Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 10

Oudergesprekken

Vandaag krijgen de kinderen van groep 3 t/m 7 hun rapport mee naar huis. Voor de groepen 8 is dit volgende week maandag.

 

Op donderdag 7 december en maandag 11 december zijn de 10-minuten gesprekken voor alle groepen. Tijdens dit gesprek kunt u van gedachten wisselen met de leerkracht over de ontwikkeling van uw kind. Er is dan ook gelegenheid om vragen te stellen over het rapport. De uitnodigingen voor dit gesprek zijn begin deze week verstuurd. Komt de dag en/of tijd niet uit, zou u dan met een andere ouder willen ruilen? De indeling van de avond hangt op het informatiebord bij de klassen.

 

U kunt op deze avonden op twee manieren naar binnen. Dit kan via de ingang van groep 4 op het kleuterplein of via de hoofdingang van het gebouw de Mikado aan de C. Amalialaan naast groep 4. In beide gevallen komt u in de foyer uit. U kunt dan binnendoor naar het lokaal van uw zoon of dochter lopen. Op de gang voor het lokaal van uw kind kunt u wachten op het gesprek. Na het gesprek kunt u weer via de foyer naar buiten.    

 

Wij zullen zorgen voor koffie en thee in de foyer. Eventueel kunt u dan algemene vragen stellen aan de directie.

Staking 12 december?

Er is nog niets zeker, maar als de onderhandelingen met de regering over de eisen vanuit primair onderwijs niet goed verlopen, dan zou het kunnen dat de bonden oproepen tot een nieuwe staking op dinsdag 12 december. Wat precies de gevolgen zijn van deze oproep is nu nog niet duidelijk.  In de week van 4 december moet er meer duidelijkheid komen over de situatie. Natuurlijk houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Kerst

Hoewel de Sint nog niet eens het land uit is, willen we u alvast informeren over het kerstfeest. Dit jaar vieren we ons kerstfeest op donderdag 21 december met een musical en kerstdiner.

 

Op donderdagochtend wordt er door elke groep 7 één keer de musical ‘De herberg zit vol’ opgevoerd in de gymzaal op school. Bij de musical zijn per leerling van groep 7, 2 ouders uitgenodigd om te komen kijken. Voor hen is dit een vervanging voor het open podium.

Groep 7A zal optreden om 9.00 uur.

Groep 7B zal optreden om 11.00 uur.

 

’s Avonds is voor de kinderen het traditionele kerstdiner. De deuren gaan om 17.20 uur open, zodat iedereen om 17.30 aan tafel kan.

Gedurende het diner trakteert de oudercommissie alle ouders op een drankje. Dit gebeurt op het gezellig, ingerichte schoolplein beneden.

Om 18.30 uur is het kerstdiner afgelopen. De kinderen uit de groepen 1 t/m 4 worden opgehaald uit de klas. De kinderen uit de hogere groepen mogen zelf naar buiten gaan.

 

Vanaf woensdag 13 december mogen de kinderen/ouders een ‘kerstbal’ van de klassendeur halen. Daarop staat een gerechtje dat zij (samen met hun ouders) mogen klaar maken voor het kerstdiner. Het is de bedoeling dat iedereen uit de klas iets maakt. Overgebleven hapjes worden mee terug gegeven aan de kinderen. Wilt u de schaal waarop de gerechtjes liggen, markeren met uw naam en na het kerstdiner mee terug nemen?

 

Wilt u er vast aan denken dat uw kind woensdag 20 december bij de leerkracht een eigen bord, bestek en beker (met naam) in een plastic tas moet inleveren? Dit krijgen zij na het kerstdiner in hun eigen plastic tas weer mee naar huis.

 

Hulp gezocht!

  1. We zoeken 2 ouders per klas, die op vrijdag 8 december om 12.00 uur willen helpen om de kerstbomen op te zetten in de (lagere) groepen en om de gangen van de school te versieren.
  2. De groepen 1 t/m 4 zoeken ouders die op donderdag 21 december na schooltijd willen helpen om de tafels klaar te zetten voor het kerstdiner (2 ouders per klas)
  3. Voor de groepen 1 en 2 zoeken we ouders, die op donderdag 21 december tijdens en NA het kerstdiner mee willen helpen in de klas. (2 ouders per klas; wanneer er meer inschrijvingen zijn, zal er geloot worden).
  4. We zoeken voor de groepen 1-8 ouders die na het kerstdiner willen helpen met het opruimen van de klas.

