt u in de online omgeving voor deze gesprekken. Het is aan te raden de app Teams te downloaden op het apparaat waarmee u wilt videobellen. Deze vindt u (gratis) in de App-Store of Play-Store. 

Na de installatie is de link te openen. U wordt in de lobby van Teams geplaatst en de leerkracht zal het gesprek openen.  

Kinderboeken week

Voor de herfstvakantie was het in het hele land Kinderboeken week. Ook wij hebben deze week allerlei activiteiten gedaan in het thema ‘En toen’, waarin geschiedenis centraal staat. Zo hebben alle groepen een stukje bedacht in een doorgeefverhaal. Zijn er verschillende kunstwerken gemaakt waarbij kinderen samen aan één poster hebben gewerkt. En is er in veel klassen het themalied ‘En toen…’ van Kinderen voor kinderen gezongen.

 

In de eerste week hebben alle groepen een boek cadeau gekregen. Dit boek paste in het thema. Deze boeken zijn of worden nog steeds voorgelezen in de klassen. Zo horen de kinderen verhalen over verschillende onderwerpen uit de geschiedenis.

 

In het doorgeefverhaal gebeuren er spannende en grappige dingen, maar zijn er ook allerlei onderwerpen uit de geschiedenis te lezen. Mocht u het leuk vinden om dit resultaat te zien, het is te vinden op SchouderCom onder ‘documenten’.

 

Inline image    Inline image   Inline image   Inline image 

Feestelijke activiteiten

Zoals we eerder hebben aangegeven kunnen niet alle feestelijke activiteiten doorgaan zoals we dat gewend zijn.

De verschillende commissies en de OC doen echter ontzettend hun best om van deze activiteiten toch een feestje te maken. 

 

Op vrijdag 27 november vieren wij Sinterklaas. Meer informatie hierover kunt u verderop in de nieuwsbrief lezen.

 

Zoals het er nu naar uit ziet zal het kerstdiner niet doorgaan.Wij willen in de avonduren geen extra beweeg momenten creëren rondom de school.

Wij gaan donderdag 17 december wel in alle klassen kerst vieren. De kinderen mogen deze dag met hun mooiste kerst kleding naar school komen en we zullen een kerstontbijt of kerstlunch organiseren.

We besteden deze periode aandacht aan het kerstverhaal en gaan we lekker knutselen. Kortom wij zullen er alles aan doen om deze dag te laten slagen voor de kinderen. 

De kinderen van groep 7 gaan na de Sinterklaas periode beginnen met het oefenen van de kerstmusical. Aan wie de musical wordt opgevoerd, wordt nog bekeken.

Sinterklaasfeest

Zaterdag 14 november komt de Sint aan in Nederland en natuurlijk vieren wij op de Oosteinder ook dit jaar (ondanks de corona) zijn verjaardag! Tussen de aankomst en het vertrek van Sinterklaas zullen wij het gezellig maken op school en van alles doen in het thema rondom de verjaardag van de Sint.

 

De groepen 1 t/m 4 volgen weer het Sinterklaasjournaal in de klas. Dit betekent dat zij dagelijks de afleveringen kijken en in teken daarvan allerlei activiteiten in de klas doen.

 

De groepen 5 t/m 8 hebben hun eigen invulling.

 

Schoen zetten

Op woensdag 18 november mogen de kinderen hun schoen zetten. Wilt u eraan denken om de kinderen deze dag hun schoen mee te geven? De groepen 1/2 zetten hun gymschoen.

 

Surprises

De groepen 5 t/m 8 maken weer, per groep, surprises voor elkaar. Zo nemen ze de Sint wat werk uit handen. Op woensdag 11 november worden de lootjes getrokken. Vanaf dan kunnen de kinderen aan de slag met het maken van een surprise, schrijven van een gedicht en het kopen van een cadeau/ cadeaus. De kinderen kopen iets voor € 5,00 en leveren vervolgens de bon(-netjes) in bij de leerkracht. Vervolgens krijgen ze de € 5,00 van de leerkracht. Dit bedrag krijgen de kinderen vanuit de ouderbijdrage. De bonnetjes kunnen t/m vrijdag 4 december ingeleverd worden om de €5,00 terug te krijgen. 

