Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 7

Nieuwsbrief 10

Nieuws vanuit het team

Meester Gijsbert is helaas al een aantal weken afwezig. Ook de komende periode is hij niet inzetbaar.

Hij werkt fulltime en daarom hebben we wat geschoven in de formatie. Deze verschuivingen zijn vooral zichtbaar in de bovenbouw. De ouders van de betreffende groepen hebben hier eerder al bericht over ontvangen.

Juf Bernadette staat nu twee dagen voor groep 8A en heeft hierdoor minder uren voor haar functie als intern begeleider. De overige IB'ers kunnen het een en ander overnemen, maar we ontkomen er niet aan dat sommige zaken wat langer blijven liggen.

 

Juf Claudia gaat aan het eind van dit schooljaar de Oosteinder verlaten. Ze gaat op wereldreis met haar vriend. Wij wensen haar veel geluk!

 

We hebben ook goed nieuws. Juf Rosanne is weer helemaal hersteld. Na de meivakantie zal zij op maandag en dinsdag groep 1/2A gaan draaien. Daarnaast hebben we een nieuwe leerkracht aangenomen voor de bovenbouw, zij komt in het nieuwe schooljaar bij ons werken en zal zich in de volgende nieuwsbrief aan u voorstellen. 

Jeugdhulpverlener

Vanaf eind maart hebben we een nieuwe jeugdhulpverlener. Zij stelt zich hieronder aan u voor. 

 

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Mijn naam is Thea Voors. Ik ben jeugdhulpverlener bij de gemeente Amstelveen en Aalsmeer. Vanaf vandaag ben ik ook betrokken bij de Oosteinder. Ik denk graag met je mee over vragen die je kunt hebben over de ontwikkeling of de opvoeding van je kind(eren). Je bent altijd welkom om contact met me op te nemen!!

 

Dit mag telefonisch – 0634559900 Of per email – t.voors@amstelveen.nl

 

Je kunt ook altijd even bij me naar binnen lopen, als je me ziet zitten. De kans is het grootst dat je me treft op:

 

- Dinsdagmiddag 9 mei

- Maandagmiddag 22 mei

- Maandagochtend 5 juni

- Maandagmiddag 19 juni

- Maandagochtend 3 juli

- Maandagmiddag 17 juli

Contact met de leerkracht

Wilt u iets doorgeven aan de leerkracht van uw kind, dan kunt u dit natuurlijk doen door een bericht te sturen met SchouderCom. Wilt u er wel rekening mee houden dat deze berichten tijdens lestijd niet worden gelezen en dus ook niet worden beantwoord. U kunt over het algemeen een antwoord verwachten buiten de lestijd om tussen 8.00 uur en 17.00 uur.

Wilt u berichten altijd sturen aan de leerkracht-mailbox en niet aan de individuele leerkrachten van de groep. 

Voor dringende zaken die niet kunnen wachten kunt u altijd naar school bellen.

Schoolreis
Op vrijdag 2 juni mogen we weer op schoolreis! De groepen 1 t/m 3 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 4 t/m 7 gaan naar Duinrell. We vertrekken die dag allemaal vanaf school richting de parken. De bussen naar Duinrell vertrekken rond 8:45 uur en de bussen naar het Linnaeushof rond 9:15 uur. Dit betekent dat de groepen 1 t/m 3 pas om 9:00 uur in de klas worden verwacht en eventueel dus oudere broers/zussen kunnen uitzwaaien. We verwachten dat alle kinderen rond 16:30 uur weer terug zullen zijn op school.
De kinderen nemen voor deze dag zelf eten en drinken (en iets lekkers) mee in een stevige rugzak. Het is niet de bedoeling dat de kinderen geld mee krijgen om iets in het park te kunnen kopen.
Na de meivakantie ontvangen de ouders van de groepen 1 t/m 4 van de leerkracht via SchouderCom een bericht met de vraag of u een groepje zou willen begeleiden in het park. De groepen 5 t/m 7 gaan zelfstandig in groepjes door het park.
Grote voorstelling

Op vrijdag 9 juni is het zover. Dan zal de jaarlijkse Grote voorstelling plaatsvinden. De kinderen zullen een optreden laten zien waarbij iets vanuit de muziekles centraal staat. Dit hebben zij met de vakleerkrachten muziek geleerd.  
De groepen 7 en 8 doen niet mee aan de grote voorstelling. Groep 7 heeft op het podium gestaan met de Kerstmusical. Groep 8 voert aan het einde van het schooljaar de eindmusical op, waarin ze hun podiumtalenten laten zien. 

