Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 6

Nieuwsbrief 10

Integratieve aanpak

Als school kijken wij naar de balans van de emotionele, sociale, cognitieve en fysieke ontwikkeling van een kind met als doel een basis te creëren voor ontwikkeling en zelfvertrouwen. Deze aanpak wordt geduid met, de integratieve aanpak. Met de integratieve aanpak gaan wij op zoek naar een manier van leren die het beste past bij het kind.

Ieder kind is anders en heeft kwaliteiten. Het is onze ambitie om kinderen de ruimte te geven om deze kwaliteiten te ontdekken en te gebruiken, zodat de kinderen met een positief zelfbeeld de Oosteinder verlaten...

 

Al vier jaar worden wij bij dit proces begeleid door het team van "Treen je breen".

Ervaren Integratieve kindertherapeuten, de zogenoemde leerwijzers, die onze leerkrachten begeleiden om deze integratieve aanpak vorm te geven en te professionaliseren.

De groepen waarbij de leerwijzers aan de slag gaan dit halfjaar zijn de groepen: 1/2C, 3A, 4A, 4B,5A en 7A.

De leerkrachten van deze groepen krijgen, in de loop van het schooljaar,1 of 2 keer per week begeleiding van de leerwijzers. Tevens worden er dit schooljaar twee collega's geschoold om in de toekomst de taak van leerwijzer op zich te nemen.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de button integratief leren op schoolwebsite.

Pauzetijden

Het schoolplein wordt tussen 12:00 uur en 13:05 uur gebruikt door de kinderen die overblijven.

Wij willen u daarom vriendelijk verzoeken uw kinderen niet eerder naar school te sturen/ laten gaan.

Als de kinderen die overblijven binnen zijn , mogen de kinderen die van thuis komen naar binnen.

We doen dit om het overzicht en de rust tijdens het overblijven te bewaren.

 

Aanmelden broertjes/ zusjes

Heeft u kinderen die nog niet naar school gaan? En heeft u deze nog niet ingeschreven op de Oosteinder? Dan willen we u vragen om dit te doen.

Een inschrijfformulier kunt u ophalen bij José of Ana van de administratie.

Staking 14 maart?

Er is nog steeds geen enkel uitzicht op een overeenkomst tussen de vakbonden en het kabinet. De vakbonden hebben daarom nieuwe stakingen in het primair onderwijs aangekondigd. Deze estafettestakingen gaan van start op woensdag 14 februari in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Woensdag 14 maart nemen scholen in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland het stokje over. Binnen het team is deze oproep nog niet besproken. Wij kunnen dus nog niets zeggen over de stakingsbereidheid. Zodra wij hier meer duidelijkheid over hebben, krijgt u van ons bericht. 

Hoofdluis

In sommige groepen heerst er hoofdluis.We merken dat er behoefte is aan informatie, die we hierbij verstrekken.

 

Wat is hoofdluis?

De hoofdluis is een parasiet: en leeft van mensenbloed. De hoofdluis nestelt zich op warme plekjes achter de oren, in de nek of pony. Een hoofdluis is ongeveer 3 millimeter groot en grijsblauw of, nadat hij bloed opgezogen heeft, roodbruin van kleur. Een neet (eitje) is ongeveer 1 mm groot en is grijs-wit. En kan het lijken op roos. Het verschil is dat roos los zit terwijl neten juist aan de haren kleven. Neten die dichtbij de hoofdhuis zitten, bevatten eitjes. Als de neten een paar centimeter van de hoofdhuid vandaan zitten, dan zijn ze uitgekomen en leeg. Als het haar groeit komen de uitgekomen neten steeds verder van de hoofdhuid af te zitten. Een jonge luis is na 7-10 dagen volwassen en is dan zelf klaar om eitjes te leggen. Snel ingrijpen is bij hoofdluis dus erg belangrijk.

 

Hoe krijg je hoofdluis?

