Inloggen

De Oosteinder

preview
Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 10

Teamtraining

Het is onze ambitie om ons onderwijsaanbod continu te verbeteren. Dit doen we onder andere door het volgen van (individuele) trainingen.

De afgelopen jaren was de focus vooral op de integratieve aanpak. Hierbij hebben we gekeken naar de balans van de emotionele, sociale, cognitieve en fysieke ontwikkeling van het kind.

Op onze website kunt u hier meer over lezen. Deze manier van werken is nu geborgd en wij zijn klaar voor de volgende stap.

Vanaf januari gaan wij een teamtraining effectieve instructie volgen. In deze training zullen lesdoelen een belangrijke rol innemen en komen de verschillende fasen van het lesgeven aan bod.

Niet alleen onze kennis over dit onderwerp wordt uitgebreid, maar we gaan ook met elkaar oefenen, zodat we het geleerde kunnen toepassen in de praktijk.

Deze teamtraining is, zoals eerder gemeld, op de volgende dagen:

  • Vrijdagmiddag 18 januari 2019 (alle kinderen zijn vrij vanaf 12:00 uur)
  • Woensdagmiddag 6 maart 2019
  • Maandagmiddag 8 april 2019 (alle kinderen zijn vrij vanaf 12:00 uur)
  • Woensdagmiddag 22 mei 2019.

De dagen dat de kinderen vrij zijn, staan ook in de agenda van SchouderCom. Het schooljaar 2019-2020 zullen er nog 3 studiedagen volgen. De data maken we zo spoedig mogelijk bekend.

 

Naast deze teamtraining zijn wij als school ook gestart met een tweejarig professionaliseringstraject.

Doel van dit traject is om een stevige pedagogische-didactische basis neer te zetten.De komende vier jaar zal dit de basis zijn voor ons schoolplan.

In het voorjaar zullen wij u hierover verder informeren.

Nieuw rapport

Zoals u al gezien heeft, hebben wij ons nieuwe schoollogo verwerkt in een nieuw rapport.

In de rapporten zitten showtassen, waar wij de komende jaren de rapporten en de uitdraai van het Cito LOVS van uw zoon of dochter in gaan doen.

Zo heeft u aan het einde van groep 8 een complete rapportmap. Wij verzoeken u daarom om de showtassen niet zelf te vullen of van volgorde te veranderen.

Wilt u de rapporten na de kerstvakantie weer zo spoedig mogelijk inleveren? Op 15 maart krijgt uw kind het tweede rapport mee naar huis.

Kerstviering

De afgelopen drie weken stonden in het teken van Kerst. In de klassen zijn er Kerstlessen gegeven, Kerstcircuits georganiseerd en andere Kerstactiviteiten ondernomen. In de groepen 7 hebben ze hard geoefend aan de Kerstmusical.

Gisteren was het voor de groepen 7 dan zover: ze mochten de musical opvoeren voor hun ouders en/ of verzorgers en kinderen uit de andere groepen! De kinderen uit de groepen 7 hebben er hard voor geoefend en dat was dan ook te zien; wat hebben ze dat goed gedaan!

 ’s Avonds was het traditionele Kerstdiner met dit jaar een levende Kerststal die langs de groepen ging om het verhaal te vertellen en de sfeer te proeven. Die sfeer was goed! In alle groepen was het heel gezellig en is er heerlijk gegeten van alle zelfgemaakte gerechtjes

 

kerstkerstkerst

Schaatsen

Ook in 2019 willen we weer sportief en gezellig beginnen met het bekende schaatsfeest!

Dit jaar gaan we op woensdagochtend 23 januari met de bovenbouw (gr. 5 t/m 8) en woensdagochtend 30 januari met de onderbouw (gr. 1 t/m 4) naar de ijsbaan in Haarlem.

Kleed uw kinderen op deze dag warm aan. Belangrijk is dat ze wanten óf handschoenen mee hebben, want deze zijn verplicht op de ijsbaan!

Kinderen die 4 jaar zijn mogen, na overleg met de leerkracht, thuisblijven.

 

We zijn voor deze dagen op zoek naar ouders die willen rijden én begeleiden. Per klas wordt er binnenkort een apart bericht verstuurd via SchouderCom waarin u zich kunt opgeven om te begeleiden en te rijden met een groepje kinderen naar Haarlem.

Als de organisatie wat betreft vervoer rond is, zult u dit te horen krijgen van de desbetreffende leerkracht.

