Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 10

Missie en visie Oosteinder

Vanuit balans werken we samen aan ontwikkeling.

Bovenstaande slogan hoort bij onze aangepaste missie en visie van onze school. 

 

Hoe zijn wij tot onze aangepaste visie gekomen?

De visie die al sinds 2003 in ons schoolplan en schoolgids staat is ‘De school moet een plek zijn waar een kind zich veilig voelt, serieus genomen wordt en als individu benaderd wordt. Hierin zit de basis voor goed onderwijs: als uw kind met plezier naar school gaat, zal het met plezier streven naar goede resultaten’. In het schooljaar 2011-2012 zijn wij gestart met ‘Happy Oosteinder. Het doel hiervan was om de emotionele en sociale ontwikkeling te integreren in het gehele lesgeven en niet als ‘apart vak’ te zien. Aansluitend hierop zijn wij vanaf schooljaar 2014-2015 verder gegaan met integratief leren in samenwerking met Treen je Breen. Om tot goed leren te komen, kijken wij als school naar de balans tussen de emotionele, sociale, cognitieve en fysieke ontwikkeling van een kind met als doel een basis te creëren voor ontwikkeling en zelfvertrouwen. Voor ons als school kwamen nu twee elementen samen; je als kind veilig en gelukkig voelen (Happy Oosteinder) én vanuit balans leren (Integratief leren). In het schooljaar 2016-2017 hebben wij als team gezamenlijk, n.a.v. beide trajecten, de visie aangepast. Voor de zomervakantie hebben wij feedback gevraagd aan de MR-oudergeleding van school. Deze input is verwerkt in de huidige visie.

De visie is terug te lezen op: http://www.oosteinderschool.nl/Visie

 

Verkeersveiligheid

 

De komende weken zal handhaving extra gaan controleren op foutparkeren.

Regelmatig wordt er op de hoeken van het trottoir geparkeerd, waar dit niet toegestaan is. Zou u er op willen letten alleen te parkeren op de plekken waar dat mag. Hierdoor kunnen we onveilige verkeerssituaties vermijden.

 

 

Inschrijven broertjes/ zusjes

Heeft u kinderen die nog niet naar school gaan? En heeft u deze nog niet ingeschreven op de Oosteinder? Dan willen we u vragen om dit te doen.

Een inschrijfformulier kunt u ophalen bij José of Ana van de administratie.

 

Oudergesprekken

Drie keer per schooljaar zijn er oudergesprekken. Voor de gesprekken in december en februari ontvangen alle ouders een uitnodiging via Schoudercom. De gesprekken aan het einde van het schooljaar in juli zijn vanaf dit schooljaar facultatief. Dit houdt in dat u alleen wordt uitgenodigd als er specifieke redenen voor zijn. Uiteraard kunt u voor de laatste ouderavond ook zelf een gesprek aanvragen.

Staking

Wij willen u bedanken voor alle steun en begrip welke wij hebben ontvangen rondom de landelijke stakingsdag. Wij hebben dit ervaren als een steun in de rug en realiseren ons dat dit ook veel van u heeft gevraagd.  Wij hopen dat de formatie van een nieuw kabinet snel wordt afgerond zodat er met alle betrokken partijen kan worden gesproken over structurele oplossingen en vervolgacties niet nodig zijn. Ondertussen blijven wij ons inzetten voor een toekomst waarin kwalitatief goed onderwijs gewaarborgd is.

 

Juf Ellen

Lieve kinderen en ouders,

 

Na een zware operatie aan mijn rug en 11 enerverende dagen in het ziekenhuis ben ik nu inmiddels alweer 3 weken in de revalidatiekliniek op de Overtoom in Amsterdam.

De operatie is goed geslaagd, het resultaat is dat ik weer mooi rechtop kan lopen en veel minder pijn heb. Dat is het goede nieuws! Het mindere nieuws is dat er toch al flinke schade was aan één of meerdere zenuwen.  Dat maakt dat ik nu val onder een lichtere vorm van een dwarslaesie, wat ervoor zorgt dat ik mijn linkeronderbeen en voet (nog) niet voldoende kan gebruiken. Dit alles zet mij hier flink aan het werk.

En zoals een echte juf het goede voorbeeld moet geven ben ik dan ook een gemotiveerde, enthousiaste en misschien zelfs een voorbeeldige leerling. Ik luister goed, doe precies wat mij opgedragen wordt en werk hard om zo goed mogelijke prestaties te leveren. 

Het leven hier binnen deze muren houdt voor mij in dat ik achter een rollator loop en het me soms gemakkelijk mag maken door in een rolstoel te gaan zitten, maar ook dat ik inmiddels met twee krukken oefen en dit me al heel goed afgaat.

Ik doe aan fitness, zwemmen, oefentherapieën, yoga en leer ook allerlei trucjes die ik toe kan passen in het dagelijks leven, zodat ik straks weer kan functioneren zowel thuis en in de toekomst ook weer op school. 

