Inloggen

De Oosteinder

preview
Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 10

Teamnieuws

Babynieuws

Wij zijn blij te kunnen melden dat juf Ilse en Remco een zoon hebben gekregen. Zijn naam is Koen.

Grote zus Lise is trots op haar broer. Wij wensen hen veel geluk.

 

Juf Marjolijn is in verwachting van haar eerste kindje. Zij zal in mei met zwangerschapsverlof gaan. Zodra er meer bekend is over de vervanging, zullen we u verder informeren.

 

Wisseling vakleerkacht gym

Op de maandag worden de gymlessen in de Bloemhof gegeven door Edwin van Dort.

Na de kerstvakantie zullen deze lessen worden gegeven door Mathijs van Rijn (zie bericht hieronder).

Dit betekent dat Edwin de Oosteinder gaat verlaten. Maandag 16 december zal hij voor de laatste keer de gymlessen verzorgen. Wij bedanken hem voor zijn inzet en betrokkenheid!

 

Nieuwe collega:

Ik ben Mathijs van Rijn, 26 jaar en ben geboren/getogen in De Kwakel. Mijn hobby’s zijn voetbal en fitness en daarnaast ben ik ook hoofdtrainer van de O17 van KDO. Begin dit schooljaar ben ik begonnen bij de Antoniusschool uit Kudelstaart als vakleerkracht bewegingsonderwijs en na de kerstvakantie begin ik bij Oosteinder. Ik ben leergierig, geef mijn lessen met veel enthousiasme en sta voor het plezier te ervaren in sport en bewegen.

 

Ik heb er enorm veel zin in!

Start lessen

De leerkrachten willen graag om 08:30 uur beginnen met de lessen. Daarom het verzoek om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

U mag van ons verwachten dat de deuren om 08:20 uur open gaan. Wanneer dit niet het geval is, of wanneer u vragen heeft, dan horen wij dat graag van u.

Allergie

Heeft uw kind allergie? Vergeet dit niet door te geven aan de leerkracht van uw kind.

Broertjes/ zusjes aanmelden

Heeft u kinderen die nog niet naar school gaan? En heeft u deze nog niet ingeschreven op de Oosteinder? Dan willen we u vragen om dit te doen.

Een inschrijfformulier kunt u ophalen bij José van de administratie.

Sinterklaas

We kijken terug op een zeer geslaagd Sinterklaasfeest. We willen iedereen bedanken die heeft meegeholpen om hier een fantastisch feest van te maken.

SintSint                                    Sint

Kerst

We zitten nog midden in de Sinterklaasperiode, maar we willen u alvast informeren over Kerst. We vieren dit jaar Kerst weer met een musical opgevoerd door de groepen 7 en een kerstdiner.

 

Op donderdagochtend 19 december wordt er door elke groep 7 één keer de musical ‘De laatste Kerstboom’ voor alle overige groepen opgevoerd in de speelzaal op school. Voor de groepen 7 is dit een vervanging van de voorstelling die later dit schooljaar plaats zal vinden. Daarom mogen er van de groepen 7, twee ouders/ verzorgers per leerling aanwezig zijn om te  komen kijken. Hier worden de ouders  van de betreffende groepen nog over geïnformeerd.

 

’s Avonds organiseren we het traditionele kerstdiner. De deuren gaan om verschillende tijden open, zodat u genoeg tijd heeft om uw kinderen naar de klas te brengen.

Om 17.00 uur gaan de deuren open voor de groepen 5 t/m 8 en om 17.15 uur gaan ze open voor de groepen 1/2, 3 en 4. Wij willen u vragen om de kinderen niet eerder dan de aangegeven tijd naar de klas te brengen. Ook willen wij u verzoeken om de kinderen bij hun eigen ingang naar de klas te brengen en niet binnendoor te gaan.

 

Tijdens het kerstdiner organiseert de Ouder Commissie een gezellige kerstborrel voor alle ouders/ verzorgers. Dit gebeurt in kerstsfeer op het schoolplein beneden.

 

Om 18.30 uur is het kerstdiner voor iedereen afgelopen. De kinderen uit de groepen 1 t/m 4 moeten worden opgehaald uit de klas. De kinderen uit de hogere groepen mogen zelf naar buiten gaan.

 

Om te onthouden:

  • Vanaf woensdag 11 december hangen er bij de groepen 1 t/m 5 weer gerechtjes op de deuren waar kinderen/ ouders uit mogen kiezen om klaar te maken voor het kerstdiner. Hierop staat ook het aantal te maken hapjes aangegeven.

