Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 1

Nieuwsbrief 10

Nieuws vanuit het team

De eerste week van het nieuwe schooljaar is alweer achter de rug.

Het nieuwe rooster is voor iedereen even wennen, maar de eerste signalen zijn positief.

Er zijn goede afspraken gemaakt rondom het buiten spelen en wij merken nu al dat dit veel rust geeft.

De leerkrachten willen ’s ochtends direct om 08:30 uur beginnen met de lessen.

Daarom een vriendelijk verzoek om hier rekening mee te houden.

 

Wieger was de afgelopen week afwezig omdat hij vader is geworden van Boaz.

Het gaat goed met moeder en kind en wij wensen ze heel veel geluk samen!

 

Helaas is Rosanne nog ziek. Dit betekent dat Claudia de gehele week voor groep 1/2E staat.

Ilse (groep 5A) gaat medio oktober met zwangerschapsverlof. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe de verlofperiode van Ilse gaat worden ingevuld.

Zodra hier meer over bekend is zullen wij u natuurlijk informeren.

 

Groepsvormende activiteiten

De kinderen hebben 6 weken vrij gehad en ze hebben in die tijd veel ervaringen opgedaan. 

Na deze vakantie zal de groep zich opnieuw gaan vormen. Vandaar dat wij in de eerste weken na de vakantie bewust ruimte inplannen voor groepsvormende activiteiten. Door o.a. kennismakingsspelletjes en samenwerkingsopdrachten leren we de kinderen naar elkaar te luisteren en elkaar met respect te benaderen. Samen met de kinderen worden er vervolgens groepsafspraken gemaakt. Uiteindelijk willen wij dat met het bevorderen van positieve groepsvorming, het eventuele pesten gaat afnemen en zal verdwijnen en dat elke kind mag / kan zijn wie het is en de ander respecteert.

Na deze intensieve periode van ca. 6 weken zullen de afspraken en de sfeer in de groep uiteraard punt van aandacht blijven. Zo zullen na elke volgende vakantie weer extra activiteiten ingepland worden waarbij de vorming van het groepsproces centraal staat.

Brand op het schoolplein

In de eerste week van de vakantie was er een korte, felle brand op het bovenplein.

Gelukkig is dit snel opgemerkt en is de schade beperkt gebleven tot de kunststoftegels.

Natuurlijk komt er een nieuw speelveld. Op dit moment is het echter nog niet bekend wanneer dit zal zijn.

In overleg met de gemeente is besloten om de overkapping bij de trap naar het bovenplein, weg te halen.Deze was al aan vervanging toe en er waren aanwijzingen dat deze overkapping werd gebruikt als opstap om over de hekken te klimmen naar de 1e verdieping.Ook hier worden alternatieven onderzocht. Dit zal echter meer tijd vragen.

 

Fotograaf

Zoals u in de nieuwsbrief voor de zomervakantie heeft kunnen lezen, zal de fotograaf aanstaande maandag, dinsdag en woensdag bij ons op school zijn. Wij zijn blij een nieuwe fotograaf te hebben gevonden. Haar naam is Maaike Cappon.

Maaike neemt de tijd om meerdere foto’s van uw kind te maken. Het overzicht van wanneer uw kind op de foto gaat, vindt u hieronder.

 

Maandag 2 september: Groepen 1/2a, 1/2c, 3a, 3b, 5a, 6b, 7a, 8a en 8b (portret foto’s)

Dinsdag 3 september: Groepen 1/2b, 1/2d, 1/2e, 4a, 4b, 5b, 6a en 7b (portret foto’s)

Woensdag 4 september: Alle groepen (groepsfoto’s)

 

De achtergrond van de individuele foto is dit jaar ijsblauw, zoals te zien is op de foto hieronder.

 

De bestelling zal digitaal worden afgehandeld. U ontvangt een inlogkaartje met een foto en een code erop waarmee u kunt inloggen en de foto’s kunt bestellen.

 

Inline image

Sportdag

Op woensdag 11 september gaat de hele school sporten op het terrein van F.C. Aalsmeer.

We verzamelen tussen 8.30 uur en 8.45 uur op het hoofdveld.

De sportdag eindigt voor groep 1 en 2 om 11:30 uur en voor de kinderen van groep 3 t/m 8 om 12.00 uur. De kinderen kunnen op het veld worden opgehaald. Wilt u rekening houden met eventuele naschoolse opvang? Wij gaan er vanuit dat u dit zelf heeft geregeld.

 

Wat neem je deze dag mee?

-sportieve kleding en schoenen (heb je al aan) (geen kicksen)

-lunchpakketje

-voldoende drinken

-evt. regenkleding/ zonnebrand

-plastic tas om op te zitten

 

Wat laat je thuis?

