Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 7

Nieuwsbrief 10

Staking 14 maart

Na de prikactie en de twee landelijke stakingsdagen in 2017 hebben de vakbonden een nieuwe staking op woensdag 14 maart 2018 aangekondigd. Het gaat om twee eisen: meer middelen om de werkdruk te verlagen en meer financiële waardering (de salarissen staan al jaren op hetzelfde niveau en ondertussen zo’n 20% lager dan de salarissen van de collega’s in het voortgezet onderwijs).

 

Bij ons op school kunnen we door de gezamenlijke inspanning zorgen voor een sfeer waarin het prettig werken is. Door de positieve opstelling en instelling kunnen we eventuele knelpunten oplossen. Zo waren er gisteren 5 collega’s afwezig vanwege ziekte, maar we hebben geen klas naar huis gestuurd! Zo kunnen wij voorkomen dat kinderen thuis zitten door intern met leerkrachten te schuiven. Een mogelijkheid die andere scholen vaak niet hebben.

 

Dat neemt niet weg dat we ons zorgen maken, bij veel scholen staat het water tot aan de lippen, met name omdat er een tekort is aan leerkrachten. Dat probleem zullen wij wellicht ook krijgen, dus ondersteunen verschillende collega’s de actie van het front: ‘PO in actie’. Zij staken die dag en worden net als bij de vorige stakingsdag niet uitbetaald.

Aangezien er dusdanig veel collega’s willen staken, kunnen wij woensdag 14 maart geen onderwijs aan uw kind geven. Uw kind is die dag dus vrij.

 

Het middel staken raakt de kinderen en u als ouder. Dit vinden wij lastig, maar willen natuurlijk de ruimte aan de collega’s die willen staken. Wij vragen en hopen hiervoor op uw begrip.

 

De eisen van de gezamenlijke vakbonden en actiegroepen zijn helder; minder werkdruk en meer loon. Voor het eerste aspect hebben we van de minister een toezegging dat er voor onze school €50.000 beschikbaar komt in schooljaar 2018-2019. Het team van de Oosteinder denkt kritisch mee om te kijken hoe we de werkdruk bij ons op school kunnen aanpakken.Ons inziens kan de werkdruk onder andere verlaagd worden door meer ‘handen in de klas’ en daar wrikt het wel: we zijn bang dat nog een paar duizend andere scholen ook aan deze oplossing denken. Dat maakt het voor ons als school ook steeds lastiger om vacatures op te vullen.

Ruimtevaartweken op de Oosteinder en de Mad Science show

 

In maart staat het onderwerp Ruimtevaart weer centraal op school. Dit jaar hebben we de themaweken gepland van 5 t/m 23 maart.

 

In de groepen worden verschillende activiteiten aangeboden.

  • De groepen 1-2 werken over het ruimtestation
  • De groepen 3 weken over ruimtevaarders en marsmannetjes
  • De groepen 4 werken over moeder aarde; zij krijgen een gastles over planeten.
  • De groepen 5 werken over de maan; zij maken een miniplanetarium
  • De groepen 6 werken over de zon, aarde en maan en gaan naar Space Expo
  • De groepen 7 leren over het zonnestelsel. Daarnaast krijgen zij een workshop over Solar.
  • De groepen 8 leren over het verkennen van de ruimte. Zij krijgen een workshop over LED.

Het is een leerzaam project en de kinderen vinden het altijd reuze interessant! Bent u nieuwsgierig naar wat uw kind heeft geleerd? Kijk na afloop dan vooral eens op de groepsblog.

 

Dit jaar krijgen de kinderen een ook spectaculaire science show te zien op 12-3-2018. Na de show kunnen de leerlingen van groep 3 t/m 8 zich inschrijven voor de naschoolse wetenschap- en techniekcursus. 

