Inloggen

De Oosteinder

preview
Nieuwsbrief 5

Nieuwsbrief 10

Studiemiddag

Afgelopen vrijdagmiddag was de eerste studiemiddag met als onderwerp: effectieve directe instructie. Wij hebben de middag als zeer leerzaam ervaren.

Wat is er zoal aan bod gekomen:

- Hoe leren kinderen (lerend brein)?

- Hoe onthoud je informatie beter en wat gebeurt er als een kind overbelast wordt met informatie?

- op welke manier kunnen leerkrachten de sterkste invloed hebben op het leren van leerlingen?

Daarnaast hebben we een les uit een methode kritisch bekeken en deze aangepast zodat de kinderen beter de aangeboden stof zullen onthouden.

 

De volgende studiemomenten zijn:

- Woensdagmiddag 6 maart 2019

- Maandagmiddag 8 april 2019 (alle kinderen zijn vrij vanaf 12:00 uur)

- Woensdagmiddag 22 mei 2019.

Vervanging groep 1/2C

Helaas is juf Barbara van groep 1/2C voor langere tijd afwezig vanwege rugproblemen.Gelukkig kunnen wij melden dat Claudia haar kan vervangen.
Claudia heeft tot de kerstvakantie gewerkt in groep 1/2A. Het was de bedoeling dat ze zou gaan verhuizen naar het oosten van het land, maar door omstandigheden is dit uiteindelijk niet doorgegaan. Wij zijn erg blij dat ze weer bij ons aan de slag gaat. Wij wensen Barbara een voorspoedig herstel en Claudia veel plezier in groep 1/2C.

Goede doel

Wij gaan sparen voor vluchtelingen(kinderen) op Lesbos.

Juf Marjanne (kindercoach), gaat in de meivakantie van 2019, een week naar Lesbos om daar te helpen in een vluchtelingenkamp. Zij zal dat in een team van 7 personen gaan doen voor de organisatie ‘Because We Carry'. Voorwaarde om dit vrijwilligerswerk te kunnen doen, is het sponsoren van de ontbijtkosten van de bewoners van kamp ‘Kara Tepe’ op Lesbos voor de desbetreffende vrijwilligersweek. Hiervoor is ruim €1000,- per dag nodig. En dat dus zeven keer!

De kosten van het vliegticket en verblijfkosten zijn voor Marjannes eigen rekening.

Naast andere sponsoracties die Marjanne organiseert, gaat De Oosteinder ook helpen bij het verzamelen van geld voor dit goede doel.

In de week van 28 januari tot en met 1 februari komt Marjanne in elke groep uitleg geven over deze spaaractie.

In Kara Tepe verblijven ook veel kinderen. Naast het uitdelen van het ontbijt, gaan de vrijwilligers ook activiteiten ondernemen met deze kinderen. Knutselen, sporten, muziek maken en andere dingen die het moeilijke verblijf in een vluchtelingenkamp wat draaglijker maken. Na de vrijwilligersweek komt Marjanne in de groepen over haar ervaringen vertellen, waarbij de nadruk gelegd zal worden op het leven van de kinderen in Kara Tepe.

Hoe gaan we sparen? We vragen de kinderen om statiegeldbonnen in te leveren, die Marjanne zal verzilveren. In elke groep zal een spaarpotje komen, waar de bonnen in verzameld kunnen worden.

Het zou fijn zijn als ouders de kinderen in deze actie willen ondersteunen en de wekelijkse statiegeldbonnen mee naar school willen (laten) nemen.

De actie loopt van 4 februari tot 4 maart. Het Jeugdjournaal maakte onlangs een reportage op Lesbos. Klik hier voor het fragment uit het jeugdjournaal.

Wil je meer lezen over de organisatie Because We Carry? Ga dan naar: www.becausewecarry.org.

Schaatsfeest bovenbouw

Afgelopen woensdag hebben de bovenbouwgroepen geschaatst op de IJsbaan in Haarlem. Het winterse weer was er al en dat maakte het schaatsfeest compleet. Gewapend met warme kleren, handschoenen en schaatsen gingen de kinderen het ijs op. Met hulp van leerkrachten en hulpouders werden er vele rondjes geschaatst, waarmee de kinderen krullen konden verdienen. Zo leek het net of ze aan de echte Elfstedentocht mee deden. Tussendoor lekker een bekertje chocomel met een speculaasje en natuurlijk nog even wat krabbelen op de krabbelbaan. Om 11.15 uur was het tijd om de schaatsen weer uit te trekken en op school aan te gaan.

 

Mede dankzij de inzet van de ouders en OC is deze ochtend weer heel geslaagd geweest. Volgende week gaan de onderbouw groepen, zij hebben er ook al veel zin in!

schaatsen schaatsen schaatsen