Inloggen

De Oosteinder

preview
Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 10

Studiedagen

Er gaat veel goed op school. Hier zijn wij trots op, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Wij willen ons blijven ontwikkelen. Ieder jaar volgen de leerkrachten verschillende cursussen of opleidingen. Daarnaast gaan wij de komende twee jaar een teamtraining volgen.Deze training staat in het teken van het directe instructie model. Uit nieuwe onderzoeken blijkt dat dit model effectief is en positieve effecten heeft op het leerrendement van de kinderen.

In totaal bestaat de training uit negen dagdelen. Dit schooljaar zijn er vier gepland, namelijk:

   • Vrijdagmiddag 18 januari 2019 (groep 5 /m 8 ‘s middags vrij)
   • Woensdagmiddag 6 maart 2019
   • Maandagmiddag 8 april 2019 (alle kinderen ’s middags vrij)
   • Woensdagmiddag 22 mei 201

Via de blog van SchouderCom zullen wij u op de hoogte blijven houden. Wanneer u meer informatie wilt, kunt u natuurlijk ook zelf contact met ons opnemen. 

Vertrek juf Monika

Helaas moeten wij u melden dat Monika ons per 1 december gaat verlaten. Wij vinden dit ontzettend jammer, maar begrijpen haar keuze. Op dit moment is het nog niet zeker wie haar gaat vervangen. Wij zullen er alles aan doen om deze verandering zo soepel mogelijk te laten verlopen.Het verwijzingsproces heeft hierbij natuurlijk onze aandacht.

Hieronder licht ze haar besluit zelf toe

 

Lieve kinderen en ouders van de Oosteinder,

 

Na 12 plezierige, leerzame en zeer vertrouwde jaren ga ik de Oosteinder verlaten.

Per 1 december ga ik aan de slag als ambulant begeleider bij Kentalis.

In deze nieuwe baan ga ik op verschillende (reguliere) scholen werken. In het kader van Passend Onderwijs kunnen leerlingen toch hun basisschooltijd doorlopen op een reguliere school, waar ze anders wellicht in het speciaal basisonderwijs terecht waren gekomen.

Natuurlijk ben ik heel blij dat de nieuwe werkgever het vertrouwen in me heeft, maar tegelijkertijd vind ik het ook moeilijk om afscheid te nemen van de groep, mijn eigen lokaal, de collega’s en vooral de leerlingen! 

 

De komende weken zal duidelijk worden hoe de overname van de groep geregeld wordt. Gelukkig heb ik voldoende tijd om alles netjes over te dragen en om nog van jullie kinderen te genieten!

 

Juf Monika

Fotograaf

Alle kinderen hebben een kaartje meegekregen met inloggegevens om hun foto's te kunnen bestellen. Het kaartje met de gegevens om de foto's van broertjes/ zusjes te bestellen heeft nog niet iedereen gekregen, omdat wij deze nog niet hebben ontvangen van de fotograaf. Heeft uw kind dit kaartje niet vanuit school meegekregen? Wilt u dan zelf contact opnemen met de fotograaf? U kunt hiervoor het volgende mailadres gebruiken: info@rdfoto.nl

SchouderCom

Er is vandaag een nieuwsbericht verstuurd met informatie over het gebruik van SchouderCom. Mocht u dit bericht niet hebben ontvangen, dan is het verstandig om de notificaties in SchouderCom aan te passen. Dit kunt u aanpassen onder Meer en dan kiezen voor instellingen. 

Het nieuwsbericht is te vinden onder Meer en dan kiest u voor Nieuws.

Nieuwsberichten die worden verstuurd zijn ook te lezen op de website https://oosteinder.schoudercom.nl/.

 

 

Topondernemers

Na de herfstvakantie  beginnen we met een nieuw thema van Topondernemers.

Thema 2 heet:  ‘Water, aarde, lucht en vuur' en loopt door tot en met 14 december 2018. In de bijlage kunt u lezen wat er aan bod kan komen.

 

Kinderen mogen weer boeken of ander materiaal van thuis meenemen voor de themahoek.