Er is dit jaar helaas geen grote tentoonstelling van de surprises i.v.m. corona. De kinderen gaan alleen bij de parallel groep kijken.

 

Op donderdagochtend 26 november nemen de kinderen hun surprise mee naar school. Deze wordt meegenomen in een vuilniszak en is dus niet ingepakt! De cadeautjes ín de surprise worden wel ingepakt. Bij de surprise hoort ook een gedicht, deze schrijven de kinderen zelf. Het gedicht wordt opgevouwen, met de naam van de ontvanger naar de binnenkant, op de surprise geplakt. Let op: er mag niet te zien zijn voor wie de surprise is!

 

Verdere afspraken omtrent de surprises worden in de groepen met de leerkracht besproken.

 

Sinterklaasfeest

Op vrijdag 27 november vieren we de verjaardag van de Sint. Er is dit jaar helaas ook geen grote aankomst op het plein i.v.m. corona. Omdat de Sint bij ons langskomt willen we vragen om er echt voor te zorgen dat alle kinderen op tijd aanwezig zijn in hun groep.

 

De kleine pauzehap wordt deze ochtend door de OC verzorgd. De kinderen hoeven deze dag geen fruit en drinken mee te nemen.

 

Alle kinderen zijn op deze dag gewoon om 14.15 uur vrij.

Lesstof website

Op de website hebben we informatie geplaatst over welke lesstof er voor de vakken rekenen, spelling en taal wordt aangeboden. Deze vakken zijn gekozen, omdat er bij deze vakken het meest concreet informatie gegeven kan worden.

U kunt de informatie vinden onder het kopje lesstof en via deze link.

 

Schoolsporttoernooien
De schoolsporttoernooien basketbal en handbal gaan helaas niet door. Er wordt per toernooi gekeken of het door kan gaan. Alle ouders krijgen op tijd bericht als een toernooi wel doorgaat. 
Inspectie bezoekt SKOA bestuur

Op 20 oktober heeft de Inspectie voor het onderwijs een onderzoek uitgevoerd bij de SKOA (Stichting voor Katholiek Onderwijs Aalsmeer). Vanwege de Covid-19 situatie is het onderzoek beperkt tot alleen een gesprek met het bestuur. In dit gesprek ging het met name over hoe het bestuur zicht heeft op de onderwijskwaliteit en hoe de scholen de afgelopen periode hebben ervaren.  

Tijdens het onderzoek heeft de inspectie samen met het bestuur geconcludeerd dat er geen indicaties van risico’s zijn bij het bestuur en de onderliggende scholen.

Wijziging van gegevens doorgeven

Bent u pas verhuisd en heeft u dus een nieuw adres, of gaat u een ander emailadres gebruiken waaraan uw SchouderCom account is gekoppeld, wilt u dit dan doorgeven? Ook als een nieuw telefoonnummer heeft, horen wij dit graag. U kunt een bericht sturen aan Jose, info@oosteinderschool.nl. Graag de naam van uw kind en de groep hierbij vermelden.

Als u de nieuwe gegevens aanpast in SchouderCom, wordt dat niet automatisch aan ons administratiesysteem doorgegeven. Dit moeten wij zelf aanpassen.

 

Gevonden voorwerpen

Hieronder ziet u een aantal foto's van de gevonden voorwerpen. Mocht u iets missen, of u herkent een kledingstuk op de foto, dan kunt u dit kenbaar maken bij de leerkracht. Er zal dan gezorgd worden dat het betreffende kledingstuk bij u terug komt.

Alle gevonden voorwerpen die er na vrijdag 13 november14.00 uur nog liggen, zullen naar Dorcas worden gebracht of aan een ander goed doel worden gegeven.

 

Inline image          Inline image         Inline image