De cursus is op maandag om 15:45, vanaf 16-4-2018. De lessen duren een uur. De kinderen worden zes weken lang meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties. Elke week staat er een nieuw thema centraal en wordt de wetenschap en techniek die daarachter zit uitgelegd. Uiteraard gaat ook iedereen zelf aan de slag als een echte wetenschapper! 

Na de show krijgen de kinderen de inschrijfinformatie mee naar huis. Per cursusgroep mogen er min.15 en max. 24 kinderen deelnemen. Bij minder inschrijvingen gaat de cursus niet door. Bij voldoende inschrijvingen (30+) kan er een tweede groep van start. Inschrijven kan t/m 2-4-2018 via nederland.madscience.org

 

Pasen

Op de Oosteinderschool vinden we het belangrijk om aandacht te geven aan Pasen. Daarom wordt er in iedere groep het paasverhaal over Jezus verteld. De kinderen maken in de week voor Pasen een paasknutselwerkje voor een ander kind.  Met Pasen wordt dit aan elkaar gegeven.

Natuurlijk beginnen we Pasen met een Paasontbijt in de klassen, dit dat mag in je pyjama. Ieder kind neemt een ontbijt mee voor een ander kind. Op donderdag 22 maart trekken de kinderen een lootje. Op dat lootje staat de naam en de eetwensen van een kind uit de eigen groep. Tevens krijgt ieder kind een papieren bord mee naar huis, om daar het ontbijt voor de ander op te maken. Het bord met ontbijt erop (in folie verpakt) wordt dan donderdag 29 maart weer mee naar school genomen, zodat het daar gegeven kan worden aan de ander.

De Oudercommissie zorgt ervoor dat er drinken is, maar wilt u wel zelf zorgen dat uw kind een beker meeneemt? Blijft uw kind over, dan zoals altijd een lunchpakketje in de tas doen.

Geef het kind van het lootje geen snoep en/of paascadeautjes, dit om scheve gezichten te voorkomen. De Oudercommissie zorgt ervoor dat de kinderen allemaal toch een kleine paasverrassing krijgen.

We hopen op een gezellig en lekker Paasfeest.

Schaatsen

Het schaatsfeest was weer erg geslaagd dit jaar. Iedereen deed extra zijn best om zo veel mogelijk rondjes te schaatsen voor het goede doel. De tussenstand op dit moment is €5.095, wat natuurlijk al fantastisch is! Na het verzamelen van het geld van de sponsoren kunt u het geld overmaken via:

https://kominactie.3fm.nl/actie/schaatsen-oosteinderschool

Via deze link kunt u ook zien hoeveel er al is opgehaald en door wie.

 

U heeft tot en met 1 maart de tijd om het geld over te maken.

Alle sponsoren en kinderen heel erg bedankt!

 

Carnaval

Op vrijdag 9 februari vierden we weer een gezellig carnaval op school. Ook dit jaar was het een daverend succes en hebben de kinderen genoten van de Clown Hoky Poky

 

Verder kon iedereen verschillende spelletjes spelen in de klassen, dansen in de disco en griezelen in de spooktunnel. Er waren waarzegsters die de toekomst van de kinderen konden voorspellen, erg spannend was dat. In het café kon je even tot rust komen van alles en lekker smikkelen van een donut en een drankje drinken. De kinderen van groep 1 t/m 4 konden zich laten schminken en voor de bovenbouwers was er nog extra vermaak met een echt casino.

De kinderen en leerkrachten hebben een heerlijk feest gehad. Alle ouders die hebben meegeholpen, super bedankt voor jullie hulp. Zonder al jullie hulp kon dit carnavalsfeest niet doorgaan. We hopen volgend jaar weer op jullie inzet.

 

Doordat de aanmeldingen voor hulp via verschillende wegen bij ons (niet) binnen zijn gekomen, was er verwarring of bepaalde ouders wel of niet moesten komen helpen. Om dit probleem op te lossen willen we u vragen om u uitsluitend via SchouderCom op te geven om te komen helpen. Hierdoor houdt de commissie het overzicht van hulpouders.