Mijn eerste proefperiode wordt het aankomende weekend. Ik mag dan naar mijn eigen huis.

Een uitdaging die ik met veel plezier tegemoet ga.

Een heerlijk vooruitzicht is om weer eens in mijn eigen bed te slapen en te ondervinden 

wat ik allemaal al wel kan. 

Tot zover een berichtje van mij, voor jullie allemaal lieve groetjes vanuit Amsterdam.

Veel gezelligheid op "de Oosteinder", de plek waar ik graag weer naar terugkeer.

Wordt vervolgd.

 

Liefs van juf Ellen

Studiemiddag leerkrachten

300 leerkrachten enthousiast over “Bewegen(d) leren is beter presteren”

 

Woensdag 4 oktober beleefden 300 leerkrachten uit het primair- en voortgezet onderwijs en pedagogische medewerkers uit de kinderopvang een inspirerende middag in het Crown Theater. De deelnemers hebben deze middag inspiratie opgedaan om door middel van sport en bewegen de leerprestaties van leerlingen te verbeteren. De middag werd afgetrapt met presentaties van de hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, bekend van “De Wereld Draait Door” en de voormalige topschaatser Erben Wennemars, die nu ambassadeur is van The Daily Mile.

Naast de theorie wilden de leerkrachten natuurlijk ook praktische handvatten om op school toe te kunnen passen. Voor dat doel waren er acht workshops voorbereid met als onderwerpen: Braingym, Van schoolplein naar beweegplein, Beweging in de klas, Rekenbootcamp, Spellingsbootcamp, De Daily Mile, De Gezonde basisschool van de toekomst en Mindfulness. De bezoekers konden daarnaast de informatiemarkt bezoeken en zich laten informeren door Team Sportservice Aalsmeer, de GGD, Zorg & Zekerheid, het Jeugdsportfonds en JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht).

 

Professor Erik Scherder is een autoriteit op het gebied van de werking van het brein. Scherder bleek daarnaast een geweldige presentator die zijn publiek een uur lang wist te boeien. Zijn boodschap is dat bij mensen die regelmatig bewegen meer bloedvaten worden aangemaakt in het brein waardoor zij vier tot vijf jaar langer beschermd zijn tegen ouderdomsziekten. Voor de 

leerkrachten was het interessant om te horen dat regelmatig bewegen tijdens een schooldag vooral effect heeft op het brein van de kinderen die niet zo goed presteren. Ook op het brein van de kinderen die goed presteren heeft regelmatig bewegen effect op hun leerprestaties en welbevinden.

 

Ook de boodschap van Erben Wennemars, Ambassadeur van The Daily Mile, was duidelijk: alle leerkrachten moeten gewoon gaan beginnen om hun leerlingen meer te laten bewegen. Excuses om dat niet doen, ziet hij niet want ‘als je erin gelooft dan vind je altijd een weg’, aldus Wennemars. Inmiddels doen ruim 170 scholen in Nederland mee met The Daily Mile.

 

Deze Aalsmeerse onderwijsmiddag “Bewegen(d) leren is beter Presteren” is door de drie schoolbesturen (Jong Leren, Stichting Auro en Stichting Katholiek Onderwijs Aalsmeer), de gemeente Aalsmeer en Team Sportservice gezamenlijk georganiseerd. Bijna 

alle Aalsmeerse leerkrachten waren aanwezig. Wethouder onderwijs Gertjan van der Hoeven: “Mijn complimenten aan alle mensen die deze prachtige middag mogelijk hebben gemaakt. Een goed initiatief van de drie schoolbesturen dat de gemeente natuurlijk heeft ondersteund. Ik hoop van harte dat Aalsmeerse scholen hiermee aan de slag gaan. “

TSO krachten gevraagd

Wij zijn DRINGEND op zoek naar nieuwe TSO-krachten …..!!!!!

 

Bent u op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 11.50 en 13.15 beschikbaar?

Of bent u bijvoorbeeld alleen donderdags om de 2 weken beschikbaar?

Of bent u alleen incidenteel beschikbaar?

Wilt u best wat extra’s bijverdienen?

Of weet u iemand die ons zou kunnen helpen?

 

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten?

 

Bel dan naar José Kragtwijk, de coördinator van de TussenSchoolseOpvang (TSO): tel.nr. 0297-368092.

U kunt ook mailen naar jose@oosteinderschool.nl of ana@oosteinderschool.nl.

 

Op de dagen dat u ons helpt, blijven uw kinderen kosteloos over.

 

SchouderCom

Indien u informatie via SchouderCom niet goed ontvangt, kunt u dit laten door een bericht te sturen aan 'beheer'.  Een mail naar info@oosteinderschool.nl kan natuurlijk ook.

PDF berichten konden niet door alle ouders geopend worden, dit probleem is als het goed is verholpen. Mocht u deze documenten nog steeds niet kunnen openen dan helpt het wellicht om de App volledig te sluiten en vervolgens weer te openen zodat de laatste software geladen wordt. Lukt het dan nog steeds niet, stuur dan een bericht aan 'beheer'.

