Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 5

Nieuwsbrief 10

Teamnieuws

Het griepvirus heeft de afgelopen periode flink huisgehouden. Sommige collega’s zijn een of meerdere dagen afwezig geweest.

Gelukkig hebben we dit intern kunnen opvangen en zijn de kinderen niet verdeeld over andere groepen of naar huis gestuurd.

Dit is bijzonder en het team verdient hiervoor een groot compliment!

 

Zoals u weet zijn juf Ellen en juf Diona al langere tijd afwezig. Ze werken hard aan hun herstel, maar de verwachting is dat dit langere tijd gaat duren.

Dit schooljaar zullen ze niet terugkeren in de groep. Juf Johannette vervangt momenteel juf Ellen in groep 1/2 E. Helaas kan ze dit maar doen tot aan de kerstvakantie.

Daarna wil ze graag andere dingen gaan doen. Dit vinden wij jammer, maar begrijpen dit ook. Wij willen haar bedanken voor haar inzet en betrokkenheid.

Gelukkig hebben wij een geschikte vervanger gevonden. Haar naam is Marieke Schadé. Juf Marieke werkt nu al bij ons in groep 1/2 C. Wij wensen haar heel veel succes.

Juf Diona is vervangen door juf Cindy en meester Arjan. Juf Eveline keert na de kerstvakantie terug van zwangerschapsverlof en zal dan de vervanging van juf Diona voor haar rekening nemen.

Juf Cindy zal er dan zijn op de maandag en dinsdag en juf Eveline de overige dagen.

 

Juf Jorinda is ook weer terug van zwangerschapsverlof. Dit betekent dat de kinderen weer muziekles krijgen op dinsdag.

Op vrijdag is ze in groep 4A.

 

Positief nieuws is ook dat juf Anita weer is hersteld. Op dinsdag is ze in groep 6A en op maandag geeft juf Anita ondersteuning aan ander groepen.    

 

Vanaf 8 januari 2018 neemt meester Wieger op de maandag ouderschapsverlof op. Dit betekent dat we op zoek zijn gegaan naar een vervanger . Dit is gelukt. Leon Ploem komt ons team versterken. Meester Leon zal  dus maandag de gymlessen verzorgen in de Bloemhof aan groep 6, 7 en 8. Meester Wieger is er op de andere dagen.

Voorstellen

Mijn naam is Leon Ploem en ik ben op maandag de vervanger van meester Wieger. Ik ben 22 jaar en sinds dit schooljaar gediplomeerd gymdocent. Van mijzelf ben ik een diverse sporter. Ik ben judoka en danser, in mijn vrije tijd doe ik ook veel aan trampolinespringen. Ik heb ontzettend veel zin in de komende periode bij de Oosteinderschool en zie de groepen 6 t/m 8 na de kerstvakantie in de zaal.

Als jullie vragen hebben voor / over mij hoor ik het graag.
 

Speelplaats

We zijn nog steeds heel blij met de inrichting van ons bovenplein. Het plein beneden is binnenkort aan de beurt.

In de voorjaarsvakantie gaan we hier een zandbak plaatsen.

Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de leerkrachten en kinderen in vervulling. Hier blijft het niet bij,

we willen ook de pergola’s graag een opknapbeurt geven. Zodra hier meer over bekend is, laten we dit natuurlijk weten.

Binnenklimaat

De afgelopen maanden is er intensief overleg geweest met alle betrokken partijen over het binnenklimaat van het gebouw de Mikado. Wij zijn blij te kunnen melden dat de gemeente een budget heeft vrijgemaakt om het probleem aan te pakken.

Inmiddels is er ook een externe projectmanager aangesteld die de aanpassing van de klimaatinstallatie gaat begeleiden.

Deze projectmanager heeft als opdracht om binnen twee maanden te komen met een ontwerpvoorstel dat is afgestemd op de verwachtingen van de gebruikers en past binnen het gestelde budget.

Zodra dit duidelijk is kan worden overgegaan tot daadwerkelijk uitvoering van de werkzaamheden. Het is onze ambitie dat dit gaat plaatsvinden in of rond de zomervakantie van 2018.      

Onderzoek ultrafijn stof Schiphol

Zoals u misschien al heeft gehoord, doet groep 7 mee aan een groot onderzoek naar de invloed van luchtverontreiniging in de omgeving van luchthaven Schiphol en het effect op de gezondheid en de luchtwegen van de kinderen.Wij vinden dit een belangrijk onderwerp en zijn daarom blij dat veel kinderen op vrijwillige basis aan het onderzoek meedoen.