 

Hieronder staat het schema met de tijden wanneer welke groep optreedt. De voorstelling is in de speelzaal op de begane grond.  

Tijden 

Groepen 

08.45 – 09.30 uur 

1/2b, 4a, 6b 

09.45 – 10.30 uur 

1/2d, 3a, 5b 

11.00 – 11.45 uur 

1/2c, 5a, 4b 

13.00 – 14.00 uur 

1/2a, 3b, 5c, 6a 

 

Het publiek bestaat uit de kinderen die optreden en een groep 7 of 8. In verband met de beperkte ruimte zijn wij genoodzaakt om u te vragen om twee ouders/ verzorgers per leerling aan te houden en helaas mogen jongere broertjes/ zusjes niet meekomen. Wilt u eraan denken dat er tijdens de gehele show geen foto’s of filmpjes gemaakt mogen worden, i.v.m. de wet op de privacy. 

Kinderjury
Dit jaar hebben de groepen 6, 7 en 8 voor het eerst meegedaan met de Kinderjury. Hiervoor is Sabina Vonk van Bibliotheek Amstelland in februari in de klassen geweest om hier uitleg over te geven.
Hopelijk zijn de kinderen enthousiast gaan lezen en hebben thuis met jullie kunnen praten over de boeken. Afgelopen week hebben de leerlingen kunnen stemmen op hun favoriete boek. Zodra de nominaties en de winnaars bekend zijn gemaakt, zullen we dit met de deelnemende groepen delen. 
Hulpouders gevraagd voor schoolbibliotheek

We hebben een mooie, goedlopende schoolbibliotheek. Er wordt enthousiast geleend en gelezen door de kinderen! We zijn dan ook heel blij met de hulp van de huidige ouders/grootouders die onze bibliotheek bemensen en de kinderen helpen bij het kiezen en lenen van een boek.  

Voor het volgend schooljaar zijn wij op zoek naar aanvulling op het aantal hulpouders, die zich willen verbinden aan het helpen in de schoolbibliotheek. Een hulp opa of oma is natuurlijk ook van harte welkom. Het gaat om het innemen en terugplaatsen van de boeken en hulp aan de kinderen bij het uitlenen van de boeken. Daarnaast vragen wij af en toe om nieuwe boeken te voorzien van labels. De schoolbibliotheek is op woensdag- en vrijdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur geopend. (U kunt aangeven hoe vaak en wanneer u inzetbaar bent: iedere week, 1x per veertien dagen, 1x per maand, woensdag of vrijdag) 

U kunt zich aanmelden via Schoudercom bij de leesspecialisten. (Inge Boerlage en Ofira Prins)  

We hopen op meerdere hulpouders, die dit op regelmatige basis willen doen, zodat we wederom met een roulatieschema kunnen werken. Daarnaast zoeken we ook iemand die de coördinatie van de hulpouders op zich zou willen nemen. Dit mag natuurlijk ook één van de huidige hulpouders zijn. Hiervoor ook graag opgeven via Schoudercom. 

Vakantierooster 2023-2024

Hieronder vindt u het vakantierooster voor het volgende schooljaar. Doordat Hemelvaart volgend jaar in de meivakantie valt, is er nog een extra lang weekend vrij in juni.