 

Tot slot nog een vraag: Wilt u alvast op zoek gaan naar passende schaatsen voor uw kind?

Als uw kind geen schaatsen heeft, is er de mogelijkheid om schaatsen te huren. Er zijn (combi-) noren te huur vanaf maat 28. Kosten hiervoor bedragen € 5,00. Er zijn voor de kinderen uit de groepen 1 en 2 ook dubbele schaatsen te huur. Deze kosten € 3,00.

Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, kunt u dit aangeven in de vragenlijst die verstuurd wordt door de leerkracht via SchouderCom.

Carnaval

Vrijdag 1 maart 2019 vieren we weer carnaval op de Oosteinder! Dit jaar hebben we een continurooster. Dit houdt in dat de groepen 1 t/m 4 tot 12.00u (zoals een normale vrijdag) en de groepen 5 t/m 8 tot 14.00u het feest vieren.

Er is wederom geen thema. Natuurlijk zou het wel geweldig zijn als alle kinderen verkleed komen! De kledingkeuze staat vrij.

 

We zullen wel weer uw hulp nodig hebben om bij de spellen te staan, te schminken of een groepje te begeleiden. Meer informatie hierover komt in een volgende nieuwsbrief.

 

Een aantal dingen die alvast belangrijk zijn om te weten:

* De kinderen hoeven deze dag geen eten en drinken mee te nemen voor de ochtendpauze, hier wordt voor gezorgd.

* Voorzie losse verkleedattributen van voor- en achternaam.

* Confetti, party poppers, spuitbussen e.d. zijn niet toegestaan.

TopOndernemers

Na de kerstvakantie beginnen we met een nieuw thema van Topondernemers.

Thema 3 heet:  ‘Derde Wereld' en loopt door tot en met 15 februari 2019. In de bijlage kunt u lezen wat er aan bod kan komen.

 

Kinderen mogen weer boeken of ander materiaal van thuis meenemen voor de themahoek.

SchouderCom

Na de App van SchouderCom wordt ook de desktop-versie in een nieuw jasje gestoken. De verwachting is dat deze begin januari 2019 zal worden doorgevoerd. De vernieuwde desktopomgeving heeft een strakker, moderner uiterlijk en bevat diverse aanpassingen die de gebruiksvriendelijkheid bevorderen. 

In de bijlage vindt u alvast wat screenshots als een voorproefje op het nieuwe design. 

 

Scholenmarkt

Op woensdag 9 januari is de onderwijsmarkt voor kinderen die in groep 7 of 8 zitten. In de bijlage vindt u de uitnodiging.

Jeugdsportpas blok 2

De inschrijving voor blok 2 van de JeugdSportPas is geopend. Er staat in deze periode weer een gevarieerd aanbod van sporten op het programma. Inschrijven kan tot enkele dagen voordat de training begint via de nieuwe website:  https://aalsmeer.inschrijventeamsportservice.nl

Uitnodiging kerst vanuit de kerk

Op zaterdag 22 december wordt een een prachtige kerststal gemaakt in de kerktuin van de Urbanus. Een kerststal waarin alles echt is met onder andere echte schapen. Maar dan willen we ook Maria, Jozef, herders, engeltjes en een echte baby in de stal. Kom daarom zoveel mogelijk verkleed naar de stal. Het kerstverhaal wordt verteld en we gaan veel kerstliedjes zingen met elkaar. Een kinderkoor gaat ons ondersteunen met zingen. De kerktuin gaan we versieren met kerstbomen en lampjes. Je hoeft je niet van tevoren op te geven, maar kom gewoon allemaal verkleed naar de kerststal, dan maken we er met elkaar een prachtig kerstfeest van maken.

Vanaf 17.00 uur verzamelen we rond de kerk. Om 18.00 gaan we beginnen met het kerstverhaal en het zingen van de bekende kerstliedjes. U bent allen van harte uitgenodigd om in de juiste sfeer van het Kerstfeest te raken.

Vacatures

Het lerarentekort in deze regio is een zorgelijke ontwikkeling. Ook wij hebben hier mee te maken.

Vanwege het vertrek van Monika zijn wij op zoek naar een leerkracht. De vacaturetekst kunt u lezen op onze website.

Vooralsnog is de respons minimaal. Daarom willen we u vragen om deze vacature onder de aandacht te brengen bij mogelijke kandidaten.

Kerstwens

Kerstwens