Loopt u nog tegen andere dingen aan, laat het ons gerust weten.

Topondernemers

Na de herfstvakantie beginnen we met een nieuw thema van Topondernemers.

Thema 2 heet:  ‘De wereld in het klein’ en loopt door tot en met 15 december 2017. In de bijlage kunt u lezen wat er aan bod kan komen.

De lay out van Online klas is vernieuwd. De kaarten zijn wel hetzelfde gebleven. Uw kind heeft een inlogcode en kan inloggen op https://portal.onlineklas.nl . Ook thuis!

 

Kinderen mogen boeken of ander materiaal van thuis meenemen voor de themahoek.

Jeugdsportpas

Vanaf de tweede week van november kunnen alle kinderen weer meedoen met de JeugdSportPas bij de vereniging. Om te zorgen dat alle kinderen op de hoogte zijn dat er ingeschreven kan worden, hopen we dat jullie de kinderen weer kunnen informeren via een persoonlijke mail en/of de nieuwsbrief. Daarnaast organiseren wij samen met de Binding en het Cultuurpunt een activiteit in herfstvakantie, mochten jullie dit ook mee willen en kunnen nemen, graag.

Hier de tekst die jullie kunnen gebruiken om de kinderen en ouders te informeren:

 

JeugdSportPas blok 1

Vanaf heden kan er ingeschreven worden voor de JeugdSportPas blok 1. De sporten die deze periode onder andere op het programma staan zijn: schaatsen, zwemmen, judo, volleybal, ritmische gymnastiek, Koreaans karate en dans. Voor het volledige overzicht en inschrijven, klik op de volgende link: https://jsp.crossmarx.nl/jsp/sporten_perblok.vm?blok=625&datafilter=regio:17.  

De JeugdSportPas is een sportstimuleringsproject waar kinderen van het basisonderwijs op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met diverse sporten bij lokale sportverenigingen. Kosten zijn € 5,- per sport, hiervoor krijgen ze vier trainingen van een uur bij de vereniging. Inschrijven kan tot en met zondag 5 november.

 

CombiFun Circus

In de herfstvakantie organiseren de Binding, Cultuurpunt Aalsmeer en Team Sportservice Aalsmeer een circusdag voor de kinderen uit de groepen 3 t/m 8 in de Proosdijhal op vrijdag 27 november. Leer jongleren, rijden op een eenwieler, balanceren op een grote bal en nog veel meer. Meer informatie en inschrijven: www.debinding.nl en ga naar de agenda.

Nieuws vanuit de MR

Nieuwe samenstelling MR

De MR is inmiddels in een iets andere samenstelling dan vorig schooljaar weer van start gegaan. Vanuit de oudergeleding zijn dit: Nancy Bakker: Jerry (groep 4A), Petra Loogman: Roxx (groep 1/2E), Mirjam van Schip: Jim Joore (groep 6B).

Vanuit de teamgeleding zijn dit: Debbie Kleton (groep 4), Annemieke van Veen (groep 3), Cindy van der Wal (groep 8). Ellen van Lieshout (groep 1/2).

 

SchouderCom en nieuwe website

SchouderCom wordt steeds vaker ingezet als communicatieplatform tussen ouders en school. Zo kunnen ouders zich aanmelden als er hulp wordt gezocht bij activiteiten, kan de ouderbijdrage binnenkort via SchouderCom gedaan worden en zijn er inmiddels een aantal leuke blogs per groep te lezen. Naast SchouderCom wordt er hard gewerkt aan een nieuwe overzichtelijke website. 

 

Andere Schooltijden

De werkgroep Schooltijden (bestaande uit leden van de MR en de directeur) heeft onlangs weer overleg gehad over de vervolgstappen. Flora Breemer (extern adviseur) heeft, op basis van de bijeenkomst op 30 mei 2017, geadviseerd om te starten met het raadplegen van het team. Hieruit komt dan een voorstel dat aan de MR kan worden voorgesteld, waarna de MR de ouders kan raadplegen.

We nemen het advies van Flora over. Het idee was om de bijeenkomst met het team de komende maanden te organiseren. Begin dit schooljaar hebben wij echter gehoord dat Flora een andere baan heeft. Er komt dus een andere adviseur die ons gaat begeleiden. Dit betekent dat de voortgang van het proces onder druk komt te staan. Dit is jammer maar de werkgroep vindt zorgvuldigheid belangrijker dan het volgen van de afgesproken planning. Wanneer we meer weten over de opvattingen van het team zullen wij u hierover informeren. In SchouderCom vindt u onder documenten meer informatie over dit onderwerp. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de MR via mr-oosteinderschool@hotmail.com

 

Vragen?

Mocht je vragen hebben over bovenstaande of andere onderwerpen, neem dat contact met ons op via: mr-oosteinderschool@hotmail.com. Je kunt ook als toehoorder een vergadering bijwonen. De eerstvolgende is gepland op: dinsdag 14 november 2017.