 

Herfstvakantie: 23 tot en met 27 oktober

Kerstvakantie: 25 december tot en met 5 januari

Voorjaarsvakantie: 19 tot en met 23 februari

Goede vrijdag/Pasen: 29 maart tot en met 1 april

Meivakantie: 29 april tot en met 10 mei

Pinksteren: 20 mei

Extra lang weekend: 14 tot en met 17 juni

Zomervakantie: 22 juli tot en met 31 augustus

 

Studiedagen: 

Vrijdag 6 oktober

Maandag 6 november

Woensdag 6 maart

Maandag 10 juni (nog onder voorbehoud)

 

Oproep MR-ouderlid voor schooljaar 2023-2024

Voor de Medezeggenschapsraad (MR) van onze school zijn we op zoek naar twee enthousiaste ouders die met ingang van het nieuwe schooljaar, plaats willen nemen in de MR.  

Wat doet de MR? 

Iedere school heeft verplicht een MR. Dat is vastgelegd in de Wet Medezeggenschap op scholen (WMS). De MR is een orgaan gericht op medezeggenschap, op inspraak. De MR bestaat uit een afvaardiging van het onderwijzend personeel en ouders. De MR op De Oosteinder bestaat uit 3 personeelsleden en 3 ouders. 

De MR overlegt met de directie van de school over belangrijke schoolzaken, zoals verbeteringen in het onderwijs, besteding van middelen, de veiligheid op school en ouderparticipatie. De wet schrijft voor op welke gebieden de directie en bestuur van de school de MR om advies en instemming moeten vragen. In het geval van advies mag de MR alleen haar mening geven. Instemming betekent dat de MR en de directie het met elkaar eens moeten zijn. De directie heeft instemming van de MR nodig op een aantal zaken, zoals het schoolplan, formatieplan, schoolbudget en regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn (Arbo). Voor sommige zaken heeft de oudergeleding instemmingsrecht en de leerkrachtgeleding adviesrecht of andersom. 

Een van de ouders van de MR vertegenwoordigt samen met een personeelslid van de MR ons bij de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van de Stichting Katholiek Onderwijs Aalsmeer waar De Oosteinder onder valt.  

Wat vragen wij van u? 

  • Interesse in schoolbeleid en schoolregels; 
  • Affiniteit met met onderwijsgerelateerde zaken; 
  • Voorbereiden (lezen van stukken) en aanwezigheid bij de MR-vergaderingen (ongeveer 5 keer per jaar); 
  • Een kritische én open houding. 

 

De huidige MR oudergeleding bestaat uit: 

Nancy Bakker: ouder van Jerry en Chester (6B) 

Hilda Bien: ouder van Mathias en Quinten (8A) - aftredend  

Petra Meijer: ouder van Roxx (7A) - aftredend 

 

De huidige MR personeelsgeleding bestaat uit: 

Barbara Essenberg, Simone de Jager en Leonore Melkert 

 

Mocht u nog vragen hebben over de MR, dan kunt u één van onze leden van de oudergeleding aanspreken, of een bericht sturen via SchouderCom aan de MR. Ook kunt u als u geïnteresseerd bent een keer een MR vergadering bijwonen. Onze volgende vergadering is op donderdag 22 juni 2023 om 19.30u op De Oosteinder.  

 

Lijkt het u wat om mee te denken en het beleid van de school kritisch te volgen, geef u dan nu op! 

U kunt zich kandidaat stellen door een bericht te sturen aan de MR via SchouderCom.  Dit kunt u doen tot en met woensdag 17 mei.  

 

Bij meer dan 2 aanmelding zal er een verkiezing volgen. De aangemelde ouders zullen zich voorstellen en een korte motivatie schrijven. De overige ouders van De Oosteinder krijgen vervolgens de kans om te stemmen op de persoon die zij het meest geschikt lijkt. 

 

Met vriendelijke groet, 

MR De Oosteinder 

 

Toptaal

English below

 

Wil je meer weten over de basisschool? Wil je beter Nederlands leren? Wil je weten wat je kind doet op school? Wil je de rapporten van je kind beter begrijpen? Wil je leren praten met de juf of meester?
Meld je nu aan voor de gratis cursus

 

Would you like to learn more about the Dutch primary school system? Would you like to improve your Dutch language skills? Would you like to learn about what your child does at school? Would you like to better understand your child's report card? Would you like to learn how to talk to your child's teacher?
Yes? Then register now for a free course

Fijne vakantie

We wensen iedereen een hele fijne meivakantie.