 

De komende drie maanden komen de onderzoekers iedere week op school om de longfunctie bij de kinderen te meten.

Daarnaast moeten de kinderen iedere dag thuis een korte blaastest doen en houden ze hiervan een dagboekje bij.

De onderzoekers hebben ook meetapparatuur geplaatst, deze staat voor de school en meet iedere dag de luchtkwaliteit.

Hiermee kan worden bepaald of een verminderde luchtkwaliteit invloed heeft op de luchtwegen en of er dan extra dagelijkse klachten zijn bij de kinderen.

 

Het jeugdjournaal heeft een reportage gemaakt over dit onderzoek. Dit is afgelopen donderdag uitgezonden.

 

Het rapport over dit onderzoek wordt verwacht in de zomer van 2019.

 

Ouder- en kind adviseur

We willen zo snel en zo goed mogelijk passende hulp aan onze leerlingen bieden. Nicole Soons, ouder- kind- adviseur, is daarom vanaf 1 januari 2018 iedere maandagochtend tussen 8:30 en 12:30 uur bij ons op school aanwezig in de foyer van de Mikado.

U kunt als ouder met haar in gesprek over allerlei vragen en zorgen over uw kind(eren). Zij is bereikbaar voor ouders en school om mee te denken wanneer uw kind(eren) niet lekker in zijn/haar vel zit, u zorgen heeft die u wilt delen, of anderszins behoefte heeft aan contact rondom vragen over de opvoeding. Nicole kan kinderen en ouders begeleiden en kan ook verwijzen naar een zorgaanbieder.

Zij kan ook aansluiten bij gesprekken met bijvoorbeeld

de leerkracht, de intern begeleider en u en/of uw zoon of dochter.

Ook teamleden kunnen met Nicole van gedachten wisselen over de ontwikkeling van leerlingen.

Dit zullen zij natuurlijk pas doen wanneer zij dit met u als ouder hebben overlegd.

Nicole kijkt zowel naar de individuele ontwikkeling van kinderen als naar de dynamiek binnen de systemen waar zij deel van uitmaken (bijvoorbeeld thuis en school).

Voor haar is het belangrijk om goed aan te sluiten bij de vraag die ouders en kinderen hebben en om niet meer en ook niet minder

te doen dan nodig is.

Wanneer u meer wilt weten, hopen wij dat u haar weet te vinden.

Haar telefoonnummer is 06-11560408 en haar emailadres: n.soons@amstelveen.nl. Of loop eens langs op de maandagochtend!

SchouderCom

SchouderCom is nu een half jaar in gebruik. Bij de introductie van een nieuw systeem zijn er altijd ‘kinderziektes’ te overwinnen, maar wij denken dat we dit tot een minimum hebben kunnen beperken. We merken nu vooral de voordelen. Om het systeem nog effectiever te maken vragen wij nog uw aandacht voor het volgende:

  • Als u problemen heeft met Schoudercom of nog geen account heeft, kunt u dit laten weten aan Jose Kragtwijk. Dit kan via info@oosteinderschool.nl. Natuurlijk kunt u ook even langs lopen of bellen.
  • Wij willen u vragen om uw adres en telefoonnummer(s) in te vullen. Dit kunt u doen bij ‘Mijn gegevens’. Deze gegevens zijn wel bij ons bekend in het leerling administratiesysteem Parnassys, maar wij merken dat dit niet altijd actueel is, omdat een wijziging (nog) niet is doorgegeven of omdat er iets niet goed is ingevoerd.
  • Wanneer u de gegevens in Schoudercom zet, kunnen wij dit aanpassen in Parnassys. U kunt er zelf voor kiezen of uw gegevens alleen zichtbaar zijn voor school of dat andere ouders en kinderen dit ook mogen zien.
  • Bij ‘Mijn gegevens’ kunt u ook instellen of u een notificatie per email wilt ontvangen. Wij hebben gemerkt dat het handig kan zijn om bij nieuwe berichten te kiezen voor ‘per bericht’. Wij gebruiken Schoudercom namelijk ook als wij iets snel met u willen delen. Een voorbeeld hiervan is de ouderavond van vorige week. Dit bericht is niet door iedereen op tijd gelezen. Door gebruik te maken van deze notificatie kunnen we dit in de toekomst zoveel als mogelijk voorkomen.
  • De vrijwillige ouderbijdrage is door de meeste ouders betaald. Namens de oudercommissie willen wij u hiervoor bedanken. Als u dit nog niet gedaan heeft, vragen wij u vriendelijk dit zo spoedig mogelijk te doen. Als u vragen heeft over de bijdrage of over de betaling, kunt u altijd contact opnemen met de directie.
Schaatsfeest

Inline image

Ook het kalenderjaar 2018 willen we weer sportief en gezellig beginnen met een schaatsfeest!