-geld

-waardevolle spullen

-sieraden

Mocht het 11 september slecht weer zijn, dan gaat de sportdag niet door. De kinderen worden in dat geval om 8.30 uur op school verwacht. We laten uiterlijk woensdag 11 september om 7.30 uur via SchouderCom weten of de sportdag doorgaat.

Informatie avond

Op maandagavond 16 september is de informatie avond voor de groepen 1 t/m 7. In het lokaal van uw kind krijgt u informatie over het komende schooljaar. Daarnaast is er ruimte om de leerkracht van uw kind en andere ouders beter te leren kennen.

Volgende week ontvangt u de uitnodiging met de tijden van ons.

 

De informatie avond van groep 8 is op maandag 23 september van 19.00 - 20.00 uur.

Tijdens deze avond informeren we u over de procedure rondom het opstellen van het advies (algemeen) en de verwijzing naar het voortgezet onderwijs. Ook geven wij wat algemene informatie over groep 8.

De ouders van de groepen 8 krijgen hier ook een uitnodiging voor.

Kinderboekenweek

Vanaf woensdag 2 oktober begint de Kinderboekenweek weer! Dit keer is het thema ‘Reis mee!’, waarbij vooral het reizen met verschillende voertuigen centraal zal staan. De kinderen zullen deze dagen dan ook een aantal activiteiten doen in de groep die gekoppeld zijn aan dit thema.

 

Zo mag er ook dit jaar weer voorgelezen worden door ouders/ verzorgers in de groepen 1 t/m 5. In de groepen 6 t/m 8 beslist de leerkracht of deze activiteit door zal gaan. De leerkracht zal de communicatie m.b.t. het voorlezen in de groep via SchouderCom laten gaan.

 

Naast het voorlezen zullen de kinderen ook aan de slag gaan met creatieve schrijfopdrachten en ze gaan weer kunstwerken maken. Deze kunstwerken worden opgehangen in de gangen voor ‘Kunst aan de gang’. U kunt na de Kinderboekenweek de verschillende kunstwerken natuurlijk komen bewonderen.

TopOndernemers

Het eerste thema van Topondernemers voor dit schooljaar heet:  ‘Ik, jij, wij’ en loopt door tot en met 20 oktober. In de bijlage kunt u lezen wat er aan bod kan komen.

Uw kind heeft een inlogcode en kan inloggen op https://portal.onlineklas.nl . Ook thuis!

 

Kinderen mogen boeken of ander materiaal van thuis meenemen voor de themahoek.

Vrijwillige bijdrage voor overblijven

Eind vorig schooljaar hebben wij u al gevraagd om €80,00 over te maken naar IBAN NL15 RABO 0133 2335 53, t.n.v. TSO Oosteinder (o.v.v. de naam en leerkracht van uw kind). Deze €80,00 is gebaseerd op €0,50 per keer. Dit is €2,00 per week en dus €80,00 per schooljaar (40 weken). Dit betreft een vrijwillige bijdrage en is bedoeld voor extra toezicht tijdens de lunch (bij groep 1/2) of gedurende het buiten spelen (groep 3 t/m 8) rond het middaguur.

 

Ouder-kind adviseur

We willen zo snel en zo goed mogelijk passende hulp aan onze leerlingen bieden. Nicole Soons, ouder- kind- adviseur, is ook dit schooljaar iedere maandagochtend van 8:30 tot 11:30 uur bij ons op school aanwezig. U kunt haar vinden in de vergaderruimte beneden naast het lokaal van groep 4A en de kindercoach.

U kunt als ouder met haar in gesprek over allerlei vragen en zorgen over uw kind(eren). Zij is bereikbaar voor ouders en school om mee te denken wanneer uw kind(eren) niet lekker in zijn/haar vel zit, als u zorgen heeft die u wilt delen of anderszins behoefte heeft aan contact rondom vragen over de opvoeding. Nicole kan kinderen en ouders begeleiden en kan ook verwijzen naar een zorgaanbieder.

 

Zij kan ook aansluiten bij gesprekken met bijvoorbeeld de leerkracht, de intern begeleider en u en/of uw zoon of dochter.

Ook teamleden kunnen met Nicole van gedachten wisselen over de ontwikkeling van leerlingen.

Dit zullen zij natuurlijk pas doen wanneer zij dit met u als ouder hebben overlegd.

 

Nicole kijkt zowel naar de individuele ontwikkeling van kinderen als naar de dynamiek binnen de systemen waar zij deel van uitmaken (bijvoorbeeld thuis en school).

Voor haar is het belangrijk om goed aan te sluiten bij de vraag die ouders en kinderen hebben en om niet meer en ook niet minder te doen dan nodig is.

 

Inline image