Hoofdluis kun je krijgen door direct haar-op-haar contact met iemand die hoofdluis heeft. De luizenlopen van het ene hoofd naar het andere. Springen kunnen ze niet. Kinderen tussen de 3 en de 12 jaar krijgen vaker hoofdluis omdat ze tijdens het spelen vaak letterlijk de hoofden bij elkaar steken. Een hoofdluis kan alleen op het hoofd overleven, ze sterven snel wanneer ze van hun ‘’voedselbron’’ af zijn. Hoofdluizen kunnen tussen 8-24 uur overleven zonder voedsel en warmte, anders drogen ze uit en sterven ze. Vanaf het moment dat ze van het hoofd af zijn, zijn ze echter dusdanig zwak dat een besmetting onwaarschijnlijk is. Overdracht via kammen, knuffels, beddengoed en kleding is nooit wetenschappelijk aangetoond. Na vakanties lijkt het vaak alsof er epidemieën zijn doordat dan veel schoolkinderen gecontroleerd worden. Hoofdluis komt dan niet zozeer meer voor, maar wordt simpelweg vaker ontdekt. Hoofdluis is beslist geen drama en je hoeft jezelf niets te verwijten als je kind hoofdluis heeft. Het is betrekkelijk onschadelijk, maar het kan jeuk geven. Iedereen (volwassenen en kinderen)  kan ze krijgen. Het krijgen van hoofdluis heeft helemaal niets te maken met lichamelijke hygiëne. Hoofdluis begint soms met jeuk, maar niet altijd. Als je controleert kijk dan goed tussen de haren, vooral achter de oren en in de nek. Je ziet de hoofdluizen dan bewegen. Ook als je geen luizen ziet maar wel grijs-witte puntjes, is er waarschijnlijk sprake van hoofdluis. Die puntjes, de eitjes (neten),kunnen zich ontwikkelen tot luizen. Controleer door het haar met een luizenkam/netenkam boven wit papier of de wasbak te kammen. De luizen zullen op het papier of in de wasbak vallen als kleine grijsblauw of roodbruin gekleurde spikkels. Wanneer je zonder kammen controleert, is de kans groot dat je luizen over het hoofd ziet.

 

Hoe te behandelen?

Kam gedurende 14 dagen elke dag het haar met een luizenkam/netenkam, eventueel in combinatie met crèmespoeling. Je gaat als volgt te werk: - Maak het haar door en door nat. Verdeel crèmespoeling door het haar. - Bescherm de ogen met een washandje en kam dan eerst met een gewone kam de klitten uit het haar. - Houd het hoofd voorover boven een wasbak of een stuk wit papier. Pak de kam en kam het haar van achter naar voren, tegen de hoofdhuid aan; start bij het ene oor en schuif, plukje voor plukje, na elke kam beweging op naar het ander oor. Vastgeplakte neten kan je eventueel losweken door te deppen met azijn. - Veeg tijdens de kambeurt de kam regelmatig af aan een witte papieren servet of zakdoek en kijk of je luizen ziet. Spoel gevonden luizen door de wc of wasbak. - Ga regelmatig over dezelfde gebieden heen voor de zekerheid. Let extra op haar dicht bij de hoofdhuid, achter de oren, inde nek en haar hangend over het voorhoofd. - Spoel vervolgens de crèmespoeling uit het haar en maak de kam goed schoon. Je kunt de kam 5 minuten uitkoken of ontsmetten met alcohol(70%).Als u het haar wilt behandelen hebben ‘’Middelen op basis van dimeticon hebben de voorkeur omdat deze middelen geen insecticiden bevatten en omdat er geen resistentie kan ontstaan tegen deze middelen. Op dit moment is dit alleen XTLuis Lotion. Behandelingen van het haar met een antihoofdluismiddel in combinatie met dagelijks kammen gedurende 14 dagen, bewezen effectief. Meld het aan school als u zelf hoofdluis heeft gesignaleerd, iedereen in het huishouden dient dan ook te worden gecontroleerd hierna zal er in de klas ook een controle uitgevoerd worden. Luizen verspreiden zich vooral via haar-haarcontact, dus zijn verdere maatregelen niet nodig. Probeer wel direct hoofd op hoofd contact te vermijden. Regelmatig controleren is uiteindelijk de beste maatregel.

Schenking NOVO Nordisk

Elk jaar ontvangen wij van het bedrijf NOVO Nordisk een mooi bedrag. Novo Nordisk is een internationaal bedrijf met ervaring op het gebied van diabeteszorg.

Met het bedrag dat wij ontvangen kopen wij jaarlijks een extraatje, dat wij gebruiken voor ons onderwijs. In het verleden zijn er al (extra) boeken, microscopen en muziekinstrumenten aangeschaft.