We gaan op woensdagochtend 24 januari met de bovenbouw (gr. 5 t/m 8) en woensdagochtend 31 januari met de onderbouw

(gr. 1 t/m 4) naar de ijsbaan in Haarlem.

Kleed uw kinderen warm aan en wanten/handschoenen zijn verplicht.

Kinderen die 4 jaar zijn, mogen na overleg met de leerkracht thuisblijven.

 

We zijn voor deze dagen op zoek naar ouders die willen rijden en begeleiden. Per klas is/wordt er een apart bericht verstuurd via Schoudercom waarin u zich kunt opgeven om te begeleiden en te rijden met een groep kinderen naar Haarlem.

Als de organisatie wat betreft vervoer rond is, zult u dit te horen krijgen van de desbetreffende leerkracht.

 

Tot slot nog een vraag: Wilt u alvast op zoek gaan naar passende schaatsen voor uw kind?

Als uw kind geen schaatsen heeft, is er de mogelijkheid om schaatsen te huren. Er zijn noren te huur vanaf maat 28. Kosten bedragen € 5,00.

Er zijn voor de groepen 1 en 2 ook dubbele schaatsen te huur. Deze kosten € 3,00.

Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken kunt u dit aangeven in de vragenlijst die verstuurd wordt door de leerkracht via Schoudercom.

 

Wij hebben er zin in!

 

De schaatscommissie.

Carnaval

Op vrijdag 9 februari 2018 vieren wij ons carnavalsfeest op school. Dit jaar hebben we geen specifiek thema. Het zou wel leuk zijn als de kinderen zoveel mogelijk verkleed naar school komen. De keuze hierin is vrij.

Carnaval staat vrij snel na de kerstvakantie op het programma, dus schrijf de datum in uw agenda zodat u dit feest niet hoeft te missen. Helpen bij carnaval is vooral gezellig en verkleed gaan is niet verplicht!

We hebben o.a. hulp nodig bij de spelletjes voor de groepen 3 t/m 8, kinderen begeleiden bij de groepen 1/2, schminken, smoothies maken, waarzegster spelen en het casino bemannen. Vindt u dit leuk om te doen? Na de kerstvakantie ontvangt u een bericht via SchouderCom met het inschrijfformulier wat u digitaal kunt invullen en versturen.

Alvast bedankt voor uw hulp!

 

 

Kerst in de St. Urbanuskerk

Binnenkort is het Kerstmis. Dat betekent dat er in de St. Urbanuskerk een ruim aanbod is aan vieringen die u kunt bezoeken. Het betekent ook dat de belangstelling hiernaar erg groot is.

NB: op last van de brandweer mogen niet meer bezoekers worden toegelaten dan het aantal zitplaatsen in de kerk toestaat! Ook de parkeermogelijkheid rond de kerk is beperkt. Kom dus vooral op tijd! Naast de kerkelijke vieringen is er gelegenheid om de kerk vrij te bezoeken, bij het ‘Kindje Wiegen’ op de Eerste Kerstdag, of tijdens de ‘Kraamvisite’ op de Tweede Kerstdag.

Zie http://www.urbanusbovenkerk.nl/ voor meer informatie.

 

Overzicht kerstvieringen:

Kerstavond - zondag 24 december

17.00 uur: Familieviering m.m.v. De Boventoontjes. Voorganger: pastor J. Adolfs

20.30 uur: Eucharistieviering, koor Aurora. Voorganger: pastor J. Adolfs

23.00 uur: Eucharistieviering, koor Voces Volantes. Voorganger: pastoor E. Jongerden

Eerste kerstdag – maandag 25 december

10.30 uur: Eucharistieviering m. m.v. koor St. Caecilia. Voorganger: pastor J. Adolfs

12.30 uur: Kindje Wiegen. Verhaal bij de kerststal met beschuit en muisjes.

Tweede kerstdag – dinsdag 26 december

13.00 - 16.00 uur: Kraamvisite. De kerk is geopend en de inloop is vrij.