Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 10

Groepsvormende activiteiten

We zijn weer begonnen!

De kinderen hebben 6 weken vrij gehad en hebben in die tijd veel ervaringen opgedaan. In de verhalen over de vakantie horen we over vakantievrienden, spannende kanotochten en nieuw opgedane woordjes Frans of Italiaans. Ook kunnen er dingen zijn veranderd. Was je voor de vakantie nog de grootste van de klas, nu ben je misschien wel ‘ingehaald’ door een ander.

Door al deze ontwikkelingen is ook de groep als geheel veranderd en kunnen de onderlinge verhoudingen anders zijn dan vóór de zomervakantie. De groep zal zich opnieuw gaan vormen. Uit onderzoek blijkt dat het belangrijk is om stil te staan bij deze -nieuwe- groepsvorming en daarom de aandacht verdient. Vandaar dat wij in de eerste weken na de vakantie bewust ruimte inplannen voor groepsvormende activiteiten. Door o.a. kennismakingsspelletjes en samenwerkingsopdrachten leren we de kinderen naar elkaar te luisteren en elkaar met respect te benaderen. Samen met de kinderen worden er vervolgens groepsafspraken gemaakt. Uiteindelijk willen wij dat met het bevorderen van positieve groepsvorming, het eventuele pesten gaat afnemen en zal verdwijnen en dat elke kind mag / kan zijn wie het is en de ander respecteert.

Na deze intensieve periode van ca. 6 weken zullen de afspraken en de sfeer in de groep uiteraard punt van aandacht blijven. Zo zullen na elke volgende vakantie weer extra activiteiten ingepland worden waarbij de vorming van het groepsproces centraal staat.

 

Integratieve aanpak

Als school kijken wij naar de balans van de emotionele, sociale, cognitieve en fysieke ontwikkeling van een kind met als doel een basis te creëren voor ontwikkeling en zelfvertrouwen. Deze aanpak wordt geduid met, de integratieve aanpak. Met de integratieve aanpak gaan wij op zoek naar een manier van leren die het beste past bij het kind.

Ieder kind is anders en heeft kwaliteiten. Het is onze ambitie om kinderen de ruimte te geven om deze kwaliteiten te ontdekken en te gebruiken, zodat de kinderen met een positief zelfbeeld de Oosteinder verlaten...

 

Al vier jaar worden wij bij dit proces begeleid door het team van "Treen je breen".

Ervaren integratieve kindertherapeuten, de zogenoemde leerwijzers, begeleiden onze leerkrachten om deze integratieve aanpak vorm te geven en te professionaliseren.

De groepen waarbij de leerwijzers aan de slag gaan zijn de groepen: 1/2A, 1/2C, 3A, 4A, 5A, 6A, 8A en 8B.

De leerkrachten van deze groepen krijgen, in de loop van het schooljaar,1 of 2 keer per week begeleiding van de leerwijzers. Tevens worden er dit schooljaar twee collega's geschoold om in de toekomst de taak van leerwijzer op zich te nemen.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de button integratief leren op de schoolwebsite.

 

Algemene informatie avond groep 1 t/m 7

Maandagavond 2 oktober is er een informatieavond voor de groepen 1 t/m 7. We geven in de groepen uitleg over het komende schooljaar. Daarnaast is er ruimte om de leerkracht van uw kind en alle andere ouders beter te leren kennen.

Het schema voor deze avond is als volgt:

 

18.30-19.15 uur: groepen 3 en 4

19.20-20.05 uur: groepen 5 en 6

20.10-20.45 uur: informatie van de Ouder Commissie (OC) en Medezeggenschapsraad

20.50-21.35 uur: groepen 1, 2 en 7

 

De OC en de MR geven hun informatie in de centrale hal en de leerkrachten verwachten u in het lokaal van uw zoon of dochter.

De informatieavond voor de kleuters is gesplitst in groep 1 (lokaal 1-2a) en groep 2 (lokaal 1-2b). De informatie voor groep 1 komt overeen met de informatie die u gekregen hebt als u op de informatieavond in januari 2017 bent geweest.

 

In de loop van deze week ontvangt u een mail van de leerkracht van uw kind met informatie over dit schooljaar. Hiermee willen wij u vast een beeld geven van de belangrijke onderdelen in de groep. Dit document wordt tijdens de informatieavond nog kort besproken en eventuele vragen kunnen dan ook worden gesteld en beantwoord.

 

Vakantierooster

Het actuele vakantierooster staat op de website. Dit schooljaar zijn er geen studiedagen.

Hier was geen mogelijkheid meer voor omdat de kinderen twee weken meivakantie hebben.

Alle scholen in Aalsmeer hebben hetzelfde vakantierooster. Het is goed mogelijk dat andere scholen wel studiedagen hebben.

Dit kan omdat sommige scholen meer lestijd hebben. Ze gaan dan op woensdag door tot 12:30 in plaats van 12:15.

Hierdoor is het mogelijk extra studiedagen in te plannen naast het vakantierooster.   

 

Staking

Zoals u wellicht uit de media of via onze eerdere mail heeft vernomen is er op donderdag 5 oktober een landelijke stakingsdag voor het primair onderwijs uitgeroepen.

 

De Oosteinder is die dag gesloten i.v.m. de staking.

 

De reden dat we een dag de deuren sluiten is om enerzijds de leerkrachten de mogelijkheid te geven om naar Den Haag te gaan om hun zorgen te uiten en anderzijds om een front te vormen in de strijd voor een eerlijkere beloning.

