Inloggen

De Oosteinder

preview
Nieuwsbrief 5

Nieuwsbrief 10

Teamnieuws

Zoals u wellicht weet is Rosanne al langere tijd afwezig. Vooral voor haar is dit heel vervelend.
Op dit moment is het nog niet mogelijk om aan te geven wanneer ze weer op school zal zijn.
De verwachting is dat dit nog langere tijd zal gaan duren.
Wij wensen Rosanne heel veel beterschap.

 

Debbie (groep 4B) gaat donderdag 30 januari met zwangerschapsverlof.

Ondanks het lerarentekort is het gelukt om een vervanger te vinden. Haar naam is José Smits.

In deze nieuwsbrief stelt zij zichzelf voor. José zal er zijn op de maandag, dinsdag en vrijdag.

De andere twee dagen in groep 4B worden ingevuld door Mieke Zandvliet.

 

Mieke doet nu samen met Remon groep 7A. Vanaf 1 februari gaat Remon, naast de donderdag en vrijdag, ook de woensdag werken.

Mieke blijft naast groep 4B, dus ook lesgeven in groep 7A op de maandag en dinsdag.

 

De verwachting is dat Eveline (groep 6A) op 14 maart met verlof gaat.

Wij zijn blij te kunnen melden dat Jacqueline heeft aangegeven meer te willen werken tijdens dit verlof.

Dit betekent dat Jacqueline vanaf 17 maart alle dagen voor de groep zal staan, met uitzonderdering van de woensdag. Wie de woensdag gaat invullen is nu nog niet bekend.

Voorstellen nieuwe leerkracht

Ik ben José Smits en kom vanaf 1 februari Debbie vervangen in groep 4 op de Oosteinder.

Jaren geleden heb ik al eerder voor de school gewerkt en hier heb ik  goede herinneringen aan.

Inmiddels ben ik 62 jaar en heb als leerkracht en intern begeleider, veel gewerkt in de groepen 3 en 4 in het regulier onderwijs en de laatste jaren in het Speciaal Onderwijs cluster 2, met kinderen die een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben, heel interessant. Daarvoor heb ik diverse opleidingen gedaan.

Het lijkt me heel leuk om weer op de Oosteinder te werken.

Kerst

De afgelopen twee weken stonden in het teken van Kerst. In de klassen zijn er kerstlessen gegeven, kerstcircuits georganiseerd en andere kerstactiviteiten ondernomen. In de groepen 7 hebben ze hard geoefend aan de kerstmusical.

 

Gisteren was het voor de groepen 7 dan zover: ze mochten de musical opvoeren voor hun ouders en/ of verzorgers en kinderen uit de andere groepen.En war hebben ze dat goed gedaan.

 

’s Avonds was het traditionele kerstdiner. Een deel van de kerststal was weer aanwezig. Ze zijn langs alle groepen gegaan om iets van het kerstverhaal te vertellen en te kijken hoe het eigenlijk met de kennis van de kinderen is. Het was in alle groepen heel gezellig en iederen heeft lekker gesmuld van de zelfgemaakte gerechtjes.

Schaatsfeest

Ook in 2020 willen we weer sportief en gezellig beginnen met het bekende schaatsfeest!

Dit jaar gaan we op woensdagochtend 22 januari met de bovenbouw (gr. 5 t/m 8) en woensdagochtend 29 januari met de onderbouw (gr. 1 t/m 4) naar de ijsbaan in Haarlem.Kinderen die 4 jaar zijn mogen, na overleg met de leerkracht, thuisblijven.

Kleed uw kinderen op deze dag warm aan. Belangrijk is dat ze wanten of handschoenen mee hebben, want deze zijn verplicht op de ijsbaan.

 

Per klas is er al een bericht door de leerkracht verstuurd, waarin u zich kon opgeven om te rijden en om een groepje te begeleiden. Als de organisatie wat betreft vervoer rond is, zal de leerkracht dit laten weten aan de diegene die zich hebben opgegeven.

 

Wilt u alvast op zoek gaan naar passende schaatsen voor uw kind?

Als uw kind geen schaatsen heeft, is er de mogelijkheid om schaatsen te huren. Er zijn (combi-) noren te huur vanaf maat 28. Kosten hiervoor bedragen € 5,00. Er zijn voor de kinderen uit de groepen 1 en 2 ook dubbele schaatsen te huur. Deze kosten € 3,00.

Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, kunt u dit aangeven in de vragenlijst die verstuurd wordt door de leerkracht .

Staking

Verschillende vakbonden hebben voor donderdag 30 en vrijdag 31 januari opgeroepen tot staking. Wij polsen op dit moment de stakingsbereidheid binnen het team. Zodra wij hier meer duidelijkheid over hebben, krijgt u van ons bericht.

Kerstgroet

 

                                                                                                              kerst