Dit jaar hebben wij modellen aangeschaft die de lessen van Topondernemers kunnen ondersteunen: longen, een torso, een oog, een hart, een oor en een baarmoeder. Heel concreet kunnen de kinderen de werking ontdekken.

 

Inline image

Bedankt Novo Nordisk!   Voor meer informatie zie: https://www.novonordisk.nl/

Schaatsen

Het schaatsfeest was weer erg geslaagd dit jaar. Iedereen deed extra zijn best om zo veel mogelijk rondjes te schaatsen voor het goede doel. De tussenstand op dit moment is €3358,- wat natuurlijk al fantastisch is! Na het verzamelen van het geld van de sponsoren kunt u het geld overmaken via:

https://kominactie.3fm.nl/actie/schaatsen-oosteinderschool Via deze link kunt u ook zien hoeveel er al is opgehaald en door wie.

 

U heeft tot en met de voorjaarsvakantie de tijd om het geld over te maken.

Alle sponsoren en kinderen heel erg bedankt!

 

Carnaval

We hebben genoeg ouders om te komen helpen bij het Carnavalsfeest. Heel erg bedankt voor alle aanmeldingen! Alle ouders die zich hebben aangemeld, zijn ingedeeld.

Vanaf maandag 5 maart is alle informatie voor de hulpouders van de carnaval te bekijken in SchouderCom. Als u klikt op Carnaval, dan vindt u hier de verschillende documenten in staan.

Schoolsportpas blok 2

Vanaf heden kan er ingeschreven worden voor de JeugdSportPas blok 2. De sporten die deze periode onder andere op het programma staan zijn: freerunnen, trampoline springen, twirlen, judo, volleybal, ritmische gymnastiek en dans. Voor het volledige overzicht en inschrijven, klik op de volgende link: https://jsp.crossmarx.nl/jsp/sporten_perblok.vm?blok=664&datafilter=regio:17

De JeugdSportPas is een sportstimuleringsproject waar kinderen van het basisonderwijs op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met diverse sporten bij lokale sportverenigingen. Kosten zijn € 5,- per sport, hiervoor krijgen ze vier trainingen van een uur bij de vereniging. Inschrijven kan tot en met zondag 11 februari.

 

 

MET SPOED GEZOCHT: DE NIEUWE DAGOBERT DUCK VAN ONZE OC!

Zit je net als Dagobert uit Duckstad graag op de centen en haal je een kick uit financiële overzichten maken? Bekijk je liever een Excel document dan een aflevering op Netflix?

En, is boekhouden voor jou net zo makkelijk als een ei koken? Meld je dan aan voor de functie van penningmeester van de Ouder Commissie van de Oosteinderschool!

 

Onze OC, beter bekend als dé feestcommissie, zoekt een nieuwe penningmeester die accuraat en proactief is, praktisch met zaken omgaat én natuurlijk een goed gevoel voor cijfers heeft.

 

Wat de belangrijkste redenen voor jou als onze nieuwe penningmeester moeten zijn? Als je vindt dat kinderen op de Oosteinder vooral een leuke tijd op school moeten hebben en jij op deze manier een 'centje' wil bijdragen, door voor de OC een gezonde financiële boekhouding te onderhouden.

Heb je ervaring met cijfers, dan is de taak echt eenvoudig, want we voeren een simpele enkelzijdige boekhouding met een bankboek in Excel. That's it.

 

Zo zorg je onder andere voor:

  • het maken van de begroting per schooljaar op basis van alle activiteiten
  • het verwerken van de inkomsten van de OC
  • het verwerken van declaraties en andere uitgaven van de OC
  • het opstellen en onderhouden van de V&W rekening en de balans
  • het verwerken van contant geld bij onder andere Sinterklaas, mini-voetbal en het afscheid van groep 8

Ben je flexibel, heb je tijd voor bovenstaande taken, het bijwonen van OC vergaderingen én zie je Dagobert als je nieuwe 'middle name' wel zitten? Stuur dan een mail naar oosteinderschooloc@gmail.com of neem contact op met een van de OC- leden. Ken je die nog niet, bel dan met Lukas Snoek (06 53 36 46 93) of Renate Slingerland (06 22 23 53 95).