De toegenomen werkdruk in relatie tot het ontbreken van een afdoende bekostiging maken het beroep minder in trek dan voorheen. Wij kunnen gelukkig nog genoeg goede mensen aannemen en ons personeel een aantrekkelijke werkomgeving verschaffen.

Echter zien wij om ons heen de problemen ontstaan waarvan niet zeker is dat wij deze problemen in de toekomst zullen ontlopen.

 

Staken is in het onderwijs geen gewoon goed. Verantwoordelijkheid voor onze leerlingen en ook naar u als ouders maakt dat in het onderwijs terughoudend wordt omgegaan met dit middel. Wij realiseren ons dat we veel van u vragen, maar hopen desondanks op uw begrip en steun in deze kwestie.

 

SchouderCom

Bijna alle ouders hebben een account van SchouderCom. Mocht u een tweede account willen aanvragen voor uw partner, dan kan dat door zijn en/ of haar emailadres door te geven via een bericht aan  "beheer".

Binnenkort worden de formulieren voor de ouderbijdrage ook verstuurd via SchouderCom. U kunt dan het bedrag via Ideal overmaken.

Wist u trouwens dat u uw kind afwezig kan melden met SchouderCom? In menu kiest u dan voor afwezigheid melden en selecteert u uw kind en geeft u de reden van afwezigheid op.

 

Geslaagde sportieve zonnige sportdag!

Alle ouders en verzorgers, OC-leden, belangstellenden die op 20 september hebben gezorgd voor een geslaagde dag, BEDANKT!

Wij als Oosteinderteam hebben onwijs genoten van alle lachende en vrolijke gezichten.

Het fruit dat uitgedeeld werd door de OC, is mede mogelijk gemaakt door de AH en Levarht. Dit is onderdeel van JOGG in Aalsmeer. (Jongeren Op Gezond Gewicht)

De foto’s kunt u vinden op de website.

 

Vorig jaar is door het team van de Oosteinderschool besloten om de sportdag elk jaar te laten plaatsvinden in plaats van om het jaar. De cultuurdag in de huidige vorm zal komen te vervallen. Cultuur wordt niet vergeten bij ons op school, maar er zal een andere invulling voor worden gevonden. Dit wordt bekend gemaakt zodra we hier meer over weten.

 

Kinderboekenweek 2017 ‘’Gruwelijk eng!”

Woensdag 4 oktober a.s. begint de Kinderboekenweek met het thema ‘Gruwelijk eng!’. Om de Kinderboekenweek griezelig te beginnen, mogen de kinderen en leerkrachten deze dag verkleed als griezel of eng beest naar school toe komen (dit is niet verplicht). De kinderen mogen een (spannend) kinderboek mee naar school nemen en aan elkaar laten zien.

 

Ook zijn we op zoek naar ouders/verzorgers die het leuk vinden om voor te lezen uit een (spannend) kinderboek in de klassen. Er komt een inschrijflijst bij de lokalen te hangen.

 

De klassen gaan samen een verhaal schrijven en de eerste zin zal zijn: ’Op de Oosteinderschool….'

De huidige werken van ‘Met kunst aan de gang’ zullen vervangen worden met leuke, grappige en rare monsters. U kunt na de Kinderboekenweek de verschillende kunstwerken komen bewonderen.

 

Alvast heel veel leesplezier!

Kinderen ophalen

Op maandag, dinsdag en donderdag is het om 12:00 erg druk op het kleuterplein.

Kinderen worden dan opgehaald om thuis te gaan eten en vanaf 12:05 spelen een aantal kinderen al buiten die overblijven.

Daarom het verzoek of u hier rekening mee kunt houden en om 12:00 zo snel mogelijk het kleuterplein wilt verlaten.

Eventueel kunt u natuurlijk wel buiten het hek wachten. De kinderen en de TSO-krachten zijn u hier dankbaar voor.

 

 

Juf Ellen

Juf Ellen is vorige week geopereerd aan haar rug. Dit is volgens verwachting verlopen.

Het is echter nog onduidelijk hoe het herstelproces verloopt. We houden u op de hoogte.

Wij wensen haar heel veel beterschap.

 

 

Eerste communie

Zoals elk jaar wordt u door de school geïnformeerd over de eerste Heilige Communie.

Uit ervaring weten we dat de kinderen van de Oosteinderschool soms in de Karmelparochie in Aalsmeer hun communie doen en soms in de Urbanusparochie in Bovenkerk Amstelveen).

Van beide parochies kunt u informatie- en aanmeldingsformulieren vinden in de groepen 4.

 

 

                  Karmelparochie Aalsmeer

Urbanusparochie Amstelveen

Start bijeenkomsten:

                 Januari 2018

November 2017

Bijeenkomst op:

                 Donderdagmiddag uit school

Zondagmorgen

Datum 1e H. communie:

                 Zondag 22 april 2018

Zondag 27 mei 2018

Contactpersoon/

aanmelden bij:

                 Cyselle Palermo, Anjerhof 3, 1431 RC Aalsmeer.                 

                 Eerstecommunieaalsmeer@gmail.com 0297-347558

Hein van Bon

hjvanbon.vbps@gmail.com

06-48022475

 

Graag aanmelden voor de herfstvakantie middels het aanmeldingsformulier dat u krijgt tijdens de informatie avond, of door het sturen van een mail naar het bovenstaande emailadres.