Sportdag

Alle ouders en verzorgers, OC-leden, en andere belangstellenden die op 19 september hebben gezorgd voor een geslaagde dag, BEDANKT! 

Wij als Oosteinderteam hebben onwijs genoten van alle lachende en vrolijke gezichten. 

Het fruit dat uitgedeeld werd door de OC, is mede mogelijk gemaakt door de AH. Dit is onderdeel van JOGG in Aalsmeer (Jongeren Op Gezond Gewicht). 

 

De foto`s die zijn gemaakt, mogen helaas niet op Schoudercom of op de website geplaatst worden. Nog niet iedereen heeft toestemming gegeven voor het plaatsen van foto`s! Zou u dit zo snel mogelijk willen doen?  

Wij willen namelijk graag de foto's met u delen.

 

Inline image

Sinterklaasviering

Op zaterdag 17 november zet Sinterklaas weer voet aan Nederlandse wal en natuurlijk vieren wij op de Oosteinder ook dit jaar weer zijn verjaardag! Tussen de aankomst en het vertrek van Sinterklaas zullen wij er voor zorgen dat de Sintsfeer er goed in zit bij ons op school!

De groepen 1 t/m 4 volgen ook dit jaar weer het Sinterklaasjournaal in de klas. Dit betekent dat zij dagelijks de afleveringen kijken en in teken daarvan allerlei activiteiten in de klas doen.

De groepen 5 t/m 8 hebben hun eigen invulling.

 

Schoen zetten

Op woensdag 21 november mogen de kinderen hun schoen zetten. Wilt u eraan denken om de kinderen deze dag hun schoen mee te geven? De groepen 1/2 zetten hun gymschoen.

 

Surprises

De groepen 5 t/m 8 maken dit jaar weer, per groep, surprises voor elkaar. Zo nemen ze de Sint wat werk uit handen. Op woensdag 14 november worden de lootjes getrokken. Vanaf dan kunnen de kinderen aan de slag met het maken van een surprise, schrijven van een gedicht en het kopen van een cadeau/ cadeaus. De kinderen kopen iets voor € 5,00 en leveren vervolgens de bon(-netjes) in bij de leerkracht. LET OP: dáárna krijgen ze pas de € 5,00 van de leerkracht. Dit bedrag krijgen de kinderen vanuit de ouderbijdrage.

 

Op donderdagochtend 29 november nemen de kinderen hun surprise mee naar school. Deze wordt meegenomen in een vuilniszak en is dus niet ingepakt! De cadeautjes ín de surprise worden wel ingepakt. Bij de surprise hoort ook een gedicht, deze schrijven de kinderen zelf. Het gedicht wordt opgevouwen, met de naam van de ontvanger naar de binnenkant, op de surprise geplakt. Let op: er mag niet te zien zijn voor wie de surprise is!

 

Verdere afspraken omtrent de surprises worden in de groepen met de leerkracht besproken.

 

Op donderdag 29 november tussen 15.15 uur en 15.45 uur is er een tentoonstelling van alle surprises. Alle ouders/ verzorgers en andere belangstellende zijn dan van harte welkom om te komen kijken!

 

Sinterklaasfeest

Op vrijdag 30 november vieren we de verjaardag van de Sint. Omdat de Sint bij ons langskomt willen we vragen om er voor te zorgen dat alle kinderen echt op tijd in hun groep aanwezig zijn.

Ouders mogen aanwezig zijn bij de ontvangst van de Sint, dit kan vanaf het fietspad aan de achterzijde van de school. Bij droog weer mag het ook vanaf de galerij op de eerste verdieping. Bij ‘nat’ weer gebruiken we de galerij voor de kinderen. Wilt u het plein, de opening naar het schoolplein en de fietsenstalling vrijhouden?!

 

De kleine pauzehap wordt deze ochtend door de OC verzorgd. De kinderen hoeven deze ochtend zelf geen fruit en drinken mee te nemen. Het mag natuurlijk wel als extra.

 

Let op: De groepen 5 t/m 8 hebben continurooster. Dit betekent dat alle kinderen een lunch meenemen en op school eten en om 14.00u uit zijn.