Bij de groepen 6 t/m 8 zal dit in de klas afgesproken worden en zal de uiteindelijke lijst via SchouderCom naar u gestuurd worden.

Overgebleven hapjes worden teruggegeven aan uw kind (-eren). Het is de bedoeling dat iedereen uit de klas iets maakt. Wilt u de schaal o.i.d. voorzien van naam en deze direct na het diner weer mee naar huis nemen?

  • Hulp gezocht! Elke leerkracht stuurt begin december naar alle ouders/ verzorgers van zijn eigen groep een bericht met daarin de vraag voor hulp tijdens de Kerst periode. Dat kan zijn voor het versieren van de klas, het opzetten van de kerstboom, helpen klaarzetten van het diner, helpen tijdens het diner of opruimen ná het diner.  Bij de groepen 5 t/m 8 laat de leerkracht weten wanneer uw hulp wel/ niet wordt ingezet.
  • Op woensdag 18 december moeten de kinderen een bord, beker en bestek (met naam) in een plastic tas mee naar school nemen. De spullen krijgen zij direct na het diner weer mee terug in de tas. Wij vragen u géén eenmalig materiaal mee te geven i.v.m. het milieu, maar juist spullen van hard plastic.
Vooraankondiging schaatsfeest

Ook het kalenderjaar 2020 willen we weer sportief en gezellig beginnen met een schaatsfeest!

We gaan op woensdagochtend 22 januari 2019 met de bovenbouw (gr. 5 t/m 8) en met de onderbouw (gr. 1 t/m 4) op woensdagochtend 29 januari 2019 naar de ijsbaan in Haarlem. Zet deze data alvast in uw agenda. In de volgende nieuwsbrief ontvangt u hier meer informatie over.

 

Staking

De situatie met betrekking tot het leerkrachtentekort blijft de aandacht vragen.

Met name in de grote steden is de situatie schrijnend en worden kinderen regelmatig naar huis gestuurd omdat er geen leerkracht is.

Ook wij merken nu de gevolgen. De reacties op openstaande vacatures zijn minimaal.

Gelukkig kunnen we alles nog intern vervangen. De komende zwangerschapsverloven lukt zeer waarschijnlijk ook, omdat collega’s bereid zijn om meer te gaan werken.

We zijn ontzettend blij dat ze dit willen doen. Het geeft aan hoe betrokken en enthousiast iedereen is, en meedenkt in oplossingen.

 

Structurele oplossing zijn hard nodig en de onderwijsbonden hebben een tweedaagse staking (30 en 31 januari) aangekondigd om de eisen kracht bij te zetten.

Op dit moment is nog niet duidelijk of er leerkrachten zijn die gehoor geven aan deze oproep. Natuurlijk laten we dit zo spoedig mogelijk weten.

Wanneer u vragen of suggesties over kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Training voor ouders/ kinderen in echtscheiding

Bent u gescheiden en herkent u zich wellicht in één of meer van onderstaande uitspraken? 

  • Heeft uw kind het moeilijk op de wisseldag? 
  • Merkt u dat uw kind het lastig vindt om te praten over de scheiding? 
  • Laat uw kind ander gedrag zien dan voor de scheiding? 
  • Kan uw kind zich minder goed concentreren op school? 
  • Slaapt uw kind slechter? 
  • Is uw kind vaker somber of verdrietig?

Misschien is een doe-praat groep iets voor hem of haar. 

 

Voor kinderen van 4-6 jaar is er : Stoere Schildpadden, een groep waar met behulp van handpop Schildpad Sam op een speelse manier gewerkt wordt met het thema scheiden. We komen 12 keer bij elkaar en de bijeenkomsten duren 45 minuten. Na elke bijeenkomst worden ouders middels een nieuwsbrief op de hoogte gebracht. 

www.stoereschildpadden.nl 

 

Deze training bieden we ook aan voor kinderen van 6-8 jaar. Dat is de Dappere Dino’s. Hier helpt handpop Dinosaurus Rex de trainers tijdens de bijeenkomsten. Ook bij deze training worden ouders op de hoogte gebracht middels een nieuwsbrief. 

www.dapperedino.nl 

 

Voor kinderen van 8-12 jaar is er de KIES training. Dit is een training zonder handpop. Het is een iets taligere training voor de grotere kinderen, waarbij nog steeds gebruik wordt gemaakt van spelelementen. Het zijn 8 bijeenkomsten van een uur. 

www.kiesvoorhetkind.nl 

 

Voor meer informatie of aanmelden: Klaartje Sluijs, Spirit: 06 50836458, k.sluijs@spirit.nl 

Bij voldoende aanmeldingen starten we eind januari 2020