 

Wie helpt ons mee? Meldt u zich bij de leerkracht van uw kind aan via de intekenlijst op de deur. Een berichtje sturen via SchouderCom mag natuurlijk ook.

 

 

We hopen weer op een sprankelende kerstviering!

Nieuwe taal/ spelling methode

Op de Oosteinder maken we gebruik van een nieuwe methode voor taal en spelling: Taal actief.

De groepen 4 t/m 7 zijn aan het begin van dit schooljaar gestart en de eerste ervaringen zijn positief.

Taal actief is een moderne methode, die staat voor kwaliteit en resultaat.

De lessen en opdrachten bieden veel ruimte voor differentiatie, zowel in instructie door de leerkracht als in de verwerking door de leerlingen. Precies wat de Oosteinder nodig heeft!

 

Iedere les start met duidelijke doelen.

Vragen zoals: Wat leren we vandaag? en: Waarom is het belangrijk dat we dit leren?

komen dagelijks terug op de ‘instapkaart’.

 

Taal

De taallessen worden aangeboden in thema’s en op 3 niveaus.

In samenwerking met bekende kinderboekenschrijvers zijn er zgn. ankerverhalen bij ieder thema. Hierin worden de themawoorden aangeboden.

 

Er zijn 4 taaldomeinen, deze vindt u ook op het rapport terug.

-          Woordenschat.

-          Taal verkennen.

-          Spreken en luisteren.

-          Schrijven. Dit noemen we op het rapport: Stellen.

 

Na de toets is er ruimte voor herhaling en/of verrijking. Om ook aan de leerbehoefte van onze taalbegaafde leerlingen te voldoen is het Plusboek voor hen beschikbaar.

Door de vaste structuur is het werken met Taal actief erg prettig, zowel voor de leerkracht als voor de leerlingen. Voor iedereen is er een optimale leerweg!

 

Spelling

In Taal actief is natuurlijk ook veel aandacht voor spelling.

Het eenogige monster Gerrit helpt de kinderen door middel van instructiefilmpjes beter te worden in spellen.

In iedere les staat een spellingscategorie centraal, deze wordt zowel apart als in combinatie met andere spellingsmoeilijkheden geoefend.

 gerrit

Op het rapport

De rapportcijfers voor taal verkennen kunnen lager zijn dan u wellicht verwacht. Dat is te verklaren doordat we dit schooljaar net zijn gestart met Taalactief en er hiaten zijn. Onze vorige methode heeft een aantal onderdelen niet of anders aangeboden. In de eerste 2 weken na de zomervakantie hebben we het overstapprogramma van Taal actief gevolgd, maar dit heeft niet meteen alle hiaten kunnen opvullen. Taal actief is een gedegen, resultaatgerichte en kwalitatief goede methode, maar we moeten er met z’n allen wel even aan wennen!

 

Scholenmarkt voor groep 7 en 8

Ook dit jaar is er weer de jaarlijkse scholenmarkt, bedoelt voor een eerste oriëntatie voor een Voortgezet Onderwijs school.  De scholenmarkt zal op woensdag 10 januari 2018 gehouden worden op het Wellant College ‘de Westplas’. In de schoolkeuzegids die de ouders van groep 8 ontvangen, staan de open dagen vermeld van de scholen zelf. U kunt ook de media in de gaten houden.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: http://swvam.nl/

Schaatsfeest

Ook het kalenderjaar 2018 willen we weer sportief en gezellig beginnen met een schaatsfeest!

We gaan op woensdagochtend 24 januari 2018 met de bovenbouw (gr. 5 t/m 8) en met de onderbouw (gr. 1 t/m 4) op woensdagochtend 31 januari 2018 naar de ijsbaan in Haarlem. Zet deze data alvast in uw agenda. In de volgende nieuwsbrief ontvangt u hier meer informatie over.

Oproep OPR

De OPR (ondersteuningsplanraad) van het Samenwerkingsverband Amstelronde is op zoek naar een ouder van een school in Aalsmeer om de raad te komen versterken. In de bijlage wordt dit verder toegelicht.

Indien u vragen of belangstelling heeft kunt u contact opnemen met:

Nicole Prins:  n.prins@vu.nl

Leonore Melkert leonore@rkantonius.nl

U kunt natuurlijk ook contact opnemen met de directie.